blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ocak, 2025 08:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bafra Belediyesi’ndeki operasyonda detaylar belli oldu: 9 yıl paralar hesaba yatırılmamış

Samsun Bafra Belediyesi’ne ilişkin mezarlıkta ’zimmete para geçirme’ teziyle ilgili yapılan ve 2 belediye çalışanının tutuklandığı operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. 2015 ile 2024 yılları ortasında mezarlıkta elden tahsil edilen mezar yeri fiyatı karşılığında makbuz kesildiği fakat alınan paraların belediyenin hesabına yatırılmadığı tespit edildi.
Edinilen bilgiye nazaran, Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Bafra Belediyesi’ne ilişkin Yakıntaş Mezarlığı’nda ’zimmete para geçirme’ argümanlarıyla ilgili 7 Temmuz 2024 tarihinde resen soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda Samsun polisince soruşturma yürütüldü. Yapılan soruşturma süreçlerinde banka hesap transferleri, hata görüşmeleri, bilgi sahibi sözleri ve Bafra Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan rapora nazaran belediyede vazifeli Yasin Ş, Fikret Ş, İ.K, H.A ve E.Ş isimli şahıslarca "2015 ile 2024 yılları ortasında mezarlıkta elden tahsil edilen mezar yeri fiyatı karşılığında makbuz kesildiği lakin alınan paraların belediyenin hesabına yatırılmadığı" tespit edildi.
Operasyonda gözaltına alınan 5 kuşkulu, bugün Bafra Adliyesine çıkarıldı. Şüphelilerden Fikret Ş. ve Yasin Ş. isimli şahıslar tutuklama talebiyle, E.Ş, H.A ve İ.A isimli şahıslar ise isimli denetim talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlikçe talep doğrultusunda Fikret Ş. ve Yasin Ş. isimli şahıslar hakkında tutuklama, E.Ş, H.A ve İ.A. hakkında ise isimli denetim kararı verildi. Tutuklanan şahıslar Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi’ne teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bartın’da şiddetli fırtınada ağaçlar devrildi

Bartın’da tesirli olan fırtınada kentin farklı bölgelerinde çok sayıda ağaç devrildi.
Bartın’da akşam saat 19.00 sıralarında başlayan fırtına vakit zaman şiddetini arttırırken, Bartın-Zonguldak ve Bartın-Karabük karayollarında devrilen ağaçlar ulaşımı aksattı. Ulaşıma kapanan yollar, ağaçların kaldırılmasının akabinde yine trafiğe açıldı. Kentin farklı bölgelerinde de devrilen ağaçlar, mahalle yollarının kısa müddetliğine kapanmasına neden oldu. Kentte park halindeki bir araba, üzerine devrilen ağaç nedeniyle hasar gördü.
Devrilen ağaçlar nedeniyle polis, Karayolları ve belediye grupları alarma geçti. Gelen ihbarlar üzerine ağaç devrilmesi olaylarına müdahale eden gruplar, kısa müddette ağaçları yollardan kaldırdı. Fırtına devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin