blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ocak, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bakan Bak: “860 yurdumuzda 980 bin gencimize barınma imkânı sağlıyoruz”

Ak Parti Tokat 8. Olağan Vilayet Başkanlığı Kongresinde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bakanlıklarına bağlı 860 yurtta 980 bin gence barınma imkânı sağladıklarını söyledi.
Ak Parti Tokat 8. Olağan Vilayet Başkanlığı Kongresine katılmak üzere Tokat’ta bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak birinci olarak Tokat Valiliğini ziyaret etti. Akabinde Gençlik Merkezi’nde gençler ile bir ortaya geldi. Hüseyin Akbaş Spor Salonunda yapılacak olan AK Parti 8. Olağan Kongresine katılan Bakan Bak; “Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bugün 860 yurdumuzda 980 bin gencimize barınma imkânı sağlıyoruz. Onlara sabah kahvaltısı ve akyam yemeğini fiyatsız olarak sunuyoruz. Devletimiz birebir vakitte maddi durumu güzel olmayan öğrencilerimizi burslarla destekliyor. 950 öğrencimize kredi veriliyor. Gençlerimize üniversite hayatlarında büyük dayanaklar sağlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘gençlerin önünü açın, onlarla ilgilenin’ buyurdular. Kendisini çocukluğumdan bu yana tanırım. Kendisi büyüğümüzdü, futbol grubumuzun kaptanıydı. Siyasette de uzun vakittir yanındayız. Gençlere kıymet veren, gençlerin önünü açan bir başkan. Milletvekili seçilme yaşı 30’du. Bunu öce 25’e sonra 18’e indirdi. Bugün partimizin teşkilat başkanı, İstanbul gençlik kolları lideri. Yeniden patimizin genel sekreteri gençlik kolları genel bakanı. Sayın Cumhurbaşkanımıza çok iyi bakın zira ona ihtiyacımız var” dedi.
AK Parti Tokat Vilayet Başkanlığı Kongresi’nde 598 delegenin oy kullanması beklenirken seçime Adem Dizer başkanlığında ki tek listeyle gidildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
15 Ekim, 2025 13:11 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Trafik Kilitlendi, Vatandaşlar Tepkili: “Karabük’te Plan Yok, Çile Var”

Karabük’te sabah saatlerinden itibaren Karabük-Safranbolu istikametinde ve Kardemir Kavşağı çevresinde yapılan yol çalışmaları kent trafiğini felç etti.

Özellikle işe gitmek isteyen vatandaşlar uzun süre araç ve otobüslerin ilerleyememesi nedeniyle mağdur oldu.

Şehit Ateşe Reşat Moralı Bulvarı’nın tek yönlü kapatılmasıyla birlikte Safranbolu’dan Karabük yönüne ilerleyen araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Kentin ana kavşak noktalarında aynı anda yürütülen üst ve alt yapı çalışmaları trafiği içinden çıkılmaz hale getirdi.

Sabah işe gitmek için otobüs bekleyen vatandaşlardan M. Demir, “Sabah 8’den beri otobüs bekledim. Sonunda pes edip yürümeye başladım çünkü araçlar hareket etmiyordu. Ben de dahil, herkes işe geç kaldı” diyerek tepkisini dile getirdi.

Sürücüler ise yol çalışmalarının plansız yapılmasına dikkat çekti. Bir taksi şoförü, “Her gün başka bir yol kapanıyor. Hiçbir bilgilendirme yok. İnsanlar ne yapacağını bilemiyor. Ambulans bile geçemedi az önce” dedi.

Trafiğin kilitlenmesi nedeniyle ambulansların da geçişlerde güçlük yaşadığı görüldü. Vatandaşlar, Karayolları ekiplerinden çalışmaların daha planlı ve aşamalı şekilde yürütülmesini istedi.

Kentte trafiğin normale dönmesi beklenirken, henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin