Reklam
Reklam
baca yanginina erken mudahale faciayi onledi 1BtyS5rh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Şubat, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
0

Baca yangınına erken müdahale faciayı önledi

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde iki katlı meskenin bacasında çıkan yangın, takımların erken müdahalesiyle söndürüldü.

Olay, Alpagut köyü Hayaller Mahallesi’nde iki katlı konutta meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, şimdi bilinmeyen bir nedenden ötürü Mehmet N.’ye ilişkin meskenin bacasından ağır dumanlar yükseldi. Dumanları fark eden konut sakinleri tarafından durum 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve jandarma takımları sevk edildi. İtfaiye takımları tarafından çıkan baca yangınına müdahale edildi. Bacada soğutma süreci yapan gruplar, iki katlı meskende çıkabilecek olası faciayı önledi.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim444
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
16 Mayıs, 2026 14:31 tarihinde yayınlandı
0

İBB teknik heyeti Safranbolu’daki saha çalışmalarını yerinde inceledi

Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) “Ortak Hizmet Modeli” projesi kapsamında, Safranbolu’da imara açılan Barış Mahallesi’ni ana arterlere bağlayacak ulaşım altyapısı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

TBB’nin araç desteği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) personel gücüyle yürütülen proje kapsamında, Barış Mahallesi’ni Karabük-Kastamonu karayoluna bağlayacak stratejik yol açma çalışmalarını yerinde incelemek üzere kente gelen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Recep Korkut, Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyonu Dairesi Başkanı Burak Alp ve Makine İkmal Müdürü Emre Kara, program kapsamında ilk olarak Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’yi makamında ziyaret etti.

Makam ziyaretinin ardından Belediye Başkan Yardımcısı Taner Timar ile birlikte Barış Mahallesi’ndeki çalışma sahasına geçen heyet, yeni açılan güzergahtaki son durumu değerlendirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Elif Köse, yerel yönetimler arası dayanışmanın önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

“İmara açtığımız Barış Mahallemizde ulaşım ağını kurmak için büyük bir iş birliği sergiliyoruz. Türkiye Belediyeler Birliği’nin araç parkuru ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin uzman personel desteğiyle, mahallemizi Karabük-Kastamonu karayoluna bağlayacak yol çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu model, kamu kaynaklarının en etkin şekilde kullanıldığı örnek bir çalışmadır. Amacımız, Barış Mahallemizi modern ve ulaşılabilir bir yapıya kavuşturmaktır.”

Sahadaki incelemelerin ardından teknik sürece katkı sunan yöneticilere teşekkürlerini ileten Başkan Köse, şu ifadeleri kullandı:

“Saha çalışmalarımıza bizzat katılarak destek veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Recep Korkut’a, Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyonu Dairesi Başkanı Sayın Burak Alp’e ve Makine İkmal Müdürü Sayın Emre Kara’ya nazik ziyaretleri ve kıymetli katkıları için teşekkür ediyorum. Safranbolu’muzun geleceğini bu güçlü iş birlikleriyle inşa etmeye devam edeceğiz.”

İmar yolu açma çalışmaları tamamlandığında, yeni yerleşim bölgesi olan Barış Mahallesi’nin ana yollarla olan bağlantısı doğrudan ve konforlu bir şekilde sağlanmış olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin