blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
24 Şubat, 2025 13:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Az Tehlikeli İş Yerlerinde İSG Hizmetleri Kolaylaştırılıyor

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), az tehlikeli iş yerleri ve 50’nin altında çalışanı bulunan işletmeler için İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) hizmetlerinin kolaylaştırılması talebinde bulundu.

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bu talep dikkate alındı ve talepleri şöyle sonuçlandı!

TALEPLER VE GERÇEKLEŞEN SONUÇLAR

TÜRMOB'un sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda: İlk talep, yeterli sayıda anlaşmalı eğitim kurumu bulunmadığı yönünde oldu. İSG eğitimleri yaygınlaştırılarak işverenlere ve çalışanlara eğitim verecek kurum sayısı artırılmasını talep etti.
Gerçekleşen Sonuç: İşverenlere, İSG eğitimi için uzaktan eğitim yöntemiyle online eğitim alma imkanı sağlandı.

İkinci talep, yeterli sayıda İSG uzmanı bulunmadığı oldu. İşverenlere ve çalışanlarına anlaşmalı eğitim kurumlarından tek seferlik eğitim verilerek belge almaları kolaylaştırılması talep edildi.
Gerçekleşen Sonuç: İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendileri vermek isteyen işverenlere, almak zorunda oldukları 16 saatlik eğitim İSGÜM tarafından uzaktan eğitim yöntemiyle verilecek. Taleplerin toplanması süreci devam ediyor. Kayıt için: Online Başvurular alınıyor.

Üçüncü talepte ise yeterli sayıda işyeri hekimi bulunmadığı yer aldı. Az tehlikeli iş yerlerinin işverenleri ve çalışanları, aile hekimlerine yönlendirilmeli ve iş yeri hekimi hizmetini buradan almaları kolaylaştırılmalıdır, talepleri oldu.
Gerçekleşen Sonuç: Az tehlikeli iş yerlerinin işverenleri, iş yeri hekimlerinden alabilecekleri hizmetin yanı sıra kamu sağlık hizmet sunucuları veya aile hekimlerinden de hizmet alabileceklerdir. Bu hizmetler; işe giriş/periyodik muayene hizmetlerini ÇASMER'lerden, aile hekimlerinden veya diğer kamu sağlık hizmeti sunucularından (kamu hastaneleri, devlet üniversite hastaneleri vb.) alabilme imkanı tanımaktadır. TÜRMOB’un paylaşımında: “T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza ve İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğümüze, bu önemli gelişmeler için teşekkür ederiz! İSG hizmetlerinin kolaylaştırılması, iş yerlerimizde daha sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturacaktır." ifadeleri yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Kasım, 2025 13:17 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yenicelilerden salona sığmayan birlik ve beraberlik

Karabük Yeniceliler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından "Birlikte Varız, Birlikte Güçlüyüz" sloganıyla düzenlenen birlik ve beraberlik programı yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Programda konuşan Dernek Başkanı Fatih Arslan, dernek olarak yürüttükleri faaliyetlere ilişkin katılımcıları bilgilendirdi.
Arslan, programa ilgi gösteren tüm davetlilere teşekkür ederek, Yenice Ihlamur Balının Avrupa Birliği tarafından coğrafi işaretle tescillenmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.
Arslan, tescilin hem Yenice'nin tanıtımına hem de üreticilere önemli katkı sağlayacağını söyledi.
Programa; Karabük Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, Karabük Milletvekilleri Ali Keskinkılıç ve Cem Şahin, Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Yenice Kaymakamı Mert Çanga, Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş ve Yortan Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Etkinlik, konuşmaların ardından yapılan ikramlarla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin