Bakan Işıkhan, tarım işçilerinin çocuklarıyla buluştu - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İmsaka kalan --:--
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Eylül, 2024 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Bakan Işıkhan, tarım işçilerinin çocuklarıyla buluştu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Düzce’de tarım işçilerinin çocuklarının eğitim aldığı okulu ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Düzce’ye geldi. Bakan Işıkhan, Düzce’ye fındık toplamak için Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Hakkari, Gaziantep gibi Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen kişilerin çocuklarının eğitim aldığı Cumayeri Reyhan Turan İlkokulu’nu ziyaret etti. Öğrencilerin gösterileriyle karşılanan Bakan Işıkhan, sınıflara girerek çocuklarla sohbet etti. Çocuklara hayallerindeki mesleği soran Işıkhan, kendisinin de Mardin’de doğduğunu ve zor zamanlar geçirdiklerini anlattı. Işıkhan, çocuklara hediyeler de takdim etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
canakkale ve istiklal madalyasi sergisi begeni topladi rvv4FbT4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Çanakkale ve İstiklal Madalyası Sergisi beğeni topladı

Samsun’da Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “Çanakkale ve İstiklal Madalyası” konulu sergi, büyük beğeni topladı.

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde(AKM) “Çanakkale ve İstiklal Madalyası” konulu sergi düzenlendi. Sergide bulunan ebru, hat ve tezhip alanlarında hazırlanan bayrak temalı eserlerde Osmanlıca İstiklal Marşı yazılması dikkat çekti. Samsun’un gerek Milli Mücadele’deki stratejik rolü gerekse liman kenti kimliği; İstiklal Madalyası ve yerel direnişin simgesi olan mavnacılar üzerinden kurgulanan sanat eserleri aracılığıyla estetik bir anlatıya dönüştürüldü.

Enstitüde görevli 20 kişi tarafından 3 aylık çalışma sonucu oluşturulan sergide, sülüs yazı çeşidi ile beş farklı kalem ölçüsünde kubbe şeklinde, dalgalı ve aharlı ebru kağıdı üzerine yazılar yazıldı. Çanakkale Şehitleri Anıtı, akkase tekniği kullanılarak yapıldı ve taş kısmında cesareti temsil eden 300 adet kaplan gözü doğal taş kullanılarak eser tamamlandı. 18 Mart Çanakkale Savaşı’nda şehit olan askerlerin anısına, Çanakkale ruhunu yansıtmak amacıyla diorama (3 boyutlu modelleme) çalışması da yapıldı.

Sergi, bugün ziyaretçilerin yoğun ilgisine sahne oldu. Samsun Valisi Orhan Tavlı da protokol üyeleri ile birlikte gezdiği sergiye tam not verirken, sergide eserlerin oluşmasında emeği geçen enstitü görevlilerine şükranlarını iletti.

Bizi sosyal medyadan takip edin