Reklam
Reklam

Bakan Yerlikaya’dan Sahipsiz Köpekler İçin Müfettiş Görevlendirmesi

x23 2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
13 Mart, 2025 14:00 tarihinde yayınlandı
0

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sahipsiz köpeklerle ilgili incelemelerde bulunmak üzere 39 mülkiye müfettişini görevlendirdi.

Müfettişler, ilgili şehirlerde valilikler, büyükşehir, il ve ilçe belediyeleri ile İl Özel İdarelerinin uygulamalarını yerinde inceleyecek.

İhmaller ve eksiklikler tespit edilecek
Görevlendirilen müfettişler, sahipsiz hayvanlarla ilgili ihmal edilen konuları ve aksayan yönleri belirleyerek, mevzuata uygun tedbirlerin alınmasını sağlayacak.

Belediyelere rehberlik edecekler
Müfettişler, sahipsiz köpeklerle ilgili uygulamaların daha etkin yürütülmesi için belediyelere rehberlik edecek ve alınan önlemleri takip etmek amacıyla iki ayda bir tekrar incelemelerde bulunacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Alaplı’da alev topuna dönen piknik tüpü korkuttu

alaplida alev topuna donen piknik tupu korkuttu tVAE2yyL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yemek yapılırken gaz kaçağı nedeniyle alev alan piknik tüpü, apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.

Olay, Alaplı ilçesi Huzurkent mevkisindeki bir apartmanın balkonunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir vatandaş balkonda yemek yaptığı sırada gaz kaçağı bulunan piknik tüpü aniden alev aldı. Alevlerin büyümesi üzerine vatandaş tüpü balkondan dışarı çıkararak komşularından yardım istedi.

Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak ekipler olay yerine ulaşmadan önce apartman sakinleri, alev alan tüpü ıslak bezle sararak, kendi imkanlarıyla yangını kontrol altına alarak söndürdü.

Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, kısa süreli panik yaşandı. İtfaiye yetkilileri, tüp kullanımında gaz kaçağına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin