blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Temmuz, 2025 14:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bakan Tunç: “Orman yangınları soruşturmalarında gözaltına alınan şüphelilerden 21’i tutuklanmış, 47’si hakkında adli kontrol kararı verilmiştir”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 26 Haziran’dan bu yana çıkan orman yangınları hakkında gözaltına alınan şüphelilerden 21’inin tutuklandığını, 47’si hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hepimizi büyük bir acıya sevk eden Karabük ilimizdeki orman yangını bölgesinde incelemelerde bulunduk. Cansiparane devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldık. Devletimizin tüm kurumları ilk andan itibaren sahada, vatandaşlarımızın yanındadır. Yangını söndürme çalışmaları, aralıksız devam etmektedir. Alevlere karşı mücadele eden, canla başla çalışan tüm orman kahramanlarımıza kolaylıklar diliyorum. Yangından etkilenen Karabüklü hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerine yer verdi.
Orman yangınları ile ilgili yürütülen soruşturmalarda 21 kişinin tutuklandığını belirten Tunç, "26 Haziran’dan bu yana farklı illerimizde çıkan orman yangınları hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarımız tarafından başlatılan adli soruşturmalar titizlikle sürdürülmektedir. Şu ana kadar gözaltına alınan şüphelilerden 21’i tutuklanmış, 47'si hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. Ormanlarımız sadece doğamız değil, geleceğimizdir. Lütfen yangınlara karşı daha duyarlı olalım. Geleceğimize, yeşil vatanımıza hep birlikte sahip çıkalım" ifalderini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Durdurulan araçta uyuşturucuyla yakalanan bir şüpheli tutuklandı

Kastamonu polis ekiplerince 21,65 gram sentetik kannobinoid hammaddesi ele geçirildi. Konuyla ilgili bir şüpheli tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğünün il merkezi ve ilçelerde uyuşturucu madde satan ve kullanan şahıslara yönelik kararlı mücadelesi devam ediyor. Bu kapsamda, Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğü personelince yapılan çalışmalar neticesinde, D100 karayolunda durdurulan araç ve araç içindeki 3 şahsın üstünde arama yapıldı. Yapılan aramada net ağırlığı 21,65 gram sentetik kannobinoid hammaddesi ele geçirildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden O.G. tutuklandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin