Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Eylül, 2024 08:00 tarihinde yayınlandı
0

Bakan Memişoğlu: “Dünyada böyle bir depremin yarasını sarabilecek başka millet yok”

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, asrın felaketi 6 Şubat depremlerine değinerek, “Dünyada böyle bir yarayı sarabilecek topluluk yok, başka millet yok” dedi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Amasya Üniversitesi’nde 2024-2025 akademik yılı açılışında ilk dersi verdi ardından Tıp Fakültesi Morfoloji binasının açılışını yaptı. 11 ilde çok büyük bir yıkıma ve çok sayıda can kaybına neden olan asrın felaketi olarak nitelendirilen 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki 2 büyük depremin yaralarının sarılmasına işaret eden Bakan Memişoğlu, “Dünyada böyle bir yarayı sarabilecek topluluk yok, başka millet yok” dedi.

Deprem bölgesindeki çalışmaları takip ettiğine değinen Memişoğlu, “200-300 yıldır görülmemiş bir deprem olmuş bilim camiasının tanımlayabildiği depremlerden bahsediyoruz. Dünyanın en büyük felaketlerinden birisi olmuş. Hep beraber koşmuşuz, gitmişiz. Oranın yarasını sarmaya kalkmışız. Dünyada böyle bir yarayı sarabilecek topluluk yok, millet yok. Şimdi gittim geçen. Binaları yapıyorlar, her şeyi ayağa kaldırıyorlar. Biz bunu peki rehavetteyken neden bir araya gelip yapamıyoruz? Bunu sorgulayacağız. Bundan sonra bir araya geleceğiz. Bunu hep beraber yapmak zorundayız. Ve en önemli şey insanlara yatırım yapmak zorundayız. Sizlere, bilime yatırım yapmak zorundayız” diye konuştu.

Tıp Fakültesi Morfoloji binasının açılışını da gerçekleştiren Bakan Memişoğlu, öğrencilerle de sohbet etti. Açılışa Amasya Valisi Önder Bakan, AK Parti Amasya milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ile diğer yetkililer de katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kpyeni 6
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
20 Mayıs, 2026 14:40 tarihinde yayınlandı
0

İŞKUR’dan kapsamlı saha çalışması

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Karabük İl Müdürlüğü tarafından, İşgücü Piyasası Araştırması kapsamında kent genelinde saha çalışması yürütüldü. Çalışmalar çerçevesinde 260 iş yeri ziyaret edilerek iş gücü piyasasına ilişkin güncel veriler toplandı.

Karabük’te gerçekleştirilen araştırmada sektörlerin mevcut durumu, işverenlerin eleman ihtiyacı, açık iş talepleri ve meslek bazlı istihdam eğilimleri detaylı şekilde incelendi. Elde edilen verilerle bölgedeki iş gücü piyasasının mevcut yapısının ortaya konulması hedeflendi.

İŞKUR yetkilileri, saha çalışmalarından elde edilen verilerin analiz edilerek rapor haline getirileceğini, bu raporların ise istihdam politikalarının geliştirilmesine katkı sunacağını ifade etti. Ayrıca işveren ile iş arayan arasındaki uyumun güçlendirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin