Bakan Bak, Rektör Özölçer’i makamında kabul etti - Karabük Haber Postası
bakan bak rektor ozolceri makaminda kabul etti XvFAgEcs
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Bakan Bak, Rektör Özölçer’i makamında kabul etti

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’i makamında kabul etti. Kabulde Bakan Danışmanı Prof. Dr. Güler Alkan da yer aldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığında gerçekleşen kabulde; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu ve Bakan Danışmanı Prof. Dr. Güler Alkan yer aldı. Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin spor ve toplumsal alanda gerçekleştirdiği faaliyetler ve muvaffakiyetler hakkında Rektör Özölçer’den bilgi aldı. Rektör Özölçer, BEUN olarak son yıllarda ulusal ve memleketler arası çok sayıda şampiyona ve turnuvada BEUN öğrencilerinin elde ettikleri üstün muvaffakiyetler hakkında Bakan Dr. Osman Aşkın Bak’a bilgilendirmelerde bulundu. Akademik, kültürel ve toplumsal çıktıları giderek artan bir performansla çalışmalar gerçekleştirdiklerini kelamlarına ekleyen Rektör Özölçer, sportif faaliyetlerde de BEUN’un giderek ulusal ve memleketler arası toplulukta isminden sıklıkla kelam ettirdiğini, bunda nitelikli öğretim kalitesinin artışı kadar akademik işçi ve öğrencilerin özverili, büyük emekle neticelendirilmiş çalışmalarının da tesirli olduğunu aktardı. Tüm bu olumlu gelişmelerin, bilhassa Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın her daim motive edici ve destekleyici yaklaşımı sonucunda muvaffakiyetle taçlandığını belirten Rektör Özölçer, nazik misafirperverlikleri ile takviyeleri ve teşvikleri münasebetiyle Gençlik ve Spor Bakan’ı Dr. Osman Aşkın Bak’a teşekkürlerini sundu.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin spor alanında elde ettiği başarılardan ve gerçekleştirdiği çalışmalardan duyduğu memnuiyeti söz eden Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, Rektör Özölçer’in nazik ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti söz ederek Rektör Özölçer başta olmak üzere tüm Üniversite ailesine muvaffakiyet ve kolaylıklar diledi.

Ziyaret, karşılıklı uygun niyet temennilerinin akabinde Rektör Özölçer’in, Zonguldak’ın simgesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Bastonu Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından klasik sistemlere bağlı kalınarak el emeğiyle üretilen Devrek Bastonunu Bakan Dr. Osman Aşkın Bak’a takdim etmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
baruden patent basarisi finans alaninda turkiye ucunculugu HaG9B4Eb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 08:45 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’den patent başarısı: “Finans” alanında Türkiye üçüncülüğü

Bartın Üniversitesi (BARÜ) 2025 yılı patent performansının değerlendirildiği sıralamada en iyiler arasına girerek “Finans” alanında Türkiye’de ilk 3’te yer almayı başardı.

Türkiye’nin yenilikçilik ve Ar-Ge performansını geliştirmek hedefiyle Patent Effect tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Patent Raporu 2025” listesi yayımlandı. Bartın Üniversitesi (BARÜ) açıklanan listede “Patent Şampiyonu Üniversiteler” kategorisinde yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Farklı kategorilerde değerlendirmelerin yapıldığı raporda BARÜ, “Finans” alanındaki patent başvurularıyla Türkiye’nin en iyileri arasına girdi.

Raporda, farklı alanlarda en çok patent başvurusu yapan ilk 10 üniversite açıklandı. BARÜ, 2025 yılında finans alanında gerçekleştirdiği patent başvuru sayısıyla devlet ve vakıf üniversiteleri arasında 3’üncü sırada yer aldı. BARÜ üçüncülüğü İstanbul Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ile paylaştı.

Bilimsel çalışmaların katma değere dönüşmesinin önemini vurgulayan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bartın Üniversitesi olarak bilgiyi değere dönüştürme hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Patent başvurularında elde ettiğimiz başarıyı da daha ileri taşımak adına nitelikli projeler üretmeye ve bu projeleri patent süreçleriyle buluşturmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda araştırma-geliştirme ekosistemimize katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin