Bakan Göktaş: "2 binden fazla kreşte 55 binden fazla çocuğumuz hizmet almakta" - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ağustos, 2023 20:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Bakan Göktaş: “2 binden fazla kreşte 55 binden fazla çocuğumuz hizmet almakta”

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bakanlığımızca kontrolü yapılan 2 binden fazla kreşte 55 binden fazla çocuğumuz hizmet almakta” dedi.

Amasya’nın Merzifon ilçesinde Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulacak Selahattin-İlkay Latife Kreş ve Gündüz Bakımevi temel atma merasimine katılan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, “Çocuklarımızın en güzel imkanlarda aile bütünlüğünü önceleyerek, geleceğe hazırlanması ülkemize ve bütün insanlığa karşı misyonumuz. Pek çok ülkeyi gerilerde bırakan bir çocuk nüfusuna sahip olduğumuz düşünüldüğünde bugün burada geleceğimizin temellerini attığımız net bir biçimde anlaşılacaktır” diye konuştu.

Çocukların sağlıklı, toplumsal ve duygusal taraftan güçlü, her türlü tehlikeden uzak, sorun çözme yeteneği yüksek ve üretken birer yetişkin olmaları toplumsal kalkınmanın da son derece değeri bir kesimi olduğunu vurgulayan Bakan Özdemir Göktaş, “Bizler Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı olarak tüm çalışma arkadaşlarımızla çocuklarımız için yeni projeler geliştirip hayata geçiriyoruz. Bakanlığımızca kontrolü yapılan 2 binden fazla kreşte 55 binden fazla çocuğumuz hizmet almakta. Tüm çocuklarımızın kreş hizmetinden eşit biçimde yararlanması, fırsat eşitliğinin sağlanması için kreş hizmetlerinde son derece hassas davranıyoruz. Örneğin şehit ve gazi çocuklarının ekonomik durumuna bakılmaksızın kreş hizmetinden fiyatsız yararlanmasını sağlıyoruz” formunda konuştu.

Törene, Amasya Valisi Yılmaz Doruk, AK Parti Amasya milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ile öteki yetkililer de katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
www
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
29 Nisan, 2026 15:40 tarihinde yayınlandı
0
0

Yenice’nin Su Yönetimi ve Altyapı Projeleri görüşüldü

Yenice Kaymakamı Mert Çanga, İl Genel Meclis Üyesi Recep Tetik ve beraberlerindeki köy muhtarları, Devlet Su İşleri (DSİ) 23. Bölge Müdürü Yasin Devrim’i ziyaret ederek kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda, bölgede devam eden ve planlama aşamasındaki su yönetimi, altyapı çalışmaları ile taşkın kontrol projeleri ele alındı. Mevcut durumun ayrıntılı biçimde değerlendirildiği görüşmede, öncelikli ihtiyaçlar belirlenerek çözüm odaklı adımlar üzerinde duruldu.

Kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve sahaya doğrudan yansıyan iş birliği anlayışıyla yürütülen çalışmaların, vatandaşların yaşam kalitesini artırma hedefi doğrultusunda kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin