Bartın’da uyuşturucu başta olmak üzere kötü alışkanlıklar ve bağımlılığın zararlarını anlatan “Beyaz Tavşan isimli tiyatro gösterisi düzenlendi.
Bartın Kültür Merkezi’nde sahnelenen Beyaz Tavşan” isimli tiyatro gösterisinde, beyaz tuzak olarak da bilinen uyuşturucu başta olmak üzere bağımlılığın zarar ve etkileri hakkında mesajlar verilerek, üniversite gençleri için farkındalık oluşturuldu. Yoğun ilgi gören oyun öncesinde ise İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Aile İçi Şiddetle Mücadele Çocuk Kısım Amirliği ekipleri tarafından stant kurularak, gösteriyi izlemeye gelen üniversite öğrencilerine, İçişleri Bakanlığı tarafından şiddet gören kadınlara destek amacıyla kurulan KADES ve uyuşturucu ile etkin mücadele hedefiyle kurulan UYUMA mobil uygulamaları hakkında detaylı bilgiler verildi.


Bağımlılığa karşı “Beyaz Tavşan”la mücadele
Karabük’teki kavganın nedeni “yol verme” tartışması çıktı
Karabük’te araçta bulunan 2 kişinin darbedildiği kavganın, trafikte yaşanan yol verme tartışmasından kaynaklandığı ortaya çıktı.
100. Yıl Mahallesi’nde meydana gelen olayda, araçtaki 2 kişiyi darbeden şüphelilerin 12’si polis ekiplerince tespit edildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 8’i dün işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken 5’i çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Emniyetteki işlemleri bugün tamamlanan 4 şüpheli daha adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 2’si savcılık ifadesinin ardından 2’si de çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Öte yandan, yol verme tartışmasından kaynaklandığı belirlenen kavgaya karışan 12 şüpheli hakkında Kabahatler Kanunu kapsamında toplam 21 bin 168 lira idari para cezası uygulandığı bildirilirken, yapılan aramada 5,66 gram metamfetamin ele geçirildiği öğrenildi.

