Bakan Işıkhan, tarım işçilerinin çocuklarıyla buluştu - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Eylül, 2024 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Bakan Işıkhan, tarım işçilerinin çocuklarıyla buluştu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Düzce’de tarım işçilerinin çocuklarının eğitim aldığı okulu ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Düzce’ye geldi. Bakan Işıkhan, Düzce’ye fındık toplamak için Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Hakkari, Gaziantep gibi Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen kişilerin çocuklarının eğitim aldığı Cumayeri Reyhan Turan İlkokulu’nu ziyaret etti. Öğrencilerin gösterileriyle karşılanan Bakan Işıkhan, sınıflara girerek çocuklarla sohbet etti. Çocuklara hayallerindeki mesleği soran Işıkhan, kendisinin de Mardin’de doğduğunu ve zor zamanlar geçirdiklerini anlattı. Işıkhan, çocuklara hediyeler de takdim etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda bozulan tarim arazileri cezasiz kalmadi 48 islem uygulandi qanetWpf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mart, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da bozulan tarım arazileri cezasız kalmadı: 48 işlem uygulandı

SAMSUN (İHA) – Tarım ve Orman Bakanlığı, Samsun’da bozulan 16 bin 895 m2 tarımsal alan için 48 adet cezai işlem uyguladı.

Samsun’da 2025 yılında yapılan tarımsal arazi çalışmaları kapsamında 39 adet tarımsal amaçlı kullanım izni alındı. Bozulan tarımsal alan nedeniyle ise 48 adet ceza kesilirken, bozulan tarımsal alanın büyüklüğü ise 16 bin 895 m2 olarak dikkat çekti. Bu bozulan alanlar için toplam 963 bin TL ceza yazıldı. Öte yandan, tarımsal amaçlı su kullanım izni için 759 adet başvuru yapılırken, 823,3 hektar alan için izin verildi. Nitrat ve su kirliliğini izleme kapsamında yapılan analiz sayısı da 683’e ulaştı.

Ayrıca Tarım ve Orman Samsun İl Müdürlüğü tarafından su tasarrufu ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında, su tasarrufu ile ilgili olarak öğrencilere yönelik çalışmalar yürütülüp, 91 okulda toplam 7 bin 344 öğrenciye ulaşılarak eğitim verildi. Sulama verimliliğini artırmak amacıyla ilçe müdürlükleri aracılığıyla toplam 5 bin 299 çiftçiye de eğitim verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin