Bafra Belediyesi’nde zimmet operasyonu: 2 kişi tutuklandı - Karabük Haber Postası
bafra belediyesinde zimmet operasyonu 2 kisi tutuklandi ubTKDHaC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ocak, 2025 08:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Bafra Belediyesi’nde zimmet operasyonu: 2 kişi tutuklandı

Samsun Bafra Belediyesi’ne ilişkin mezarlıkta ’zimmete para geçirme’ teziyle ilgili yapılan operasyonda 2 belediye çalışanı tutuklandı, 3 kişi isimli denetimle hür bırakıldı.

Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Bafra Belediyesi Yakıntaş Mezarlığı’nda misyonlu çalışanların mezarlık gelirlerini zimmete geçirdikleri teziyle soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında polis takımlarınca dün sabah 5 kişi gözaltına alındı. Tabirleri alınan şüpheliler, Bafra Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Fikret Ş. ve Yasin Ş. tutuklanarak Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi, başka şüphelilere isimli denetim verildi.

Bafra Belediyesi Yakıntaş Mezarlığı’nda milyonlarca liralık bir vurgun yapıldığı, mezarlık için ödenen paraların bir kısmının belediyenin resmi hesaplarına aktarılmadığı tez ediliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
pazar yerine yapilan engelli rampalari tepki cekti 1HTvREIn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mart, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Pazar yerine yapılan engelli rampaları tepki çekti

Zonguldak’taki Soğuksu Pazaryeri’ne yaşlı ve engelli vatandaşların kullanımı için yapılan rampalar ve kullanışsız tutamaklar eleştirilere neden oldu.

Zonguldak’ta haftada iki gün kurulan Soğuksu Pazaryeri’nde, engelli ve 65 yaş üstü vatandaşların pazar arabalarıyla rahat ulaşım sağlaması amacıyla giriş-çıkışlara yapılan rampalar tepki topladı. Çatısının 2012 yılında çökmesi sonucu iki kişinin hayatını kaybettiği 14 bin metrekarelik alana sahip pazar yerinde, son yapılan rampa düzenlemesinin kullanıma uygun olmadığı öne sürüldü.

Standart rampa açısı ve yüksekliğine uyulmadan inşa edildiği öne sürülen uygulamada, destek amacıyla konulan tutamakların rampaya yaklaşık 1 metre mesafede yer alması dikkat çekti. Yaşlı ve engelli vatandaşların pazar arabalarıyla iniş ve çıkışlarını kolaylaştırmak yerine zorlaştıran bu durum, çevredekilerin ve pazarcı esnafının tepkisine yol açtı.

Vatandaşlar, hizmet amacıyla yapılan ancak kullanışsız olan rampaların bir an önce yasal standartlara uygun hale getirilmesini talep etti. Öte yandan, büyük bir kısmı boş kalan pazar yerinin temizlik, çevre düzenlemesi ve otopark gibi temel sorunlarının çözülerek, alana “sosyete pazarı” gibi etkinliklerin eklenmesiyle yeniden eski yoğunluğuna kavuşturulabileceği ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin