blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Ekim, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bafra Ovası’nda 100 bin dekarlık alanda kışlık sebze ekimi başladı

Samsun’un Bafra Ovası’nda yazlık zerzevat döneminin tamamlanmasının akabinde, yaklaşık 100 bin dekarlık alanda kışlık zerzevat ekimi gerçekleştirildi. Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, karnabahardan ıspanağa kadar birçok eserin toprakla buluştuğunu belirterek, üretimin kontrol altında ve şuurlu biçimde sürdüğünü söz etti.
Bafra Ovası’nda yazlık zerzevat hasadının sona erdiğini söyleyen Tosuner, "2025 dönemi yazlık sebzede bitiyor. Çeltik hariç eserlerimizde dönem tamamlandı. Artık ikinci jenerasyonda arpa, buğday ekimi devam ediyor. Birebir vakitte yaklaşık 100 bin dekar alanda kışlık zerzevat ekimi yapılıyor" dedi.

Karnabahardan marula, tarlalardan sofralara
Kışlık zerzevat üretimi kapsamında, karnabahar, brokoli, beyaz lahana, ıspanak, marul ve pırasa üzere eserler tarlalara ekildi. Tosuner, gübre kullanımının da şuurlu yapıldığını vurgulayarak, "Kalite ve lezzeti bozulmadan üretim yapıyoruz. Her şey kontrol altında," sözlerini kullandı.

Ocak 2026’dan itibaren makul fiyatlarla pazarda
Tosuner, kışlık sebzelerin 2026 yılı Ocak ayından itibaren daha makul fiyatlarla ve günlük taze olarak pazarlarda yerini alacağını belirterek, "Bugün tarladan toplanan eser, akşam sevk edilip sabah İstanbul, Ankara, Van, Diyarbakır üzere vilayetlerdeki hallere ulaşıyor" halinde konuştu.

İhracat da devam ediyor
Bafra Ovası’nda yetiştirilen eserlerin yalnızca iç pazarda değil, Gürcistan ve Ukrayna üzere ülkelere de ihraç edildiğini belirten Tosuner, "Biz üretim bölgesiyiz. Üretiyoruz, üretiyoruz, üretiyoruz" kelamlarıyla Bafra’nın tarım potansiyeline dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
28 Ocak, 2026 17:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

YÖREMDEN GURME KARABÜK’TE

Karabük’te düzenlenen “Yöremden Gurme” Lezzet Fuarı, Kares Alışveriş Merkezi’nde Karabüklülere kapılarını açtı. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel tatların buluştuğu fuar, doğal ve taze ürünleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü yansıtan fuarda; peynir, zeytin, bal, sucuk, baharat çeşitleri, yöresel reçeller, kuruyemişler, sirkeler, soslar ve kahvaltılık ürünler başta olmak üzere birçok lezzet ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fuarda özellikle kahvaltılık ürünlerde yüzde 30’a varan indirimlerdikkat çekiyor.

SON 4 GÜN KALDI

Kares Alışveriş Merkezi’nin zemin katında kurulan stantlarda gerçekleştirilen “Yöremden Gurme” fuarının, 1 Şubat Pazar günü sona ereceği bildiren Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, lezzet şölenine katılmak isteyen vatandaşlar için fuarda son 4 güne girildiğini vurgulandı.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE TÜRKİYE HAVASI

Türkiye’nin 7 bölgesinden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiği fuarda; Siirt’ten Batman’a, Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya, Afyon’dan Kahramanmaraş’a kadar birçok il ve ilçenin özgün tatları bir araya geliyor. Ziyaretçiler, hem farklı şehirlerin mutfak kültürlerini tanıma hem de yöresel ürünlerini seyahat etmeden tatma imkanı buluyor.

Fuara yoğun ilgi gösteren Karabüklüler, yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla temin etme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, Anadolu’nun meşhur lezzetlerini Karabük halkıyla buluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Yöremden Gurme” fuarının belirli aralıklarla Karabük’te yeniden düzenleneceğini de ekledi.

Video için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin