Bakan Yardımcısı Polat: "İlk ekolojik market pilot il ilan edilen Kastamonu’da açılacak" - Karabük Haber Postası
bakan yardimcisi polat ilk ekolojik market pilot il ilan edilen kastamonuda acilacak wysKwlAI
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mart, 2026 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Bakan Yardımcısı Polat: “İlk ekolojik market pilot il ilan edilen Kastamonu’da açılacak”

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Abdulkadir Polat, kadınların istihdama ve üretime daha fazla katılımını sağlamak için ekolojik market projesini hayata geçirdiklerini ve pilot il olarak Kastamonu’da çalışmalara başladıklarını söyledi.

Bakan Yardımcısı Polat çeşitli temaslar için Kastamonu’ya geldi. Kastamonu Valiliği’ni ziyaret eden Polat, Vali Meftun Dallı tarafından karşılandı. Bakan Yardımcısı Polat, Şeref Defterini imzaladıktan sonra Vali Dallı ile görüştü. Görüşmede Vali Dallı, kentte yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında Bakan Yardımcı Polat’a bilgi verdi.

Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Abdulkadir Polat, “Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’nın vizyonuyla 2026 yılını ‘Kadın Kooperatifleri Yılı’ olarak ilan ettik. Kadınlarımıza üretimde, sosyal hayata katılmada faydalı olacak, onların sosyal hayata daha etkin bir şekilde katılması için üretim faaliyetlerinin içinde daha etkin yer alması için mekanizmalar oluşturmayı düşünüyoruz. O yüzden önümüzdeki günlerde açmayı planladığımız bir ekolojik market tasarlamıştık. Kastamonu’da da onu da yerinde gördük, inceledik. Kastamonu bu anlamda pilot bölge ilan edildi. Buradan çıkacak başarı, tüm Türkiye’deki 81 ilimizdeki kadın kooperatiflerinin faaliyetlerine örnek olacaktır” dedi.

Ziyarette Vali Dallı, Bakan Yardımcısı Polat’a hediye takdiminde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

karabukte ogrenciler hatira fidanlarini toprakla bulusturdu TjEO6ET8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mart, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te öğrenciler hatıra fidanlarını toprakla buluşturdu

Karabük Belediyesi Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Şehit Ercan Hırçın İlkokulu öğrencileri hatıra fidanlarını toprakla buluşturdu.

Orman Haftası kapsamında düzenlenen programda öğrenciler, Bilim Merkezi içerisinde çevre bilincine yönelik bilgilendirmelere katıldı.

Minik öğrenciler kendi elleriyle fidan dikerek anlamlı bir etkinliğe imza attı. Etkinlikte dikilen fidanlarla birlikte çocukların doğayla bağ kurması sağlanırken, ortaya renkli ve anlamlı görüntüler çıktı.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, etkinliğe ilişkin yaptığı değerlendirmede, emanet edilen toprakların korunmasının ve gelecek nesillere daha yeşil bir Karabük bırakmanın ortak sorumluluk olduğunu belirtti.

Çetinkaya, çocukların küçük yaşta doğaya sahip çıkan bir bilinçle yetişmesinin büyük önem taşıdığını ifade ederek, dikilen her fidanın geleceğe bırakılan önemli bir değer olduğunu vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.