Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
31 Temmuz, 2017 13:52 tarihinde yayınlandı
0

Bahaddin Gazi Anma ve Dede Yaylası Şenlikleri Yapıldı

1994 yılında kutlanmaya başlayan ve bu yıl 23.’sü düzenlenen Karabük’ün manevi kurucusu Bahaddin Gazi’yi anma etkinlikleri kapsamında Dede Yaylasında şenlik düzenlendi.

Bahaddin Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı ile Karabük Belediye’sinin ortaklaşa düzenlediği şenliğe Vali Kemal Çeber, Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve  Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Garnizon Komutanı Per. Albay Tekin Nemlioğlu, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vakıf yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı ve Kur-an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan şenliklerde Bahaddin Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Hasan Küçük tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından Vakıf Üyesi Kemal Özdemir vakıf faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Şenlik, konuşmaların ardından vatandaşlara geleneksel pilav ikramı yapılarak kılınan öğlen namazının ardından okunan Mevlid-i Şerif ile devam etti.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
e2956426 9781 42ba a666 48b0081b55bc
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
01 Haziran, 2026 13:05 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Yenice Belediye binasındaki güvenlik bariyerine zarar verildi

Yenice Belediyesi hizmet binası girişinde bulunan güvenlik bariyeri kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kırılarak yerinden söküldü. Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, olayla ilgili adli ve hukuki sürecin başlatıldığını açıkladı.

Yenice Belediyesi hizmet binası girişinde bulunan güvenlik bariyeri, geçtiğimiz hafta sonu kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından kırılarak yerinden söküldü. Kullanılamaz hale gelen bariyer nedeniyle belediye tarafından inceleme başlatıldı.

Olayın ardından açıklama yapan Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, kamu malına yönelik gerçekleştirilen bu davranışın kabul edilemez olduğunu belirtti. Kamuya ait malların tüm vatandaşların ortak değeri olduğunu vurgulayan Karakaş, yapılan eylemin yalnızca belediyeye değil, ilçe halkının ortak kullanımına sunulan hizmetlere de zarar verdiğini ifade etti.

Başkan Karakaş, “Toplumun ortak kullanımına sunulan bir kamu malına zarar vermek; sorumluluk bilincinden uzak, hukuk ve kamu düzenini hiçe sayan bir anlayışın ürünüdür. Kamu malına zarar vermeyi bir güç gösterisi ya da eğlence unsuru olarak görenler, aslında ilçemizin ortak değerlerine zarar vermektedir” dedi.

Olayla ilgili gerekli inceleme ve tespit çalışmalarının başlatıldığını belirten Karakaş, sorumlular hakkında kamu malına zarar verme suçundan adli ve hukuki sürecin işletildiğini kaydetti.

Yenice Belediyesi olarak kamu mallarını korumaya devam edeceklerini ifade eden Karakaş, kamu düzenine zarar veren her türlü davranışın karşısında duracaklarını ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin