Reklam
Reklam

Babasından sonra yakalandığı hastalığını kaleme aldı

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ağustos, 2023 12:24 tarihinde yayınlandı
0

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde uzun yıllardır Parkinson hastalığı ile uğraş veren Cemal Bekar, kendi hastalığından yola çıkarak kaleme aldığı “Babam, Ben ve Parkinson” kitabıyla, binlerce Parkinson hastasına umut oluyor.

Babasını da birebir hastalıktan kaybeden 62 yaşındaki Cemal Bekar, yıllar içinde hem bu hastalığın genetik bir hastalık olup olmadığı sorusuna yanıt aradı. Hem de bu mühlet zarfında deneyimlediği tedavi formüllerini kaleme alarak hastalığın bütün ayrıntılarını anlattı. Hastalığın seyrini hafifletmede antrenmanın, sanatın ve toplumsal aktivitelerin kıymetini de vurgulayan Cemal Bekar’ın “Parkinson tembel biz değil” mottosuyla yazdığı bu kitabı, Parkinson riskiyle yüzleşenlerin pusulası olacak sloganı ile birinci kitabını basarak hastalığı insanlara tanıttı.

Bekar, “Bir buçuk yıldan beridir süren bir şikayetim vardı; sol kolum sallanmıyor ve hafif ağrıyordu. Sanırım sıra bana gelmişti. On dakikalık kolay bir nörolojik fizik muayene sonrası tabibim; ‘Parkinson başlamış’ dedi. Okuyacağınız tüm satırlar, o günden bugüne kadarki seyahatimde, birebir tarafımca deneyim edilmiş, yaşanmış, dersler alınmış ve en nihayetinde Parkinson’a nasıl yenilmediğimin uğraşı olmuştur.” tabirlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Alaplı SGK Müdürlüğüne Muhammet Çetin atandı

alapli sgk mudurlugune muhammet cetin atandi Kd94LIuD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ın Alaplı İlçe Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğüne Muhammet Çetin atandı.

Alaplı ilçesinde Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğün’de 15 yıldır SGK Merkez Müdürlüğünde görev yapan Muhammet Çetin atandı.

Muhammet Çetin, Alaplı ilçesindeki yeni SGK binasının çalışma ortamının çok güzel olduğunu belirterek, ekip arkadaşlarıyla özverili bir şekilde çalışacağını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin