Az Tehlikeli İş Yerlerinde İSG Hizmetleri Kolaylaştırılıyor

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), az tehlikeli iş yerleri ve 50’nin altında çalışanı bulunan işletmeler için İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) hizmetlerinin kolaylaştırılması talebinde bulundu.

Aylin Sarıoğlu tarafından
24 Şubat, 2025 13:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bu talep dikkate alındı ve talepleri şöyle sonuçlandı!

TALEPLER VE GERÇEKLEŞEN SONUÇLAR

TÜRMOB'un sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda: İlk talep, yeterli sayıda anlaşmalı eğitim kurumu bulunmadığı yönünde oldu. İSG eğitimleri yaygınlaştırılarak işverenlere ve çalışanlara eğitim verecek kurum sayısı artırılmasını talep etti.
Gerçekleşen Sonuç: İşverenlere, İSG eğitimi için uzaktan eğitim yöntemiyle online eğitim alma imkanı sağlandı.

İkinci talep, yeterli sayıda İSG uzmanı bulunmadığı oldu. İşverenlere ve çalışanlarına anlaşmalı eğitim kurumlarından tek seferlik eğitim verilerek belge almaları kolaylaştırılması talep edildi.
Gerçekleşen Sonuç: İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendileri vermek isteyen işverenlere, almak zorunda oldukları 16 saatlik eğitim İSGÜM tarafından uzaktan eğitim yöntemiyle verilecek. Taleplerin toplanması süreci devam ediyor. Kayıt için: Online Başvurular alınıyor.

Üçüncü talepte ise yeterli sayıda işyeri hekimi bulunmadığı yer aldı. Az tehlikeli iş yerlerinin işverenleri ve çalışanları, aile hekimlerine yönlendirilmeli ve iş yeri hekimi hizmetini buradan almaları kolaylaştırılmalıdır, talepleri oldu.
Gerçekleşen Sonuç: Az tehlikeli iş yerlerinin işverenleri, iş yeri hekimlerinden alabilecekleri hizmetin yanı sıra kamu sağlık hizmet sunucuları veya aile hekimlerinden de hizmet alabileceklerdir. Bu hizmetler; işe giriş/periyodik muayene hizmetlerini ÇASMER'lerden, aile hekimlerinden veya diğer kamu sağlık hizmeti sunucularından (kamu hastaneleri, devlet üniversite hastaneleri vb.) alabilme imkanı tanımaktadır. TÜRMOB’un paylaşımında: “T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza ve İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğümüze, bu önemli gelişmeler için teşekkür ederiz! İSG hizmetlerinin kolaylaştırılması, iş yerlerimizde daha sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturacaktır." ifadeleri yer aldı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’ta kamyonete çarpan Mercedes otomobilin sürücüsü yaralandı

Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Şubat, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tokat’ta kamyonete çarpan Mercedes arabanın şoför yaralandı.
Edinilen bilgilere nazaran, kaza, Eski Tokat-Turhal yolunda meydana geldi. H.Y. idaresindeki 60 AFK 898 plakalı Mercedes marka araba, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 60 AFV 081 plakalı kamyonete çarptı. Kazada araba şoförü H.Y. yaralandı. Olay yerine sevk edilen sıhhat takımlarınca Tokat Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralının sıhhat durumunun yeterli olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.