Samsun’un Bafra ilçesinde 600 yıllık gelenek olan “Sele Sepet Top Kandil Şenliği” farklı etkinliklerle kutlandı.
Ramazan ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gece düzenlenen ve ilçenin 6 asırlık kültürel miraslarından biri olan şenlik, bu yıl da ağır iştirakle gerçekleştirildi.
Belediye Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen aktifliğe yaklaşık 5 bine yakın kişi katıldı. Saat 19.45’te Mehmet Akif Ersoy İlkokulu bahçesine aileleri ile gelen çocuklara kandil dağıtıldı. Mehter grubu eşliğinde kandillerini yakan çocuklar ve aileleri düzenlenen Fener Alayı eşliğinde Gençlik Caddesi’nden, Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Belediye Kültür Merkezi bahçesinde devam eden şenlik boyunca çocuklar ve vatandaşlar, mehteran konseri, Ramazan manisi, Sırık Adam, Hacivat-Karagöz gösterisi üzere renkli şovlarla gönüllerince eğlendi. Kurulan stantlarda, pamuk şeker, Osmanlı şerbeti, patlamış mısır ve şeker ikramının da yapıldığı gecede çocuklar yüzlerini boyatarak geceye renk kattı.


Bafra’da 600 yıllık gelenek
Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı
SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.
Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.
İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.
Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

