Samsun Bafra Belediyesi’ne ilişkin mezarlıkta ’zimmete para geçirme’ teziyle ilgili yapılan operasyonda 2 belediye çalışanı tutuklandı, 3 kişi isimli denetimle hür bırakıldı.
Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Bafra Belediyesi Yakıntaş Mezarlığı’nda misyonlu çalışanların mezarlık gelirlerini zimmete geçirdikleri teziyle soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında polis takımlarınca dün sabah 5 kişi gözaltına alındı. Tabirleri alınan şüpheliler, Bafra Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Fikret Ş. ve Yasin Ş. tutuklanarak Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi, başka şüphelilere isimli denetim verildi.
Bafra Belediyesi Yakıntaş Mezarlığı’nda milyonlarca liralık bir vurgun yapıldığı, mezarlık için ödenen paraların bir kısmının belediyenin resmi hesaplarına aktarılmadığı tez ediliyor.


Bafra Belediyesi’nde zimmet operasyonu: 2 kişi tutuklandı
Yağlıdere Deresi’nde kaybolan amca Sedat Çelik’in cansız bedenine 4 gün sonra ulaşıldı.
Giresun’un Yağlıdere ilçesinde 23 Mayıs tarihinde balık avlamak için yeğeni ile birlikte dereye giren ve akıntıya kapılarak kaybolan Sedat Çelik’in cansız bedenine, olay yerinden yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta ulaşıldı.
Sedat Çelik, yeğeni ile birlikte Yağlıdere Deresi’nde balık avladığı sırada akıntıya kapılarak kayboldu. Olayın ardından bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları 4 gündür aralıksız sürdürülüyordu.
Dron destekli yürütülen çalışmalarda, Kaşdibi köyü köprüsü civarında dere içerisinde bir görüntü tespit edildi. Bunun üzerine belirtilen bölgede yoğunlaştırılan çalışmalar sonucunda Sedat Çelik’in cansız bedenine ulaşıldı.
Dereden çıkarılan Çelik’in cenazesi Yağlıdere Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

