karabuk
İmsak 05:48
Güneş 07:13
Öğle 13:06
İkindi 16:16
Akşam 18:50
Yatsı 20:09
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mart, 2024 12:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum: 0

Bakan Yumaklı: “Türkiye Yüzyılının inşası bu memleketin evlatlarının dünyada hak ettiği yeri bulmasıyla alakalı bir tahayyüldür”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Türkiye Yüzyılının inşası hem bizlerin hem bu memleketin hem de bu memleketin evlatlarının dünyada hak ettiği yeri bulmasıyla alakalı bir tahayyüldür. Bunu inşa etmekte kararlıyız” dedi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş’ın proje tanıtım programına katıldı. Programda AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci, Belediye Başkan Adayı, Babaş, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Cumhurbaşkanımızın 1994 yılından itibaren bu ülkeye öğrettiği şeydir gönül belediyeciliği hizmet ve eser siyasetidir”
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 31 Mart itibariyle Türkiye’deki belediyeler, iller ve ilçeler Allah nasip ederse AK Parti’nin gerçek belediyecilik kavramıyla tanışmış olacak. Halihazırda olanlar bunun devamı için mührü basmış olacaklar. Şimdiden bu yeni demokrasi imtihanında ben yarışacak olan bütün kardeşlerime, bütün adaylarımıza hayırlı uğurlu olsun diliyorum ve inşallah bu imtihandan da çıkacağız. Buna inanıyorum. Gönül belediyeciliği lafını söylerken boşuna söylemiyorum. Çünkü Cumhurbaşkanımızın 1994 yılından itibaren bu ülkeye öğrettiği şeydir gönül belediyeciliği hizmet ve eser siyaseti. Değerli başkanım 156 proje diye söyledi. Sadece buraya çıkıp o 156 tane projenin hepsini anlatamadı ama çok büyük bir kısmını söylerken bile onların ne kadar içten söylendiğini hepimiz hissetmiş olduk. Ama olay buraya çıkıp onu söylemek değil, olay onların hepsini yapabilmek. Sadece sözle, sadece vaatle nelerin olduğunu ya da nelerin olmadığını çok iyi biliyoruz. Tahsin Başkan başka bir şey yapmış, bunları kitapçık haline getirmiş, altına imzasını atmış. İnşallah sadece bu 156 proje değil, Kastamonu’nun gelişmesi için, Türkiye’deki her bir vatandaşın ‘benim mutlaka Kastamonu’ya gitmeliyim’ demesi için gece gündüz çalışmak gerekiyor. Evet, Tahsin başkan da bu anlayış var” şeklinde konuştu.

“Türkiye yüzyılı iki kelimelik bir laf değildir”
Türkiye yüzyılında yerel yönetimlere büyük görevler düştüğünü kaydeden Yumaklı, “Biz AK Parti olarak hizmet ve eser siyaseti diyoruz. Mutlak surette hizmet aşkımız hem belediyelerde hem yerel yönetimlerde eşit mesafededir. İnşallah Kastamonu da 30 küsur gün sonra bunu görmüş olacak, 31 Mart’ta gerçek belediyecilikle yüzleşmiş olacak. Türkiye yüzyılının inşası diye bir kavram kullanıyor. Burada aday tanıtımımızdan başlayarak sahaya çıkan her arkadaşımız ister bakan olsun, ister bir beldenin adayı olsun, hiç fark etmeden, Türkiye Yüzyılının inşasının öneminden bahsediyor. Bu sadece iki kelimelik bir laf değildir. Bizim geleceğimizin teminatıdır, çocuklarımızın teminatıdır. İnşallah Türkiye Yüzyılının inşası hem bizlerin hem bu memleketin hem de bu memleketin evlatlarının dünyada hak ettiği yeri bulmasıyla alakalı bir tahayyüldür. Bunu inşa etmekte kararlıyız. Ama mutlaka bunun en önemli ayaklarından bir tanesi de yerel yönetimlerdir. Benim sizlerden istirhamım Türkiye Yüzyılını inşa etme konusunu lütfen beraber düşünelim. Bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’yi olması gereken yere ulaştırmak için gece gündüz çalışanlarız. Başkanlarımız, başkan adaylarımız da yerel yönetimlerde aynı şekilde şehirleri işte o içinde ulaştırmak için çalışacaklar. Bugün Kastamonu’da olduğumuz için söylüyorum, hem Türkiye’den hem de dünyadan ile bakılacak bir Kastamonu’nun inşasını gerçekleştirecekler” ifadelerini kullandı.

“Kastamonu’yu kıyaslanamayacak ölçüye getirerek yıldız illerden biri yapmaya söz veriyoruz”
Programda konuşan AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekçi, “Hayalimiz Kastamonu’yu Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Türkiye’nin en parlak illerinden bir tanesi yapmak. Kastamonu’yu kıyaslanamayacak ölçüye getirerek yıldız illerden biri yapmaya söz veriyoruz. 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın gücünü ülkemizin yönetiminde olduğu gibi yerel iktidarla de 20 ilçemizle eksiksiz gerçekleştireceğimizle ilgili inancımız tam” dedi.

“Aldığımız cevaplar neticesinde projelerimizi oluşturduk”
156 proje vaadini açıklayan AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, proje vaadlerini açıklayarak, "Her bir projemiz, mimarlarımız, mühendislerimiz ve sosyologlarımız tarafından özenle, Kastamonu’nun ihtiyaçlarına göre hazırlandı. Her şeyden evvel bunlar siz değerli hemşehrilerimizin eserleridir. Yaptığımız anketlerde hemşehrilerimize ‘sizce Kastamonu’nun en önemli sorunu nedir’ diye sorduk. Aldığımız cevaplar neticesinde projelerimizi oluşturduk. Herbir projemizde hemşehrilerimizin yaşamını kolaylaştırmayı amaçladık” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fwfwfwfw
Mustafa Akgün tarafından
04 Mart, 2026 15:39 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum: 0

Rektör Kırışık: “KAPGEM Türkiye’de çığır açan bir model haline geldi”

Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen KAPGEM iftarında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, KAPGEM'in Türkiye’de örnek alınan bir yapıya dönüştüğünü belirtti.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM)’in kuruluşunun ikinci yılı dolayısıyla düzenlenen iftar programında politika masalarının temsilcileri ve aileleriyle bir araya geldi. Programda merkezin iki yıllık çalışmaları değerlendirildi.

Kampüste Ramazan etkinlikleri kapsamında Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen KAPGEM iftarı, Karabük Üniversitesi Sosyal Yaşam Merkezinde gerçekleştirildi.

Program, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan KAPGEM çalışmalarını içeren ve Gençlik ve Spor Politikaları Masası tarafından geliştirilen “Spor Üniversitesi Modeli”ne ilişkin belgesel gösterimiyle başladı.

Belgesel gösteriminin ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, KAPGEM’in iki yıllık gelişim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kırışık, merkezin ilk yılında teşkilatlanma ve yol haritası oluşturma çalışmalarına ağırlık verildiğini, ikinci yılda ise somut politika raporlarının üretildiğini belirtti.

“Bugün geldiğimiz noktada 13 tane politika raporu üretmiş bir merkeze sahibiz. Bu müthiş bir başarı. Türkiye'de olmayan, yapılmayan bir işi başarmış olduk. Üniversitemizde 160 akademisyenimizle, öğrencimizle, diğer kurum ve kuruluşlardan akademisyenlerle, Türkiye'den ve dünyanın çeşitli noktalarından bürokratlarla birlikte politika masalarımızı oluşturduk. Ve bu masalarımızda hakikaten Türkiye'de daha önce yapılmayan, son derece başarılı politika raporları ortaya çıktı.” ifadelerini kullandı.

KAPGEM modelinin birçok üniversite tarafından örnek alınmak istendiğini kaydeden Kırışık, “Baktığımızda demek ki Türkiye'de büyük bir çığır açmışız. Sosyalfest'le nasıl bir çığır açmışsak, aslında Sosyalfest'ten daha büyük bir proje olan KAPGEM'le büyük bir çığır açtık ve Türkiye çapında örnek alınan bir kurum haline geldik. Biz bu öncülüğümüzü, önderliğimizi korumak ve devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Gündeme ilişkin kısa analiz ve bilgi notları hazırlanması yönünde de çalışmalar yürüttüklerini belirten Kırışık, politika masalarının medya aracılığıyla kamuoyunu bilgilendirmesinin hem üniversitenin hem de akademik çalışmaların görünürlüğüne katkı sağlayacağını dile getirdi.

Rektör Kırışık, KAPGEM’in halihazırda 13 politika raporunu tamamladığını, 6 yeni raporun hazır durumda olduğunu ve yeni anayasa çalışmasına ilişkin hazırlıkların sürdüğünü açıkladı. KAPGEM’in Türkiye’ye model olacak bir kamu politikaları merkezi haline getirilmesini hedeflediklerini belirten Kırışık, merkezin üniversitenin akademik performansına da katkı sunduğunu vurguladı.

Merkezin akademik performansa da katkı sunduğunu belirten Kırışık, üniversitenin THE Index’inde ilk kez listeye girerek sosyal bilimler alanında Türkiye’de 30. sıraya yükseldiğini, bu başarıda KAPGEM’in önemli payı bulunduğunu söyledi. Rektör Kırışık, “Bu başarıyı bütün üniversitemiz geneline inşallah hep birlikte yayacağız ve bu başarıyı bütün dünyada alkışlanır bir başarı haline inşallah hep birlikte getireceğiz.” sözlerine son verdi.

Mahalli İdareler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancar ise yaptığı konuşmada, KAPGEM’in hazırladığı politika raporlarının toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendirdiğini belirterek, dernek olarak bu çalışmalara destek vermek istediklerini ifade etti. Sancar, Mahalli İdareler Derneğinin 1989 yılında kurulduğunu ve 2006 yılında kamu yararı statüsü aldığını hatırlatarak, kamu politikalarının geliştirilmesine katkı sunmaya hazır olduklarını kaydetti.

Programa Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Mahalli İdareler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancar, dekanlar, yüksekokul müdürleri, akademisyenler, KAPGEM politika masalarının başkanları ve temsilcileri ile davetliler katıldı.

Program, günün anısına hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Programın ardından Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Eda Öz Çelikbaş tarafından düzenlenen “Ramazan ve Ramazaniyeler: Dünyadan Ramazanlar” karma sergisini gezdi. Sergi 2-6 Mart tarihlerinde Karabük Üniversitesi Sosyal Yaşam Merkezi Lila Salonda ziyaretçilere açık olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin