Reklam
Reklam
baca yanginina erken mudahale faciayi onledi 1BtyS5rh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Şubat, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
0

Baca yangınına erken müdahale faciayı önledi

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde iki katlı meskenin bacasında çıkan yangın, takımların erken müdahalesiyle söndürüldü.

Olay, Alpagut köyü Hayaller Mahallesi’nde iki katlı konutta meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, şimdi bilinmeyen bir nedenden ötürü Mehmet N.’ye ilişkin meskenin bacasından ağır dumanlar yükseldi. Dumanları fark eden konut sakinleri tarafından durum 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve jandarma takımları sevk edildi. İtfaiye takımları tarafından çıkan baca yangınına müdahale edildi. Bacada soğutma süreci yapan gruplar, iki katlı meskende çıkabilecek olası faciayı önledi.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
wq 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
18 Mayıs, 2026 13:30 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te hastanelere afet eğitimi

İl Sağlık Müdürlüğü, olası afet ve acil durumlara karşı hastanelerin hazırlığını artırmak amacıyla “2. Karabük Hastane Afet Planları (HAP) Uygulayıcı Eğitimi”ni tamamladı. Üç gün süren eğitime 25 sağlık personeli katıldı.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, olası afet ve acil durumlarda hastanelerin kesintisiz ve nitelikli sağlık hizmeti sunabilmesi amacıyla yürüttüğü hazırlık çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

2026 yılı faaliyet planı çerçevesinde düzenlenen “2. Karabük Hastane Afet Planları (HAP) Uygulayıcı Eğitimi”, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) eğitim salonunda gerçekleştirildi.

Programa, il genelindeki farklı hastanelerden gelen 25 sağlık personeli ve alanında uzman 4 eğitmen katıldı. Üç gün süren yoğunlaştırılmış eğitim boyunca, bir hastanenin afet anındaki yönetim mekanizması ve operasyonel süreçleri teorik ve pratik boyutlarıyla masaya yatırıldı.

Eğitim programı kapsamında katılımcılara kritik konularda detaylı bilgilendirmeler yapıldı. Bunlar arasında kitlesel yaralanmalı olaylarda hastanenin müdahale aşamaları ve kapasite artırımı, hastane afet triyaj alanında yaralıların aciliyet durumuna göre sınıflandırılması ve yönetimi, bilgi yönetimi ile acil müdahale planının aktivasyonunda doğru ve hızlı veri akışı, tatbikat ve değerlendirme süreçleri yer aldı.

Hastanelerin sadece tıbbi müdahale değil, aynı zamanda lojistik, iletişim ve güvenlik gibi alanlarda da bir bütün olarak afete hazır olmasını hedefleyen bu eğitimle il genelinde HAP uygulayıcı sayısı artırıldı. Eğitim süreci, katılımcıların afet senaryoları üzerine yaptığı grup çalışmaları ve genel değerlendirmelerle sona erdi.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, sağlık tesislerinin her türlü olağandışı duruma karşı dirençli ve hazırlıklı olması için eğitim faaliyetlerine kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin