Samsun’un Bafra ilçesinde 600 yıllık gelenek olan “Sele Sepet Top Kandil Şenliği” farklı etkinliklerle kutlandı.
Ramazan ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gece düzenlenen ve ilçenin 6 asırlık kültürel miraslarından biri olan şenlik, bu yıl da ağır iştirakle gerçekleştirildi.
Belediye Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen aktifliğe yaklaşık 5 bine yakın kişi katıldı. Saat 19.45’te Mehmet Akif Ersoy İlkokulu bahçesine aileleri ile gelen çocuklara kandil dağıtıldı. Mehter grubu eşliğinde kandillerini yakan çocuklar ve aileleri düzenlenen Fener Alayı eşliğinde Gençlik Caddesi’nden, Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Belediye Kültür Merkezi bahçesinde devam eden şenlik boyunca çocuklar ve vatandaşlar, mehteran konseri, Ramazan manisi, Sırık Adam, Hacivat-Karagöz gösterisi üzere renkli şovlarla gönüllerince eğlendi. Kurulan stantlarda, pamuk şeker, Osmanlı şerbeti, patlamış mısır ve şeker ikramının da yapıldığı gecede çocuklar yüzlerini boyatarak geceye renk kattı.


0
Bafra’da 600 yıllık gelenek
0
Şahin: “AK Parti’de eski olmaz, sadece bayrak yarışı olur”
AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, AK Parti teşkilatlarının birlik ve beraberlik anlayışına vurgu yaptı.
Parti içerisinde “eski” kavramının olmadığını ifade eden Şahin, milletvekilinden il başkanına, ilçe başkanından belediye başkanına, mahalle başkanına kadar görev yapmış herkesin aynı davanın mensubu olduğunu belirtti.
AK Parti’nin büyük bir aile olduğunun altını çizen Şahin, “Bu davada ayrılık değil birlik, kırgınlık değil kardeşlik vardır. Görevler değişebilir ama dava bilinci ve vefa duygusu değişmez. AK Parti’de sadece bayrak yarışı olur.” ifadelerini kullandı.

