Bağışıklığa doğal kalkan ‘kış çayı’ - Karabük Haber Postası
bagisikliga dogal kalkan kis cayi n3YZz3Iz
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ocak, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bağışıklığa doğal kalkan ‘kış çayı’

Samsun’un Çarşamba ilçesinde, soğuk havaların tesiriyle soğuk algınlığına karşı doğal eserlere yönelen vatandaşların aktarlara olan ilgisi arttı.

Çarşamba ilçesinde aktarlık yapan Samet Kınık, vatandaşların son periyotta doğal eserlere olan ilgisinin arttığını belirterek, bilhassa boğaz rahatsızlıklarına karşı tekliflerde bulundu. Kınık, soğuk algınlığına karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek için vatandaşlara ıhlamur, kuşburnu, tarçın, papatya, ada çayı, zerdeçal, zencefil ve defneyaprağı üzere doğal eserleri önerdiklerini söyledi.

Ihlamur, zencefil, zerdeçal ve ada çayı üzere doğal eserlerin değerine dikkat çeken Aktar Samet Kınık, “İnsanlar artık ıhlamur, zencefil, zerdeçal ve ada çayı üzere doğal eserlere yöneliyor. Biz de bu eserleri vatandaşlarımıza öneriyoruz. Bu yıl boğaz rahatsızlıklarında önemli bir artış var. Bu yüzden ada çayını daha sık kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Ayrıyeten, boğaz paklığı için sirke öneriyoruz. Sirkeyi, kozalak şurubu ve pekmezle karıştırarak macun yapabilirler. Günde iki-üç kere bu karışımdan tüketerek boğazlarını temizleyebilirler” tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ibrahim haciosmanoglu tek arzum sahada hakemi kimse gormesin oynanan futbolu gorsun TmrcZyNh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Nisan, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

İbrahim Hacıosmanoğlu: “Tek arzum sahada hakemi kimse görmesin, oynanan futbolu görsün”

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor-Galatasaray karşılaşmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Futbol sahada oynanıyor. Benim tek arzum sahada hakemi kimse görmesin ve oynanan futbolu görsün. İnşallah da öyle olur, hakem arkadaşlarımız da maçı iyi yönetirler. Hiç kimsenin hakkı yenmesin. Hak eden kazansın” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 28. haftasındaki Trabzonspor – Galatasaray maçı öncesinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

A Milli Futbol Milli Takımı’nın hedeflerinden, hakem yönetimlerine, prim tartışmalarından, teknik direktör konusuna kadar birçok konuda konuşan Hacıosmanoğlu, dikkat çeken mesajlar verdi.

“Bu milli bir dava, 80 milyonla sınırlı değil”

İki takıma da başarılar dileyerek sözlerine başlayan Başkan Hacıosmanoğlu, Türk futbolunun birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini vurgulayarak, “İki takıma da başarılar diliyorum. Dünya Kupası’na katılmamızdan dolayı annem ile babamın mezarını ziyaret ettim. Türk futboluna federasyon başkanı olarak çok değerli başkanlar hizmet etti. Bu yüzden Trabzonlu diye ayırmaya gerek yok. Bu milli bir dava, hatta bunu 80 milyon olarak da düşünmeyin. Biz Türk İslam alemini temsil ediyoruz. 20’ye yakın ülke federasyonu aradı ’80 milyon olarak düşünmeyin, biz Türkiye’nin dünya kupasında başarısını bekliyoruz bununla gurur duyacağız’ diye. Kosova’yı eledikten sonra bile Kosova Futbol Federasyon başkanı aradı ve başarı dileklerini diledi. Allah nasip eder inşallah kupayı alır geliriz” ifadelerini kullandı.

“Tek arzum sahada hakemi kimse görmesin, oynanan futbolu görsün”

Trabzonspor – Galatasaray karşılaşmasına ilişkin beklentilerini dile getiren İbrahim Hacıosmanoğlu, hakem yönetimine dikkat çekerek, “Futbol sahada oynanıyor. Benim tek arzum sahada hakemi kimse görmesin ve oynanan futbolu görsün. İnşallah da öyle olur, hakem arkadaşlarımız da maçı iyi yönetirler. Hiç kimsenin hakkı yenmesin. Hak eden kazansın” dedi.

“Biz çocukları eğer motive edebildiysek ne mutlu bize”

Milli takım oyuncularına verileceği iddia edilen primler hakkında da konuşan Hacıosmanoğlu, “Allah bana TFF başkanlığını nasip etti. Para ne günler için lazım, bugünler için lazım. Biz çocukları eğer motive edebildiysek ne mutlu bize. Parayı mezara götürmeyeceğiz. Kimse merak etmesin biz kendi paramızla, kendi sermayemizle çocuklara veriyoruz. Eğer dünya şampiyonu olursak da oyuncularımız belki de hiç hayal etmedikleri şeylerle karşılaşacaklar. İnsanlar bir şeylerin altında başka şeyler arıyor ama ben onları duymuyorum” şeklinde konuştu.

“Montella ile yola devam edeceğiz”

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella’nın geleceğine ilişkin soruya da yanıt veren Başkan Hacıosmanoğlu, “Kendisi ile uzun süreli bir mukavelemiz var. Kosova’ya yenilseydik bile biz kendisiyle olmaya devam edecektik. Zaten ben bu federasyonun başında olduğum sürece hocamız takımın başındadır. Bu milli takımı zaten kendisi kurdu, bu aile ortamını o oluşturdu. İnşallah bu takımın başında olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin