Reklam
Reklam

Bafra’da kaza: 3 yaralı

bafrada kaza 3 yarali Z8OuBYJc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Şubat, 2025 04:37 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’un Bafra ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

Kaza, Samsun-Sinop kara yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Bafra istikametine seyir halinde olan Ünal Ataseven (67) yönetimindeki 55 JE 999 plakalı araba ile tıpkı istikamette giden S.A.’nın (29) kullandığı 19 ADD 940 plakalı minibüs çarpıştı. Çarpışmanın tesiriyle direksiyon hakimiyeti kaybedilen araba refüjde bulunan aydınlatma direğine çarptı. Tıpkı istikamete seyir halindeki Selim Yılmaz yönetimindeki 55 JE 872 araba de yıkılan direğin üzerinden geçti. Kazada aydınlatma direğine çarpan araba şoförü Ünal Ataseven, araçta yolcu olarak bulunan Semra Ataseven (72) ve minibüste yolcu olarak bulunan Davet Yılmaz (21) yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen sıhhat takımlarınca Bafra Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yola yıkılan aydınlatma direğinin üzerinden geçen şoför Selim Yılmaz, “Direk anayola hakikat yıkıldı, biz de 3 saniye ortasıyla üzerinden geçtik. 2 tane lastiğim patladı, jantlarım hasar gördü” dedi.

Kazayla ilgili inceleme sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Safranbolu’da ormancılık faaliyetleri ve yatırımlar incelendi

Safranboluda ormancilik faaliyetleri ve yatirimlar incelendi
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
22 Haziran, 2026 11:23 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahasında devam eden ormancılık faaliyetleri ile yatırım çalışmalarını yerinde inceleyerek çeşitli denetimlerde bulundu.

Bölge Müdür Yardımcıları Mehmet Pınar ve Osman Araz’ın yanı sıra Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Albayrak ile İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Eyüp Ünaldı’nın da katıldığı program, Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğünde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısıyla başladı.

Toplantıda 2026 yılı ormancılık faaliyetleri, yatırım programları, üretim çalışmaları, genç meşcere bakımları, orman yolu çalışmaları ve yangınlara hazırlık konuları ele alındı.

Program kapsamında Karapınar Orman Emval Deposunda incelemelerde bulunan Bölge Müdürü Halil Oflu, emval standardizasyonunun titizlikle yürütülmesinin önemine dikkat çekti. İş sağlığı ve güvenliği kurallarına eksiksiz uyulması gerektiğini vurgulayan Oflu, sınıflı emval üretiminin artırılması ve orman ürünlerinin ekonomik değerinin en üst seviyeye çıkarılmasının önemine değindi. Üretimde kalite ve standardizasyonun ülke ekonomisine sağlanan katkının temel unsurlarından biri olduğunu ifade eden Oflu, çalışanlara kazasız ve verimli bir sezon temennisinde bulundu.

Daha sonra orman yolu yapım ve büyük onarım çalışmalarını yerinde inceleyen Oflu, orman yollarının ormancılık faaliyetlerinin temel altyapısını oluşturduğunu belirterek, yangınla mücadeleden üretime, koruma faaliyetlerinden kırsal kalkınmaya kadar birçok alanda ulaşım ağının kritik öneme sahip olduğunu söyledi. Çalışmaların planlanan program doğrultusunda, kaliteli ve sürdürülebilir bir anlayışla yürütülmesi gerektiğini kaydetti.

Genç meşcere bakım çalışmalarını da inceleyen Oflu, sahada görev yapan personelle bir araya gelerek motivasyon mesajları verdi. Oflu, “Başarıya ulaşmak için konfor alanımızdan çıkmak zorundayız. Bizim hızımız, sahada çalışan arkadaşlarımızın hızı kadardır. Hep birlikte çalışarak yıllık programlarımızı eksiksiz yerine getireceğiz. Ürettiğimiz her orman ürünü ve gerçekleştirdiğimiz her ihracat, ülkemize döviz olarak geri dönmekte ve milli ekonomimize katkı sağlamaktadır” dedi.

İncelemeler kapsamında Kızlar Kayası mevkisinde yapılması planlanan Yangın Gözetleme Kulesi alanını da ziyaret eden Oflu, yangınlara erken müdahale ve etkin gözetlemenin orman varlığının korunmasında hayati önem taşıdığını belirtti. Teknolojik altyapının güçlendirilmesine yönelik yatırımların aralıksız sürdürüleceğini ifade etti.

Programın son bölümünde ise geçen yıl meydana gelen orman yangınının başlangıç noktası olan Üçbaş Köyü mevkisinde yürütülen Zarar Tespit ve Ağaçlandırma (ZOAT) ile Yangın Sonrası Orman Alanlarının Rehabilitasyonu (YOAT) çalışmalarını inceleyen Oflu, yangından etkilenen alanların yeniden yeşertilmesi için özveriyle çalışan personele teşekkür etti.

“Yeşil Vatan’ı korumak ve gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde emanet etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diyen Oflu, yangın sonrası rehabilitasyon çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin