Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Aynı takımda üç iş, tek kişi

Spor Yayın: 13.01.2020 09:15
Yazar:
Aynı takımda üç iş, tek kişi

Karabük 1. Amatör Lig A Grubu temsilcisi Aydınlıkevler Gençlik ve Spor Kulübü’nde yer alan Fatih Ünlü, takımın hem yöneticisi hem futbolcusu hem de fotoğrafçısı olarak görev yapıyor.
Aydınlıkevler GSK’nın geçen sezon hem yöneticisi hem de fotoğraflar çekerek sosyal medyasını da yöneten Fatih Ünlü, bu sezon transfer olarak aynı zamanda futbolcu olarak da takımın bünyesinde yer aldı.
Yirmi yıldır oturduğu mahallede güzel bir oluşumun içinde bulunduğunu belirten Fatih Ünlü, “Aydınlıkevler Gençlik ve Spor Kulübü’nde hem yöneticilik, hem futbolculuk hem de fotoğrafçılık yapıyorum. Geçen sene bu takım kurulurken benim 20 yıldır oturduğum mahalle olan Aydınlıkevler’de başkan Cemal Kelleci geldi ve böyle bir takım kuracağız, bizimle bu oluşumda yer alır mısın dedi. Tabii gazetecilik kimliğim de vardı. Hem takıma fotoğraf olarak hem internet ve sosyal medya ile alakalı fayda sağlamak için Cemal Abi ile güzel bir oluşum içinde yer aldık. Aydınlıkevler GSK’da yönetici olarak geçen sezon kurulan takımda yer aldım. Ardından lisansım Eskişehir’de idi. Tunaspor’da. İdmanlara da katılım göstermiştim. Zaten amatör geçmişim de vardı. Eskişehir’de bulunan Tunaspor’dan bu sezon lisansımı alarak Aydınlıkevler GSK’da bu sezon futbolcu olarak ta yer almış oldum. Takımın aynı zamanda fotoğrafçılığını da yapıyorum. Bu şekilde Karabük amatör ligde mücadele ediyoruz” dedi.
Ünlü, üç işi birden yapmanın yorucu olduğunu, işini severek yaptığı için bunun tatlı bir yorgunluk olduğunu ifade ederek, “Tabi ki bunun bazı zorlukları var. Yoğunluklar olabiliyor ama bu sporu sevince ya da sporu sevince bu tarz şeyler gerçekten insanı yormuyor. Tatlı bir yorgunluk diyelim. Maç olduğu zaman kadroda olursam maçımda oynuyorum. Kadroda olamadığım zaman takımın fotoğraflarını çekiyorum ya da idmanlarda bir yandan fotoğraf çekiyorum. Hemen işimi halledip tekrar idmana geri gelebiliyorum. Yönetici olarak ta bazen oyuncu izlediğimiz oluyor. Oyuncular içinde yer aldığımız için takımın içindeki gençlerle ilgili sorunları da daha yakından ve daha sağlam bir şekilde görebiliyoruz” diye konuştu.
Karabük’teki sporseverlere sorumluluktan kaçılmaması gerektiğini dile getiren Ünlü şunları söyledi:
“Amatör futbola, daha doğrusu bütün amatör branşlara değer verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben o yüzden bu kadar uğraşmaktayım. Eskişehir’de de daha önce bu tarz işler yaptım. Hem korumalı futbol takımında oynayıp çektim. Eskişehir Basket’in takım fotoğrafçılığı olsun, yine Tunaspor’da ve birçok spor kulübünde yer aldım. Şimdi Aydınlıkevler GSK ile Karabük’te, burada bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Geçen sene Karabük amatör futbol liginde 9 takım yer alırken, bu sezon 18 tane takım iki grup şeklinde mücadele ediyor. Amatör branşların bu şekilde; sadece futbol değil basketbolda, boksta bütün sporlarda gelişmesinden yanayız. Sorumluluktan kaçmamak lazım. Ben buradan Karabük’te yer alan bütün sporseverlere bunu tavsiye ediyorum. Bir insan ne kadar fazla işin ucundan tutarsa hem Karabük’teki spor hem de ülke olarak sporda bir yerlere gelebileceğimizi düşünüyorum. Düşüncelerim bu şekilde.”

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’a 102 milyon TL’lik orman yatırımı

Dünya Yayın: 30.04.2024 20:48
İhlas Haber Ajansı
Samsun’a 102 milyon TL’lik orman yatırımı

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Samsun’a bu yıl 102,5 milyon TL’lik yatırım yapılacak.

Orman Bölge Müdürlüğü’nün bu yatırım döneminde Samsun’da bulunan 63 projesinin toplam tutarı 102,5 milyon TL. Bu projelerin 42’sini inşaat, 20’sini orman ve 1’ini de hayvancılık projeleri oluşturuyor. Yatırımların 20,5 milyon TL’lik kısmını ağaçlandırma, 46,9 milyon TL’lik kısmını yol yapım/onarın çalışmaları, 12 milyon TL’lik kısmını ORKÖY projeleri, 19,5 milyon TL’lik kısmını fidan üretimi ve 3,5 milyon TL’lik kısmını da odun dışı çalışmalar kapsıyor. 2002 yılında Samsun’da 369 bin 517 hektar alan olan orman varlığı, yapılan çalışmaların ardından 389 bin 478 hektar alana çıkartıldı.

2 milyona yakın 134 türdeki fidan üretilip, Türkiye’ye dağıtılıyor

134 değişik türde fidan üretilen Samsun’da Amasya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bu fidanlar ormanlara dikiliyor, reyonlarda teşhir ediyor ve Türkiye’nin her yerine gönderiliyor. 2024 yılında Samsun’da bulunan Bafra, Vezirköprü ve Samsun fidanlıklarında üretilmesi hedeflenen 1 milyon 850 bin adet fidandan 1 milyon 250 bin adetinin üretimi tamamlandı. Kalan 600 bin fidanının üretimi ise bu yatırım dönemi sonuna kadar tamamlanacak. Ayrıca 2 milyon adet fidanın tamamına ise bakım yapıldı.

Kırsaldan kente göçü önlemek için 12 milyon TL’lik kredi desteği

Orman Köylülerinin Kalkındırılması ve Destekleme Projesi (ORKÖY) faaliyetleri çerçevesinde Samsun’da 2024 yılında süt sığırcılığı (14), üretim geliştirme (traktör-4), tambur (16) ve arıcılık (9) olmak üzere 43 aileye toplamda 12 milyon TL’lik kredi desteği verilecek. ORKÖY kredi destekleriyle proje kapsamında orman köylüsüne ekonomik destek sağlanarak, kırsaldan kente göçün önüne geçilmek amaçlanıyor.

Doğal türler orman köylüsüne gelir kapısı oluyor

Bölge müdürlüğüne bağlı ormanlarda defne, kestane, kocayemiş, taflan, sandal, tavşan memesi, menengiç, mavi yemiş, sumak, ahlat, kuşburnu, kızılcık, yemişen, üvez, yabani erik, böğürtlen, ada çayı, dağ nanesi, kekik, kantaron, sıklamen, salep, alıç ve yabani elma türleri doğal yayılış gösteriyor. Bu kapsamda Samsun’da 25 bin dekar defne ormanından yıllık yaklaşık 1,5 ton üretim yapılırken, köylüye de 16,5 milyon TL gelir sağlıyor. Havza, Kavak ve Çarşamba ilçelerindeki ormanlık alanlarda envanteri yapılan sahalardan yıllık yaklaşık 225 kilo trüf mantarı toplanıyor. Yurt dışından oldukça talep gören mantar türü, orman köylülerine önemli bir gelir kapısı sağlıyor. Ayrıca il genelinde 40 bin dekar kestane ormanında yıllık yaklaşık 400 ton üretim yapılıyor ve köylüye 2,4 milyon TL gelir sağlıyor.

Yatırım faaliyetleri kapsamında müdürlük tarafından 2 milyon TL destek ile bu yıl içerisinde 1 adet ekoturizm rotası oluşturulacak.

Bu yıl içerisinde 1,5 milyon TL ödemek ile 1 adet de bal ormanı oluşturulacak.

Müdürlük tarafından ayrıca bu yıl içerisinde 600 bin TL ödenek ile 2 ton tohum üretilecek.