Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Temmuz, 2014 07:39 tarihinde yayınlandı
0

Aynı Anda 15 Kişiyi Mat Etti

ZONGULDAK 20 Yaş Altı Asya Satranç Şampiyonu ve Türkiye Satranç 1. Ligi Masa 2.’si Hindistanlı Swayams Mishra, Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde düzenlenen etkinlikte aynı anda oynadığı 15 kişiyi mat etti. Alaplı Aktif Gençlik Spor Kulübü’ne iki yıl önce transfer olan 20 Yaş Altı Asya Satranç Şampiyonu ve Türkiye Satranç 1. Ligi Masa 2.’si Hindistanlı Swayams Mishra, Alaplı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen satranç turnuvasında gösteri maçı yaptı. 15 satranç oyuncusu ile aynı anda maç yapan Hintli Swayams Mishra, 2 saat süren oyunda 15 satranç oyuncusunu mat etti. Aynı zamanda “Grand Master” unvanına sahip olan bilgisayar mühendisi Swayams Mıshra, ilçeye ilk kez geldiğini, Alaplı ve Ereğlili satranççıların iyi olduğunu söyledi. Eylül ayında Bulgaristan, Yunanistan ve Litvanya’da düzenlenecek müsabakalarda da yer alacağını kaydeden Mishra, “Benim için iyi bir tecrübe olacak. Buradaki oyuncular gayet iyi, satranç her geçen gün burada gelişiyor. Ümit ediyorum ki ileride international master oyuncular bu semtten çıkacak. Eylül ayında Bulgaristan, Yunanistan ve Litvanya’da düzenlenecek müsabakalarda da yer alacağım” dedi. Alaplı Aktif Gençlik Spor Kulübü Antrenörü Semih Özdemir ise, “Kulüp olarak Türkiye Birinci Ligi’nde oynuyoruz. 22-29 Haziran tarihlerinde Konya’da yapılan Türkiye Satranç Birinci Ligi’nde mücadele ettik. Hedefimiz gelecek yıl yapılacak müsabakalarda ilk 3’e girmektedir” diye konuştu. Swayams Mishra’ya karşı oynayan sporculardan Çise Güntay, oldukça heyecanlı olduğunu belirterek, “Geçen yıllarda Zonguldak’ta yarışmıştım. Orada başarılı olamamıştım. Şimdi yine aynı hisleri taşıyorum, yani heyecanlıyım” dedi. Hindistanlı Swayams Mıshra, yan yana masalarda oturan ve yaşları 14 ila 50 arasında değişen 15 sporcu ile 2 saat boyunca satranç oynadı. Müsabakayı ise 15-0 kazandı. Müsabakayı sporcuların ailelerinin yanı sıra Alaplı Kaymakamı Yıldırım Malgaç izledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda bicakli kavga 2 yarali rQXjHLvg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’da bıçaklı kavga: 2 yaralı

Çorum’da iki genç, sokak ortasında tanımadıklarını iddia ettikleri kişi veya kişilerle yaşadıkları tartışma sonucu bıçaklanarak yaralandı.

Olay, Bahçelievler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy 1. Cadde üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, U.G. (17) ve B.Ç. (17) ile kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler arasında bilinmeyen bir sebeple tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine U.G. ve B.Ç. bıçak darbesi alarak yaralandı. Daha sonra ise yaralı gençler olay yerinden ayrılarak yakınlarından yardım istedi. Araçla Kale Mahallesi Aydınlıkevler 6. Sokağa gelerek 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Polis ekipleri, olayın ardından kaçan şüpheli şahıs ya da şahısların kimliklerinin tespit edilerek yakalanması için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin