Bakan Göktaş: "2 binden fazla kreşte 55 binden fazla çocuğumuz hizmet almakta" - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ağustos, 2023 20:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Bakan Göktaş: “2 binden fazla kreşte 55 binden fazla çocuğumuz hizmet almakta”

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bakanlığımızca kontrolü yapılan 2 binden fazla kreşte 55 binden fazla çocuğumuz hizmet almakta” dedi.

Amasya’nın Merzifon ilçesinde Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulacak Selahattin-İlkay Latife Kreş ve Gündüz Bakımevi temel atma merasimine katılan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, “Çocuklarımızın en güzel imkanlarda aile bütünlüğünü önceleyerek, geleceğe hazırlanması ülkemize ve bütün insanlığa karşı misyonumuz. Pek çok ülkeyi gerilerde bırakan bir çocuk nüfusuna sahip olduğumuz düşünüldüğünde bugün burada geleceğimizin temellerini attığımız net bir biçimde anlaşılacaktır” diye konuştu.

Çocukların sağlıklı, toplumsal ve duygusal taraftan güçlü, her türlü tehlikeden uzak, sorun çözme yeteneği yüksek ve üretken birer yetişkin olmaları toplumsal kalkınmanın da son derece değeri bir kesimi olduğunu vurgulayan Bakan Özdemir Göktaş, “Bizler Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı olarak tüm çalışma arkadaşlarımızla çocuklarımız için yeni projeler geliştirip hayata geçiriyoruz. Bakanlığımızca kontrolü yapılan 2 binden fazla kreşte 55 binden fazla çocuğumuz hizmet almakta. Tüm çocuklarımızın kreş hizmetinden eşit biçimde yararlanması, fırsat eşitliğinin sağlanması için kreş hizmetlerinde son derece hassas davranıyoruz. Örneğin şehit ve gazi çocuklarının ekonomik durumuna bakılmaksızın kreş hizmetinden fiyatsız yararlanmasını sağlıyoruz” formunda konuştu.

Törene, Amasya Valisi Yılmaz Doruk, AK Parti Amasya milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ile öteki yetkililer de katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
is arkadasini bicaklayarak oldurdu bjuH8X8s
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2026 04:37 tarihinde yayınlandı
0
0

İş arkadaşını bıçaklayarak öldürdü

Samsun’da bir iş yerinde iki çalışan arasında çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti.

Olay, Atakum ilçesi Yenimahalle Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, aynı restoranda çalışan Eren Bakır (31) ile Haşim Y. (22) arasında gündüz saatlerinde iş yerinde küfürleşmeden kaynaklı tartışma yaşandı. Akşam saatlerinde tekrar karşılaşan ikili arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine Haşim Y., Eren Bakır’ı bıçakla ağır yaraladı.

Ağır yaralanan Eren Bakır kaldırıldığı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayın ardından şüpheli, suç aleti bıçakla birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin