Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Ağustos, 2014 14:51 tarihinde yayınlandı
0

Bahattin Gazi Anma günü ve Dede Yaylası Şenlikleri yapılacak

1994 yılından itibaren Bahattin Gazi Vakfı ve Karabük Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Karabük’ün manevi kurucusu “Bahattin Gazi’yi Anma ve Dede Yaylası Şenlikleri” yarın yapılacak.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Karabüklülerin yoğun ilgi göstermesi beklenen Bahattin Gazi’yi Anma ve Dede Yaylası Şenlikleri, saat 11.00’de Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak. Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından etkinliklere katılan protokol üyeleri tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. Ardından Bahattin Gazi Vakfının faaliyetleri anlatılacak. Daha sonra Safran Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından İlahi Dinletisi sunulacak. Misafirlerin konuşmalarının ardından Geleneksel Pilav ikramı yapılacak. Mevlid-i Şerif okunmasından sonra çeşitli etkinliklerle program sona erecek. 

Bizi sosyal medyadan takip edin
gece boyu arandi gun agarinca botlarla arama calismalari yeniden basladi Pc1LhJ5N
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Gece boyu arandı, gün ağarınca botlarla arama çalışmaları yeniden başladı

Karabük’te Filyos Çayı’na düşerek akıntıya kapılan Örgütlerden Sorumlu CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’i bulmak için başlatılan arama çalışmaları gece boyunca devam etti. Günün ilk ışıklarıyla birlikte ekipler botlarla çay üzerinde yeniden arama çalışması başlattı.

Olay, Karabük-Zonguldak karayolunun Yeşilköy mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yenice ilçesinden Karabük istikametine seyir halinde olan ve içerisinde CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’in (72) de bulunduğu 78 ACD 559 plakalı otomobil, yolculuk sırasında tuvalet molası verdi. Araçtan inen Erten, Filyos Çayı kenarında bulunduğu sırada dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten yuvarlanıp suya düştü. Akıntıya kapılan Erten, kısa sürede gözden kayboldu.

İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma, AFAD, UMKE, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Gece boyunca dere kenarında ve su üzerinde termal dron ile sürdürülen çalışmalarda Erten’e ulaşılamadı. Günün ağarmasıyla birlikte arama çalışmaları yeniden yoğunlaştırıldı. AFAD ekipleri botlarla Filyos Çayı üzerinde arama faaliyetlerini sürdürürken, ekipler dere boyunca da tarama çalışmalarına devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin