Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Ocak, 2025 18:42 tarihinde yayınlandı
0

Bakan Yerlikaya kuyumcu dükkanı soyulan esnafa ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kar maskeli ve silahlı şüpheliler tarafından soyulan kuyumcunun sahibi Adem Güldemir’i arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Karabük’ün Safranbolu ilçesinde vatandaş ve esnafları ziyaret etti. Yavuz, Sadri Artunç Caddesi’ndeki kuyumcu dükkanı soyulan Adem Güldemir ile de görüştü. Güldemir’e dün akşam verdikleri sözleri tuttuklarını hatırlatan Yavuz, bir daha böyle bir olayın yaşanmaması temennisinde bulundu. Daha sonra Vali Yavuz, Güldemir’i İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüştürdü.

Esnafa “geçmiş olsun” dileklerini ileten Yerlikaya, dün gerçekleşen olay karşısında çok üzüldüklerini belirterek, olay sonrasında hem Valinin hem Emniyet Genel Müdürünün ve emniyet teşkilatının olayı yakinen takip ederek büyük hassasiyetle çalışıldığını söyledi.

Vatandaşlardan gelen bilgiler doğrultusunda yaklaşık 13-14 saat içinde şüphelilerin yakalandığını aktaran Yerlikaya, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak araştırıldığını dile getirdi.

Yerlikaya, “İyiler kötüler mücadelesi güneş batıdan doğuncaya kadar devam edecek ama bilin ki Cumhurbaşkanımızın liderliğinde İçişleri Bakanlığı olarak 623 bin çalışanımız, kıymetli arkadaşlarımızla azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz. Suçlulara pabucunu ters giydireceğiz. Hiç merak etmeyin. Oradaki bütün esnaf komşularımıza, arkadaşlarımıza selam ediyorum. Bilin ki sizin desteğiniz, duanız bizim için en büyük güç” diye konuştu.

İş yeri sahibi Güldemir ise Bakan Yerlikaya’ya teşekkür ederek, “Altınlarımızın büyük kısmı geldi. 2-3 kilogram civarında bir şey kaldı. Destelerinden dolayı valimizden, emniyet müdürümüzden ve teşkilatımızdan Allah razı olsun” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsun polisi uyardi hediye kazandiniz borcunuz var tuzagina dikkat PnDpvwJn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun polisi uyardı: “Hediye kazandınız”, “Borcunuz var” tuzağına dikkat

Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla çalışma başlattı. Kentin en yoğun bölgesinde sahaya inen ekipler, vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtarak dikkat edilmesi gereken hususları anlattı.

Dağıtılan broşürlerde; internet üzerinden araç, ev ve arsa alım-satımlarında dikkat edilmesi gereken kurallar, online alışverişte güvenli site kullanımının önemi ve sahte ilanlara karşı uyarılar yer aldı. Ayrıca oto kiralama işlemlerinde sahte internet sitelerine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Ekipler, özellikle sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden gönderilen linklere karşı temkinli olunması gerektiğini belirterek, “Hediye kazandınız”, “borcunuz var” gibi ifadelerle para talep eden kişilere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti. Sahte icra takibi mesajlarıyla vatandaşların korkutulmaya çalışıldığına dikkat çekildi.

Broşürlerde ayrıca kendisini polis, asker, savcı veya kamu görevlisi olarak tanıtarak para ya da altın talep eden kişilerin dolandırıcı olduğu belirtilirken, hiçbir kamu görevlisinin vatandaşlardan bu şekilde talepte bulunmayacağı hatırlatıldı.

“Bilinçli Sosyal Medya Kullanımı” başlığı altında ise vatandaşlara; saygılı iletişim kurmaları, şüpheli içeriklere karşı sorgulayıcı yaklaşmaları ve kişisel bilgilerini paylaşmamaları yönünde uyarılar yapıldı.

Yetkililer, dolandırıcılık girişimleriyle karşılaşılması halinde 112 Acil Çağrı Merkezi’nin aranması gerektiğini belirterek, vatandaşların bilinçli hareket etmelerinin bu tür suçların önüne geçilmesinde büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin