Bakan Tekin öğrencilerle buluştu, öğretmenlerin önerilerini dinledi
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kastamonu’da bir ilkokulda öğrencilerle bir araya gelip, öğretmenlerin görüş ve önerilerini dinledi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir programa katılmak için Kastamonu’yu ziyaret etti. İlk olarak Kastamonu Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Tekin, daha sonra il merkezinde bulunan Cumhuriyet İlkokulunda öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Sınıfları gezen Bakan Tekin, öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra öğretmenler odasında meslektaşlarıyla bir araya geldi. Buluşmada Bakan Tekin öğretmenlenlerin görüş ve önerilerini dinledi.
Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, UCLG-MEWA’da Yeni Görevler Üstlendi
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Kongresi, bölge ülkelerinden yerel yönetim temsilcileri, uzmanlar ve ilgili paydaşların katılımıyla Konya’da gerçekleştirildi. Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse de kongrede önemli görevlere seçilerek uluslararası düzeyde yeni sorumluluklar üstlendi.
Köse, UCLG-MEWA Yönetim Kurulu Üyeliği, Konsey Üyeliği ve MEWA Kadın Komisyonu Üyeliği görevlerine getirildi. Bu yeni sorumluluklarla birlikte Safranbolu’yu bölgesel ve küresel ölçekte temsil edecek olan Köse, kentlerin ortak sorunlarına çözüm üretilmesine yönelik çalışmalarda aktif rol alacak.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 2-4 Ekim tarihleri arasında Bayır Diamond Hotel & Convention Center’da düzenlenen kongrede, şehirlerin geleceğine yön verecek politika ve iş birliği modelleri masaya yatırıldı. Afetlerin tarım ve gıda sistemleri üzerindeki etkileri, yerel kalkınmada çatışma sonrası toparlanma ve barışın inşası gibi başlıklar ele alındı.
Yeni görevleriyle birlikte uluslararası yerel yönetimler ağında Safranbolu’yu temsil edecek olan Başkan Köse, dayanışma ve ortak stratejilerin önemine dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu.
“Afetlere karşı dirençli şehirler inşa etmek, gıda güvenliğini sağlamak ve sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek için uluslararası iş birliği büyük önem taşıyor. Bu tür platformlar, kentlerimizin geleceğini şekillendirecek ortak stratejilerin oluşması açısından değerli fırsatlar sunuyor.”