Reklam
Reklam
x23 2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
13 Mart, 2025 14:00 tarihinde yayınlandı
0

Bakan Yerlikaya’dan Sahipsiz Köpekler İçin Müfettiş Görevlendirmesi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sahipsiz köpeklerle ilgili incelemelerde bulunmak üzere 39 mülkiye müfettişini görevlendirdi.

Müfettişler, ilgili şehirlerde valilikler, büyükşehir, il ve ilçe belediyeleri ile İl Özel İdarelerinin uygulamalarını yerinde inceleyecek.

İhmaller ve eksiklikler tespit edilecek
Görevlendirilen müfettişler, sahipsiz hayvanlarla ilgili ihmal edilen konuları ve aksayan yönleri belirleyerek, mevzuata uygun tedbirlerin alınmasını sağlayacak.

Belediyelere rehberlik edecekler
Müfettişler, sahipsiz köpeklerle ilgili uygulamaların daha etkin yürütülmesi için belediyelere rehberlik edecek ve alınan önlemleri takip etmek amacıyla iki ayda bir tekrar incelemelerde bulunacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
a9094826 9a80 4034 a24e 897156e86fc5
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
05 Mayıs, 2026 15:23 tarihinde yayınlandı
0

ÖZEL’İN GÖZDESİ ELİF KÖSE OLDU

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Karabük mitinginde Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’den övgüyle bahsederek,  “Onunla gurur duyuyoruz. Silkeleyenler başaramadı, o başardı” dedi. Köse’nin CHP Liderin yeni gözdesi haline gelmesi, milletvekilliği adaylığı için kulisleri hareketlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in geçtiğimiz hafta sonu Karabük’te düzenlenen mitingde, Elif Köse hakkında yaptığı dikkat çekici açıklamalar siyaset kulislerini hareketlendirdi. Özel’in konuşmasında Safranbolu Belediyesi’nin çalışmalarını övgüyle anlatması ve Elif Köse’ye yönelik ifadeleri, CHP içinde Köse’nin yükselen isimlerden biri olduğu şeklinde yorumlandı.

Miting alanında vatandaşlara hitap eden Özgür Özel, Safranbolu Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla önemli hizmetlere imza attığını belirterek, Belediye Başkanı Elif Köse’nin görev süresince gerçekleştirdiği projeleri örnek gösterdi. Özellikle ekonomik zorluklara rağmen belediyecilik hizmetlerinin aksatılmadan sürdürülmesini vurgulayan Özel’in sözleri, partililer tarafından uzun süre alkışlandı.

Konuşmasında Elif Köse’ye özel bir parantez açan Özel,“Onunla gurur duyuyoruz. Partimiz adına Safranbolu’ya hem teşekkür ediyor hem de onun hizmetleriyle gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Özel’in, geçmiş dönemde muhalefet belediyelerine yönelik yapılan eleştirilere de göndermede bulunarak, “Hani diyorlardı ya ‘silkeleyin, çalışamasınlar.’ Bakın başardı. Onlar silkeleyemedi. Ben elinden tutup önünüzde gösteriyorum. Helal olsun ona” sözleriyle Elif Köse’nin elini kaldırması, mitingin en dikkat çeken anlarından biri oldu.

CHP Lideri’nin bu çıkışı, siyasi kulislerde farklı değerlendirmelere neden oldu. Özellikle yaklaşan milletvekilliği seçimleri öncesinde Elif Köse’nin parti içinde daha güçlü bir konuma geldiği yorumları yapılırken, Özgür Özel’in desteğinin Köse’nin siyasi geleceği açısından önemli bir mesaj taşıdığı ifade edildi.

Safranbolu’da hayata geçirilen sosyal projeler, kültürel çalışmalar ve belediyecilik hizmetleriyle kamuoyunda sık sık gündeme gelen Elif Köse’nin, CHP’nin Karabük’te öne çıkan siyasi figürlerinden biri haline geldiği değerlendirilirken, mitingde verilen görüntülerin “Milletvekilliği yolunda güçlü bir destek mesajı” olarak yorumlanması dikkat çekti.

CHP tabanında da geniş yankı uyandıran açıklamaların ardından, Elif Köse’nin önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin