Reklam
Reklam
bagisikliga dogal kalkan kis cayi n3YZz3Iz
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ocak, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
0

Bağışıklığa doğal kalkan ‘kış çayı’

Samsun’un Çarşamba ilçesinde, soğuk havaların tesiriyle soğuk algınlığına karşı doğal eserlere yönelen vatandaşların aktarlara olan ilgisi arttı.

Çarşamba ilçesinde aktarlık yapan Samet Kınık, vatandaşların son periyotta doğal eserlere olan ilgisinin arttığını belirterek, bilhassa boğaz rahatsızlıklarına karşı tekliflerde bulundu. Kınık, soğuk algınlığına karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek için vatandaşlara ıhlamur, kuşburnu, tarçın, papatya, ada çayı, zerdeçal, zencefil ve defneyaprağı üzere doğal eserleri önerdiklerini söyledi.

Ihlamur, zencefil, zerdeçal ve ada çayı üzere doğal eserlerin değerine dikkat çeken Aktar Samet Kınık, “İnsanlar artık ıhlamur, zencefil, zerdeçal ve ada çayı üzere doğal eserlere yöneliyor. Biz de bu eserleri vatandaşlarımıza öneriyoruz. Bu yıl boğaz rahatsızlıklarında önemli bir artış var. Bu yüzden ada çayını daha sık kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Ayrıyeten, boğaz paklığı için sirke öneriyoruz. Sirkeyi, kozalak şurubu ve pekmezle karıştırarak macun yapabilirler. Günde iki-üç kere bu karışımdan tüketerek boğazlarını temizleyebilirler” tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
d100de otomobil refuje carpti 2 yarali Z8Hb1zBA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0 0

D100’de otomobil refüje çarptı: 2 yaralı

Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda otomobilin refüje çarpması neticesinde meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, Tosya ilçesi D100 karayolu Çevlik köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 34 DMA 929 plakalı Toyota marka otomobil, ismi öğrenilemeyen sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde refüje çarptı. Sürüklenen otomobil demir bariyerlerin üzerine çıkarak durabildi. Kazada araçta bulunan N.O. ve A.O. yaralandı.

Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkartılan yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin