Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mart, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Bakan Uraloğlu: “Samsun’dan Sarp’a kadar şehir geçişleri noktasında Akçaabat en yoğun geçişlerimizin bir tanesi”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Samsun’dan Sarp’a kadar kent geçişleri noktasında Akçaabat geçişinin en ağır geçişlerden bir tanesi olduğunu belirterek "Sahil Yolu 3 gidiş-3 geliş toplam 6 şerit olmasına karşın yerleşimin içinden geçmesi nedeniyle günlük trafiği 40-50 binler düzeyinde oluyor" dedi.
Trabzon’un Akçaabat ilçesinin güneyinden geçen ve kentin trafiğini kıymetli oranda rahatlatan Pulathane Bulvarı büyük ölçüde tamamlandı. Toplam 10,26 kilometre uzunluğu ile imal çalışmaları süren Pulathane Bulvarı projesi hem Karadeniz Kıyı Yolu’nda transit geçişi hem de kent içi trafiğini rahatlatmak gayesiyle geliştirildi. Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere memleketi Trabzon’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, büyük ölçüde tamamlanarak kullanıma açılan Pulathane Bulvarı’nda incelemelerde bulundu. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Akçaabat Belediyesi Başkanı Osman Nuri Ekim’in de incelemelerinde eşlik ettiği Bakan Uraloğlu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Günlük trafiği 40-50 binler düzeyinde oluyor"
3 kısım halinde çalışmaları yürüttüklerini belirten Bakan Uraloğlu, "Pulathane Bulvarı’ndaki çalışmaların yerinde inceleyerek arkadaşlarımızdan bilgi aldık. Projenin bitiş tarihini konuştuk. Samsun’dan başladığınızda Sarp’a kadar kent geçişleri noktasında Akçaabat geçişi en ağır geçişlerimizin bir adedidir. Kıyı Yolu 3 gidiş-3 geliş toplam 6 şerit olmasına karşın yerleşimin içinden geçmesi nedeniyle günlük trafiği 40-50 binler düzeyinde oluyor. Sinyalizasyondan ötürü da yolun kapasitesi istediğimiz halde olmayabiliyor. Bilhassa Akçaabat’ın güney kısmındaki yerleşimin kullanması, doğu-batı aksındaki ulaşımın sağlanması birebir vakitte güneye yanlışsız giden trafiğinde alternatifli yoldan alınabilmesi amacıyla hazırladığımız bir projedir. Tıpkı vakitte burayı Akçaabat’ın Tanjant’ı olarak da kıymetlendirebiliriz. Yıldızlı’da başlayıp Yenimahalle’de biten bir proje. Yaklaşık 10 kilometrelik bir proje. 3 kesim halinde çalışmaları yürütüyoruz. 1. ve 2. kesimde toplam 8 kilometrelik kısmı bitirdik. 3 kilometrelik bir kısmı kaldı. Bunun 900 metrelik kesiti Yıldızlı tarafında geri kalan bölümü de Yenimahalle tarafında çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah burayı kısa vakitte bitirerek hizmete açmış olacağız" dedi.

"Karadeniz Kıyı Yolu’ndaki transit geçiş rahatlatılacak"
Pulathane Bulvarı’nın yakın vakit büsbütün bitirilerek hizmete sunulacağını kaydeden Bakan Uraloğlu, "Bazı kamulaştırma süreçlerini bitirmemiz gerektiği için mühlet veremiyoruz lakin ağır bir çalışma olduğunu söyleyebiliriz. Şuanda TOKİ yolundayız. Ağır bir trafik olduğu için Büyükşehir ve Akçaabat Belediyemiz ile bunu istişare yaparak burada bir altgeçit yapılmasının yanlışsız olduğunu tespit ettik. Ona yönelik çalışmalarımız başladı. Bu bittiğinde hem transit gidenlerin hem bütün dönüşleri sağlayan herkese hizmet etmiş olacak. Hem kıyı yolunda transit geçişi biraz daha rahatlatmış olacağız. Hem de Akçaabatlıları ve bu civarı kullanan şoförlerin daha kısa yoldan güneye ve mevcut yerleşim yerlerine geçmesini sağlamış olacağız. İnşallah başladığımız işi yakın vakitte bitirerek hizmete sunmuş olacağız" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu mimarisi Mısır’da Erasmus+ çerçevesinde tanıtıldı

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinin mimarisi Erasmus+ çerçevesinde Mısır’da tanıtıldı.
Karabük Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Serap Sevgi, Erasmus+ KA171 İşçi Hareketliliği kapsamında Benha Üniversitesinde ders vererek Safranbolu’nun klâsik konut mimarisini ve kültürel miras müdafaa yaklaşımlarını Mısırlı öğrencilere aktardı.
Karabük Üniversitesi Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi, Onarım Anabilim Kısmından Dr. Öğr. Üyesi Serap Sevgi, Erasmus+ KA171 İşçi Hareketliliği kapsamında Mısır’daki Benha Üniversitesi Mimarlık Kısmında ders verdi.
Ev sahibi üniversiteden Dr. Mohamed Ahmed Rezk Aly Al-Sherbiny’nin eşlik ettiği programda, Giza Piramitleri ve yarış projesiyle dikkat çeken Yeni Mısır Müzesi ziyaret edilerek tarihi yapı teknikleri, arkeolojik keşifler ve muhafaza yaklaşımları yerinde incelendi.
Benha Üniversitesinden akademisyenlerin iştirakiyle gerçekleştirilen toplantıda ise Karabük Üniversitesi ve Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi tanıtıldı; ayrıca akademik iş birliği lmkanları görüşüldü.
Dr. Öğr. Üyesi Serap Sevgi, mimari tasarım stüdyolarında öğrencilere geri bildirimde bulunarak Kahire’nin tarihi bölgelerine yönelik dizaynlar üzerine değerlendirmeler yaptı. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Safranbolu konutları üzerinden Anadolu’nun klâsik konut mimarisi öğrencilere aktarıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.