Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bolu Belediye Lideri Tanju Özcan’ın Suriyelilerle ilgili yaptığı açıklamaları nedeniyle hakkında Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını bildirdi.
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan katıldığı bir programda, “Suriyelilerin iş yeri ruhsatlarını hukuksuz halde iptal ettim. İdari yargıya gitseler kazanabilirlerdi. Hala Bolu’dan gitmediklerini görünce, sularına 10 kat artırım yaptım. Bu da hukuksuzdu” tabirlerini kullanmıştı. Özcan’ın bu kelamlarının akabinde Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bolu Belediye Lideri Tanju Özcan’ın, Suriyeliler hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını açıkladı.


Bakan Tunç açıkladı: “Tanju Özcan hakkında soruşturma başlatıldı”
Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı
Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.
Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.
Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

