Reklam
Reklam
bakan isikhan iscilerle birlikte findik topladi gI35LP3h jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Eylül, 2024 04:15 tarihinde yayınlandı
0

Bakan Işıkhan, işçilerle birlikte fındık topladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Düzce’de mevsimlik tarım işçileriyle birlikte fındık topladı. Burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin çocuk işçiliğiyle mücadele konusunda yürüttüğü çalışmalarla “rehber ülke” olarak seçildiğini belirten Bakan Işıkhan, “Temel amacımız çocuk işçiliğini sona erdirmek” dedi.

Düzce’ye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının eğitim aldığı Cumayeri Reyhan Turan İlkokulu’nu ziyaretinin ardından Taşlık köyünde temaslarda bulundu. Bakan Işıkhan, Taşlık köyünde bir bahçeye girerek, mevsimlik tarım işçileriyle birlikte fındık topladı.

“Burası üretimin, alın terinin somutlaştığı bir yer”

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Vedat Işıkhan, Düzce’nin üretimin bol olduğu kentlerden birisi olduğunu ifade ederek, “Şuanda da fındık bahçelerinden birindeyiz. Burası üretimin, alın terinin somutlaştığı bir yer. Mevsimlik tarım işçilerimizi ziyaret ettik. Kardeşlerimizin yaşam şartlarını yerinde inceleme fırsatımız oldu. Bakanlığımızı doğrudan ilgilendiren çalışma alanlarından bir tanesi. Yaşadıkları sorunlar hakkında da bilgi sahibi olduk” dedi.

“Aileler tarlada çalışırken çocukların eğitimden geri kalmaması için çalışmalar yapıldı”

Bakanlık olarak hayata geçirdikleri projeyle, çalışma ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi sürecinde mevsimlik tarım işçilerinin yanlarında olduklarını ve desteklediklerini vurgulayan Işıkhan, “Biliyorsunuz, Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde mevsimlik tarım işçileri ve aileleriyle ilgili de karar çıkmıştı. Bu doğrultuda, sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı değil, birçok bakanlığın uhdesine giren topyekun çalışma yapıldı. Sadece istihdam değil, milli eğitim boyutu da var. Aileler tarlada, bahçede çalışırken çocukların eğitimden geri kalmaması noktasında çalışmalar yapıldı” diye konuştu.

“Temel amacımız, çocuk işçiliğinin sona erdirilmesi”

Türkiye’nin çocuk işçiliğiyle mücadele konusunda yürüttüğü çalışmalarla “rehber ülke” olarak seçildiğini ifade eden Bakan Işıkhan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuk işçiliğinin sona erdirilmesi için yaptığı çalışmalar diğer ülkelere rehber nitelikte. Bu çerçevede, temel amacımız çocuk işçiliğinin sona erdirilmesi üzerine. Bunun yanı sıra da belli bir yaş aralığında olan gençlerimiz için de mesleğe yönlendirme, boş zamanlarını değerlendirme gibi çalışmaları da Milli Eğitim Bakanlığımız ile bir arada yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

“Çocuklar bizim için çok önemli”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Düzce’de çalışan mevsimlik tarım işçilerine de destek olduklarını kaydederek, “Temel hedef, Düzce’de misafir olan kardeşlerimizi daha iyi ağırlamak, alın terini kazanırken onlara destek vermek. Çocuklar bizim için çok önemli. Çocuklarımıza da gerekli desteği vermek zorundayız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak bu süreci sürekli destekliyoruz. Çalışmalarımız oluyor, eylem planlarımız oluyor. İhtiyaçlar doğrultusunda yönlendirmelerimiz oluyor” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cxz
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Mayıs, 2026 12:19 tarihinde yayınlandı
0

Karabüklü öğrencilerden Türkiye dereceleri

Karabüklü öğrenciler, farklı branşlarda düzenlenen Türkiye Şampiyonalarında elde ettikleri derecelerle büyük gurur yaşattı. Boks, Wushu Kung Fu, duatlon ve tekvando branşlarında mücadele eden öğrenciler önemli başarılara imza attı.

Gençler A Türkiye Boks Şampiyonası’nda, Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Görkem Kızıltoprak Türkiye şampiyonu olurken, Kıymet ve Mustafa Yazıcı Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Diktepe ise Türkiye üçüncüsü oldu.

Wushu Kung Fu Türkiye Şampiyonası’nda da Karabüklü sporcular dikkat çekti. Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Arda Cemal Taşbaş, 90 kilogram kategorisinde Türkiye şampiyonluğunu kazandı. Demir Çelik Anadolu Lisesi öğrencisi Berra Narin Ataman, 70-85 kilogram kategorisinde Türkiye ikincisi olurken, Kardemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Vesilenur Yücel 65-70 kilogram kategorisinde Türkiye üçüncülüğü elde etti. Yavuz Sultan Selim Ortaokulu öğrencisi Irmak Taşbaş ise 52 kilogram kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu.

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen Çaycuma Duatlonu Türkiye Şampiyonası’nda da Karabüklü öğrenciler başarılı sonuçlar aldı. Emek Ortaokulu öğrencisi Yiğit Ömer Yılman, M3 Erkek kategorisinde Türkiye birincisi olurken, TED Karabük Koleji öğrencisi Mustafa Sarıoğlu Yıldız Erkek kategorisinde Türkiye ikinciliğini kazandı. Bahçeşehir Koleji öğrencisi Buğlem Duru, Yıldız M3 Kız kategorisinde Türkiye üçüncüsü olurken, Soğuksu Ortaokulu öğrencisi Poyraz Gürgen de M3 Erkek kategorisinde Türkiye üçüncülüğü elde etti.

Türkiye Tekvando Yarışması’nda ise Karabük Bahaddin Gazi İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Azra Özcan, Türkiye üçüncüsü olarak önemli bir başarıya imza attı.

Karabük genelinde farklı okullardan öğrencilerin elde ettiği dereceler, hem aileleri hem de eğitim camiasında büyük sevinçle karşılandı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin