Karabük Postası tarafından
17 Aralık, 2023 13:35 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Ayıların saldırısından kurtardığı kovanları evinin balkonuna taşıdı

Bartın’ın Ulus ilçesinde anne ayı ve 2 yavrusu tarafından arı kovanlarının büyük kısmı parçalanan üretici Hüseyin Erdem, kalan kovanlarını evinin balkonuna taşıyarak önlem aldı. Önceki gün ilçeye bağlı Ulukaya köyünde meydana gelen olayda, kış uykusuna yatamayan ve ormanda yiyecek bulmakta zorlanan 2 yavru ayı ve anne ayı indikleri köyde Hüseyin Erdem’e ait arılığa girdi. Etrafı tellerle çevrili arılıkta yaklaşık 30 kovanı parçalayan ayılar, peteklerdeki balları yedi. O anlar güvenlik kamerasına yansırken, olay sonrası üretici gördüğü manzara karşısında neye uğradığını şaşırdı. Erdem, 60 kovandan geriye kalan sağlam haldeki 30 kovanını ayılardan korumak için evinin balkonuna taşıdı. Erdem, yaşanan olayı güvenlik kamerasından gördüğünü söyleyerek, "Geldiğimizde anne ve 2 yavru ayı bize oldukça sorun yaşattı. Yaklaşık 60 civarında arı kovanlarımız anne ve 2 yavrusunun saldırısı sonucu büyük bölümü zarar gördü. Bizde sağlam kalan kovanları korumak için evin balkonuna taşıdık. Güvenlik kameralarını takip edince ikinci gün önce gelen ayıların yeniden geldiğini gördük. Biz gelince ormana kaçtılar. Neredeyse artık her gün geliyorlar. Ayıların saldırısı sonucu neredeyse yarı yarıya fire verdik. Kalan kovanlarımızı korumak için evimizin balkonuna taşımak zorunda kaldık. İnşallah kısa sürede arılığımızı yeniden onarak, kalıcı önlem almaya çalışacağız. Bunun için telleri yeniden çekerek elektrikle önlem alacağız. İnşallah bir daha böyle bir şey yaşamayız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 08:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Alevlerin küle çevirdiği fabrika içerden görüntülendi

Düzce’de strafor fabrikasında çıkan yangın 2.5 saatlik çalışma ile söndürülürken, alevlerin küle çevirdiği fabrika içerden görüntülendi.
Düzce’de bir strafor fabrikasında çıkan yangın, ekiplerin yaklaşık 2,5 saat süren yoğun müdahalesi sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının ardından fabrikada büyük çapta hasar meydana gelirken, alevlerin küle çevirdiği üretim alanları içerden görüntülendi.
Edinilen bilgilere göre, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüyerek fabrikanın büyük bölümünü sardı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve emniyet ekipleri sevk edildi. Strafor malzemenin yanıcı yapısı nedeniyle alevlerin hızla yayılması, söndürme çalışmalarını güçleştirdi. Ekipler, yangının çevredeki alanlara ve bitişiğindeki tesislere sıçramaması için yoğun çaba harcadı. Yaklaşık 2,5 saat süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları uzun süre devam etti.

Küle dönen fabrika içerden görüntülendi
Yangın sonrası fabrikada oluşan hasar fabrika içerisinden kayda alındı. Görüntülerde üretim alanlarının tamamen kullanılamaz hale geldiği, makinelerin eridiği ve fabrikanın büyük bölümünün küle döndüğü görüldü. Yangınla ilgili can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenilirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı. Yangının çıkış nedeni yapılacak teknik incelemenin ardından netlik kazanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin