Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Mart, 2017 13:59 tarihinde yayınlandı
0

Baharın Hebercisi Olan Laleler Açıyor

Kasım ayında toprakla buluşan 30 bin lale soğanı baharın gelmesiyle birlikte yapraklanmaya ve çiçek açmaya başladı.

Baharın habercisi laleler rengarenk görüntüsüyle Karabük’ü süslemeye başladı. Karabük Belediyesi ekipleri tarafından 1,5 – 2 ay ömrü olan laleler, Mayıs ayının sonuna kadar Karabük şehrini süsleyecek. 30 bine yakın lale fidanının dikildiği şehrin muhtelif noktalarındaki orta refüj ve döner kavşaklarda çiçek vermeye başlayan laleler özellikle Kent Meydanı’na ayrı bir renk kattı. Kent Meydanı’ndaki banklara, günün yorgunluğunu atmak için gelen vatandaşlar rengarenk lalelerin güzelliğine bakarak stres atıyor. Mayıs ayı sonuna kadar çiçek vermeyi sürdürecek laleler daha sonra mevsimlik çiçeklerle değiştirilecek.

 

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagislar erkenci kirazi vurdu 8ZBr5t7U
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağışlar erkenci kirazı vurdu

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle erkenci kirazlar dalında zarar gördü. Üreticiler 2 yıldır üst üste erkenci kirazdan zarar gördüklerini belirtti.

Tokat’ta son aylarda etkili olan yoğun yağışlar, kirazı etkiledi. Kentte taşkın nedeniyle birçok tarım arazisi sular altında kalırken, Büyükyıldız beldesinde yetiştirilen erkenci kirazlar da aşırı yağıştan olumsuz etkilendi. Birçok üreticinin kirazları dalında zarar gördü.

Beldede çiftçilikle uğraşan Alaattin Öncü’ye ait 65 adet erkenci kiraz ağacındaki meyveler, yağmur nedeniyle dalında yarıldı. Bölgede geç hasat edilen kiraz çeşitleri için ise şimdilik risk bulunmadığı öğrenildi.

“Erkenci kirazlar komple yarıldı”

Geçtiğimiz yıl yaşanan don olayında ürün alamadıklarını belirten üretici Alaattin Öncü, bu yıl da aşırı yağış nedeniyle büyük zarar yaşadıklarını söyledi. Bahçesindeki kirazları gösteren Öncü, meyvelerin pazara sunulamayacak hale geldiğini ifade etti.

Öncü, “Bir buçuk aydır yağmur yağıyor. Kirazlarda yenecek durum hiç kalmadı. Gördüğünüz gibi komple yarıldı. Erkenci kiraz umutları bitti. Geçen sene don komple vurdu. Bir gram bile hasat alamadık. Bu sene de erişen kirazları yağmur patlattı, erkenci kiraz yine yok. Arkasından gelen geç kirazlarda şu an bir sorun yok. Ama erkenci kirazlar komple patladı, yarıldı. Satılacak, tezgaha koyulacak kiraz değil” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin