Badmintonda Avrupa 3.'Sü Halenur’un Gözü Olimpiyatta - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:28
Güneş 06:53
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:03
Yatsı 20:23
İftara kalan --:--
s1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2025 13:20 tarihinde yayınlandı
0
0

Badmintonda Avrupa 3.’Sü Halenur’un Gözü Olimpiyatta

Karabüklü işitme engelli milli badminton sporcusu Halenur Küçüksevgili hedefinin İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda (Deaflympics) ülkesini en güzel şekilde temsil etmek olduğunu söyledi.

Kariyerinde birçok Türkiye şampiyonluğu ve Avrupa dereceleri bulunan Halenur, olimpiyatta başarı hedeflediğini dile getirdi.

Çekya’nın Brno kentinde 25-27 Nisan 2025 tarihleri arasında düzenlenen İşitme Engelliler Avrupa Badminton Şampiyonası’nda mücadele eden Halenur Küçüksevgili, hem tek bayanlar kategorisinde hem de çift bayanlar kategorisinde 3. olarak iki bronz madalya kazandı. Daha önce birçok Türkiye şampiyonluğu bulunduğunu belirten Küçüksevgili, “15 yıldır sporla uğraşıyorum. 2017’de Avrupa şampiyonluğum var. 2022’de Avrupa takımlarda üçüncülüğüm var. Çift bayanlarda da Avrupa üçüncülüğüm var. 2025’te Avrupa tek bayanlarda Avrupa üçüncüsü ve çift bayanlarda Avrupa üçüncüsü elde ettim” dedi.

Avrupa Şampiyonası’ndan döner dönmez çalışmalarına başlayan Küçüksevgili, “Hedefim, olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Bunun için çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

Halenur Küçüksevgili’nin antrenörü Cavit Şengün ise uzun yıllardır milli sporcu ile çalıştığını ifade ederek, “20 yıla yakın badminton antrenörlüğü yapıyorum. 4. kademe başantrenörüm. Hale Avrupa’da gerçekten iyi bir performans gösterdi. Geçmişte de zaten Avrupa dereceleri olan bir sporcumuzdu. Biz biraz daha şampiyonluk ya da ona benzer bir derece bekliyorduk ama üçüncülük de gerçekten azımsanmayacak bir derece. Kendisini tebrik ediyorum bu konuda. Gerçekten Karabük’ümüzün ve ülkemizin gururu. İnşallah ileride bayrağımızı da dalgalandıracak” şeklinde konuştu.

Hale’nin Karabük’teki sporculara örnek olduğunu vurgulayan Şengün, “İşitme Engelliler Olimpiyatları (Deaflympics) Tokyo’da Kasım ayında yapılacak ve Hale bunun için şimdiden çalışmalara başladı. Bu çalışmalarla inşallah bir olimpiyat derecesiyle dönmek istiyoruz. Tabii Hale badminton sporunu, Karabüklülere sevdiren, burada tanıtan ve duyuran sporcudur. Hale başladığında Karabük’te parmakla sayılacak kadar badminton sporcusu vardı. Yaklaşık 10-15 tane sporcu çıkardı. Şu anda yüzlerce kişi badmintonla uğraşıyor ve hedef olarak da Hale’yi örnek almış vaziyetteler” diye konuştu.

İşitme Engelliler Olimpiyatları (Deaflympics) 15-26 Kasım 2025 tarihlerinde Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
rektor ozolcer koruyucu aile ve huzurevi sakinleriyle iftar sofrasinda bir araya geldi OYknHDri
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Rektör Özölçer, koruyucu aile ve huzurevi sakinleriyle iftar sofrasında bir araya geldi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından huzurevi sakinleri, koruyucu aileler ve çocuklar için düzenlenen iftar programına katılarak Ramazan ayının manevi iklimini katılımcılarla birlikte paylaştı.

Zonguldak Merkez Huzurevinde gerçekleştirilen programa; Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve eşi Güney Hacıbektaşoğlu Hanımefendi, BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve eşi Seran Özölçer Hanımefendi, Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Türkmen Köse, il ve ilçe protokolü, huzurevi yönetimi, huzurevi sakinleri ve koruyucu aileler katıldı. Samimi ve sıcak bir atmosferde gerçekleşen programda katılımcılar, Ramazan ayının birlik, dayanışma ve paylaşma ruhunu aynı sofrada buluşarak yaşadı.

İftar programı kapsamında huzurevi sakinleriyle yakından ilgilenen ve onlarla sohbet eden Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, program sonrası yaptığı konuşmada şu ifadeleri dile getirdi:

“Ramazan ayının rahmet ve bereket ikliminde kıymetli büyüklerimizle aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamlı iftar programının düzenlenmesine vesile olan başta Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Sayın Mehmet Türkmen Köse olmak üzere İl Müdürlüğümüzün kıymetli ailesine teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bugün bizlerle bir arada bulunma nezaketini gösteren, yaşlılarımızla ve çocuklarımızla her zaman yakından ilgilenen Sayın Valimiz Osman Hacıbektaşoğlu’na şükranlarımı arz ediyorum. Bizler için büyüklerimiz; tecrübeleriyle yolumuzu aydınlatan, geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran en kıymetli hazinelerimizdir. Huzurevinde yaşayan değerli büyüklerimizin sağlık, afiyet, huzur ve mutluluk içinde bir ömür sürmelerini temenni ediyorum. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ailesi olarak her zaman onların yanında olduğumuzu özellikle ifade etmek isterim. Bugün aynı sofrada bir araya geldiğimiz koruyucu ailelerimiz ve kıymetli evlatlarımız da toplumumuzun en güzel dayanışma örneklerinden birini temsil etmektedir. Sevgi, merhamet ve fedakârlıkla çocuklarımıza sıcak bir yuva olan koruyucu ailelerimize gönülden teşekkür ediyor; çocuklarımızın sağlıklı, mutlu ve başarılarla dolu geleceğe erişmelerini temenni ediyorum. Onların yüzlerindeki tebessüm, yarınlarımız adına en büyük umudumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle kıymetli büyüklerimizin, koruyucu ailelerimizin, çocuklarımızın ve Zonguldaklı hemşehrilerimizin Ramazan-ı Şeriflerini gönülden tebrik ediyor; inşallah önümüzdeki hafta huzur ve sevinç içinde kavuşacağımız Ramazan Bayramı’nın başta değerli büyüklerimiz olmak üzere aziz milletimize sağlık, huzur ve bereket getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

Program, huzurevi sakinleri ve protokol üyelerinin samimi sohbetleri ve hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin