Reklam
Reklam

Az Tehlikeli İş Yerlerinde İSG Hizmetleri Kolaylaştırılıyor

2222
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
24 Şubat, 2025 13:15 tarihinde yayınlandı
0

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), az tehlikeli iş yerleri ve 50’nin altında çalışanı bulunan işletmeler için İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) hizmetlerinin kolaylaştırılması talebinde bulundu.

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bu talep dikkate alındı ve talepleri şöyle sonuçlandı!

TALEPLER VE GERÇEKLEŞEN SONUÇLAR

TÜRMOB’un sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda: İlk talep, yeterli sayıda anlaşmalı eğitim kurumu bulunmadığı yönünde oldu. İSG eğitimleri yaygınlaştırılarak işverenlere ve çalışanlara eğitim verecek kurum sayısı artırılmasını talep etti.
Gerçekleşen Sonuç: İşverenlere, İSG eğitimi için uzaktan eğitim yöntemiyle online eğitim alma imkanı sağlandı.

İkinci talep, yeterli sayıda İSG uzmanı bulunmadığı oldu. İşverenlere ve çalışanlarına anlaşmalı eğitim kurumlarından tek seferlik eğitim verilerek belge almaları kolaylaştırılması talep edildi.
Gerçekleşen Sonuç: İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendileri vermek isteyen işverenlere, almak zorunda oldukları 16 saatlik eğitim İSGÜM tarafından uzaktan eğitim yöntemiyle verilecek. Taleplerin toplanması süreci devam ediyor. Kayıt için: Online Başvurular alınıyor.

Üçüncü talepte ise yeterli sayıda işyeri hekimi bulunmadığı yer aldı. Az tehlikeli iş yerlerinin işverenleri ve çalışanları, aile hekimlerine yönlendirilmeli ve iş yeri hekimi hizmetini buradan almaları kolaylaştırılmalıdır, talepleri oldu.
Gerçekleşen Sonuç: Az tehlikeli iş yerlerinin işverenleri, iş yeri hekimlerinden alabilecekleri hizmetin yanı sıra kamu sağlık hizmet sunucuları veya aile hekimlerinden de hizmet alabileceklerdir. Bu hizmetler; işe giriş/periyodik muayene hizmetlerini ÇASMER’lerden, aile hekimlerinden veya diğer kamu sağlık hizmeti sunucularından (kamu hastaneleri, devlet üniversite hastaneleri vb.) alabilme imkanı tanımaktadır. TÜRMOB’un paylaşımında: “T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza ve İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğümüze, bu önemli gelişmeler için teşekkür ederiz! İSG hizmetlerinin kolaylaştırılması, iş yerlerimizde daha sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturacaktır.” ifadeleri yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Orman İşletme personeline ilk yardım eğitimi

orman isletme personeline ilk yardim egitimi FLUkLLfz
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’ün Eflani ilçesinde, Orman İşletme Müdürlüğü personeline yönelik ilk yardım eğitimi düzenlendi.

Eğitim, Eflani Devlet Hastanesi sağlık personelinin katkılarıyla, Eflani Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirildi. Eğitimde katılımcılara, Dr. Abdullah Berkay Çapraz ve Sağlık Teknikeri Şükran Özdemir Turan tarafından acil durumlarda uygulanması gereken temel ilk yardım yöntemleri hakkında teorik ve uygulamalı bilgiler verildi.

Katılımcılara; temel yaşam desteği çerçevesinde, kalp masajı ve suni solunum teknikleri, hava yolu tıkanıklıkları kapsamında, heimlich manevrası ve soluk borusunun açılması, acil müdahaleler çerçevesindr ise kanamalar, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yaklaşım eğitimi verildi.

Eğitim programının ardından değerlendirmelerde bulunan Eflani Orman İşletme Müdürü Bilal Eyüboğlu, ilk yardım bilgisinin acil durumlarda hayati önem taşıdığını belirterek, personelin bu alandaki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine yönelik eğitim faaliyetlerinin büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Eyüboğlu, eğitimin planlanması ve uygulanmasında katkı sağlayan Eflani Devlet Hastanesi yönetimi ve sağlık personeline, Eflani Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne ve emeği geçen tüm görevlilere teşekkür etti.

Kurumlar arası iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitimin, personelin mesleki gelişimine ve iş sağlığı ile güvenliği kültürünün güçlendirilmesine önemli katkı sağlamasının hedeflendiği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin