Reklam
Reklam

Bakan Yardımcısı  Turan’dan Karabük Belediyesi’ne Ziyaret

21
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
14 Nisan, 2025 15:05 tarihinde yayınlandı
0

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Karabük’te, Karabük Belediyesi’ni ziyaret etti.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya tarafından karşılanan Bakan Yardımcısı Turan’a ziyareti sırasında Karabük Valisi Mustafa Yavuz, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ve beraberindeki heyet eşlik etti.

Ziyarette, Karabük’ün yerel yönetim vizyonu, şehirleşme süreci, altyapı yatırımları ve sosyal belediyecilik uygulamaları üzerine kapsamlı değerlendirmeler yapıldı.

“KARABÜK’E DEĞER KATAN HER ÇALIŞMAYI DESTEKLİYORUZ”

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Karabük’ün gelişimini önemsediklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Karabük, sanayi kimliğinin yanında son dönemde şehircilik, altyapı ve kültürel hizmetlerde de önemli bir ivme yakaladı. Yerel yönetimlerin kararlılığı, merkezi yönetimin desteğiyle birleştiğinde ortaya çıkan sonuç vatandaşlarımızın yaşam kalitesine doğrudan yansıyor. Karabük Belediyesi’nin bu noktadaki çabalarını önemsiyoruz. Sayın Başkanımız Özkan Çetinkaya’ya çalışmalarında başarılar diliyorum.”

BAŞKAN ÇETİNKAYA: “ŞEHRİMİZİN YARARINA OLAN HER KONUDA TAM UYUM İÇİNDEYİZ”

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya da ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

“İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın Bülent Turan’ın belediyemizi ziyareti, bizler için son derece kıymetlidir. Karabük’ün ihtiyaçlarını gözeten her alanda, bakanlıklarımızla koordinasyon içinde, yapıcı bir istişare anlayışıyla hareket etmeye devam ediyoruz. Devlet-millet dayanışmasıyla daha güçlü bir Karabük inşa etme hedefimizi kararlılıkla sürdürüyoruz.”

Ziyaret, karşılıklı görüş alışverişinin ardından hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Ticaret Bakanlığı’ndan İkinci El Araç Piyasasına 6 Ay Uzatma Kararı

ChatGPT Image 22 Haz 2026 10 49 13
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
22 Haziran, 2026 10:49 tarihinde yayınlandı
0 0

Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomotiv piyasasında fiyat istikrarını korumak ve spekülatif fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla uygulanan “6 Ay 6 Bin Kilometre” düzenlemesi ile ilan kısıtlaması uygulamalarının süresini 1 Ocak 2027 tarihine kadar uzattı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, otomotiv sektöründe adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısının korunması amacıyla yürütülen denetimlerin kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi. Açıklamada, bugüne kadar düzenlemelere aykırı hareket eden yetkili bayi ve galerilere toplam 54 milyon lira, ilan kısıtlamasını ihlal eden kişi ve işletmelere ise yaklaşık 116 milyon lira idari para cezası uygulandığı ifade edildi.

İlk kez tescil edilen motosiklet, otomobil ve arazi taşıtlarının altı ay ve altı bin kilometreyi doldurmadan satışını engelleyen “6 Ay 6 Bin Kilometre” düzenlemesi ile araçların tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde ilan verilmesini önleyen ilan kısıtlamasının, piyasa dengesinin korunmasına önemli katkı sağladığı vurgulandı.

Bakanlık açıklamasında, söz konusu uygulamaların fiyat manipülasyonlarının önlenmesi, stokçulukla mücadele edilmesi ve tüketicilerin korunması açısından olumlu sonuçlar verdiği belirtilerek, düzenlemelerin 6 ay daha uzatıldığı duyuruldu.

Ayrıca, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesine sahip işletmelerin yanı sıra, bir takvim yılı içerisinde yetki belgesi olmaksızın üç ve üzeri ikinci el araç satışı gerçekleştiren gerçek ve tüzel kişilerin düzenlemeye aykırı satışlarının noterlikler tarafından engellenmeye devam edeceği bildirildi.

Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe kayıt dışılıkla mücadele ve tüketici haklarının korunması amacıyla denetim ve düzenleme faaliyetlerini sürdüreceğini açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin