Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ağustos, 2023 08:00 tarihinde yayınlandı
0

Bafra Ovası’nda kapya biber hasadı başladı

Samsun’un Bafra Ovası’nda yetiştirilen ve yüzde 70 salça randımanı olan kapya biberde hasat başladı.

Bafra’nın Yeşilyazı Mahallesi’nde kapya biber üretimi ve hal esnaflığı yapan Mustafa Katipoğlu, kapya biber hasadına başladıklarını ve Türkiye’nin dört bir yanına gönderdiklerini söyledi. Şu anda kapya biberinin 25 liradan alıcı bulduğunu belirten Katipoğlu, bu durumun üreticinin yüzünü güldürdüğünü söz etti.

Üretici Yakup Kul, kapya biberin hassas bir eser olduğunu ve gününde toplanması gerektiğini belirterek, Bafra’da üretilen kapya biberin Avrupa’ya da ihraç edildiğini tabir etti.

Kapya biber üretimi yapan öbür bir üretici Burhan Yanık ise şuanda fiyatlardan şad olduklarını ve dönüme 5 tonun üzerinde bir rekolte beklediklerini kaydetti. 10 kilogram biberden olağanda 3 kg salça elde edildiğini aktaran Yanık, Bafra’nın kapya biberinden ise 10 kg’dan 7 kg salça elde edildiğini, bunun da Bafra biberini daha da pahalı hale getirdiğini vurguladı.

“Kapya biberimiz çok kıymetli, yüzde 70 salça randımanı var”

Açıklama yapan Bafra Ziraat Odası Lideri Osman Tosuner ise “Şuan Bafra’nın en son mahallesinde, Yeşilyazı’dayız. Durağan’dan gecenin 03.30’da kalkıp hazırlanıp burada tarlaya çalışmaya gelen emekçileri, bayanlarımızı görüyoruz. Kapya biberimiz çok bedelli, yüzde 70 salça randımanı var. Bu çok önemli bir oran. Bizim devletimizden isteğimiz; çiftçilerin mazot, gübre, ilaç, hayvan yemi ve güç masrafının yüzde 50’sini karşılasın. Bu biberi 25 değil de 5 liraya verelim vatandaşa” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
amasrada bir evde cikan yangin koy konagina ve camiye sicradi Xuv44AVw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasra’da bir evde çıkan yangın köy konağına ve camiye sıçradı

Bartın’ın Amasra ilçesinde bir evde çıkan yangın, köy konağı ve camiye sıçradı. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Edinilen bilgiye göre Amasra’ya bağlı Şükürler köyünde bir evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede evin yanından bir cami ve köy konağına sıçradı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yangını söndürme çalışmaları devam ederken, ev cami ve köy konağında büyük çaplı hasar meydana geldiği öğrenildi.

Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin