blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Ekim, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bafra Ovası’nda 100 bin dekarlık alanda kışlık sebze ekimi başladı

Samsun’un Bafra Ovası’nda yazlık zerzevat döneminin tamamlanmasının akabinde, yaklaşık 100 bin dekarlık alanda kışlık zerzevat ekimi gerçekleştirildi. Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, karnabahardan ıspanağa kadar birçok eserin toprakla buluştuğunu belirterek, üretimin kontrol altında ve şuurlu biçimde sürdüğünü söz etti.
Bafra Ovası’nda yazlık zerzevat hasadının sona erdiğini söyleyen Tosuner, "2025 dönemi yazlık sebzede bitiyor. Çeltik hariç eserlerimizde dönem tamamlandı. Artık ikinci jenerasyonda arpa, buğday ekimi devam ediyor. Birebir vakitte yaklaşık 100 bin dekar alanda kışlık zerzevat ekimi yapılıyor" dedi.

Karnabahardan marula, tarlalardan sofralara
Kışlık zerzevat üretimi kapsamında, karnabahar, brokoli, beyaz lahana, ıspanak, marul ve pırasa üzere eserler tarlalara ekildi. Tosuner, gübre kullanımının da şuurlu yapıldığını vurgulayarak, "Kalite ve lezzeti bozulmadan üretim yapıyoruz. Her şey kontrol altında," sözlerini kullandı.

Ocak 2026’dan itibaren makul fiyatlarla pazarda
Tosuner, kışlık sebzelerin 2026 yılı Ocak ayından itibaren daha makul fiyatlarla ve günlük taze olarak pazarlarda yerini alacağını belirterek, "Bugün tarladan toplanan eser, akşam sevk edilip sabah İstanbul, Ankara, Van, Diyarbakır üzere vilayetlerdeki hallere ulaşıyor" halinde konuştu.

İhracat da devam ediyor
Bafra Ovası’nda yetiştirilen eserlerin yalnızca iç pazarda değil, Gürcistan ve Ukrayna üzere ülkelere de ihraç edildiğini belirten Tosuner, "Biz üretim bölgesiyiz. Üretiyoruz, üretiyoruz, üretiyoruz" kelamlarıyla Bafra’nın tarım potansiyeline dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Ekim, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Meteoroloji sarı kod ile uyardı

DÜZCE(İHA) – Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son bilgilere nazaran 9 Ekim Perşembe günü İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bartın ve Zonguldak’ta yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Yapılan ihtarda, "İstanbul’un Şile ve Beykoz ilçeleri, Kocaeli etrafları, Sakarya ve Düzce vilayetlerinin kuzeyi ile öğlenden sonra Bartın’da lokal olarak kuvvetli; Zonguldak’ta yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Doğu Karadeniz’in kıyı kesitlerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, sabah saatlerinden itibaren aralıklı ve mahallî olarak kuvvetli olması bekleniyor. Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, mahallî küçük çaplı dolu, kıyı bölümlerde hortum riskiyle ulaşımda aksamalar üzere aksiliklere karşı dikkatli ve önlemli olmasını; yetkili mercilerin ikazlarını dikkate almalarını kıymetle hatırlatıyoruz" denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.