Karabük Postası tarafından
17 Aralık, 2023 13:35 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ayıların saldırısından kurtardığı kovanları evinin balkonuna taşıdı

Bartın’ın Ulus ilçesinde anne ayı ve 2 yavrusu tarafından arı kovanlarının büyük kısmı parçalanan üretici Hüseyin Erdem, kalan kovanlarını evinin balkonuna taşıyarak önlem aldı. Önceki gün ilçeye bağlı Ulukaya köyünde meydana gelen olayda, kış uykusuna yatamayan ve ormanda yiyecek bulmakta zorlanan 2 yavru ayı ve anne ayı indikleri köyde Hüseyin Erdem’e ait arılığa girdi. Etrafı tellerle çevrili arılıkta yaklaşık 30 kovanı parçalayan ayılar, peteklerdeki balları yedi. O anlar güvenlik kamerasına yansırken, olay sonrası üretici gördüğü manzara karşısında neye uğradığını şaşırdı. Erdem, 60 kovandan geriye kalan sağlam haldeki 30 kovanını ayılardan korumak için evinin balkonuna taşıdı. Erdem, yaşanan olayı güvenlik kamerasından gördüğünü söyleyerek, "Geldiğimizde anne ve 2 yavru ayı bize oldukça sorun yaşattı. Yaklaşık 60 civarında arı kovanlarımız anne ve 2 yavrusunun saldırısı sonucu büyük bölümü zarar gördü. Bizde sağlam kalan kovanları korumak için evin balkonuna taşıdık. Güvenlik kameralarını takip edince ikinci gün önce gelen ayıların yeniden geldiğini gördük. Biz gelince ormana kaçtılar. Neredeyse artık her gün geliyorlar. Ayıların saldırısı sonucu neredeyse yarı yarıya fire verdik. Kalan kovanlarımızı korumak için evimizin balkonuna taşımak zorunda kaldık. İnşallah kısa sürede arılığımızı yeniden onarak, kalıcı önlem almaya çalışacağız. Bunun için telleri yeniden çekerek elektrikle önlem alacağız. İnşallah bir daha böyle bir şey yaşamayız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

4 günde 425 vakaya müdahale ettiler

Düzce’de Kurban Bayramı’nda ambulanslar 425 olaya müdahil olurken, bin 476 sıhhat işçisi de 24 saat temeliyle misyon aldı.
Düzce’de Kurban Bayramı’nda bin 476 sıhhat işçisi vatandaşların bayramı sağlıklı geçirmesi için ağır gayret harcadı. Vilayet genelinde meydana gelen olaylarda yaralananlar için ise Vilayet Ambulans Başhekimliği vazifesi başındaydı. 22 grup ile 4 gün boyunca vatandaşların sıhhati için misyon yapan ambulans grupları 425 olaya müdahalede bulundu.
49’u trafik kazası 3’ü ise kurban yaralanmalarından yüzlerce hastayı hastanelere taşıdıklarını belirten Vilayet Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Ayşenaz Özcan, "Kurban Bayramı’nda 425 olaya müdahalede bulunduk. Bunların 49 tanesi trafik kazasıydı. 3’ü ise kurban bölümü esnasında oluşan kesilerinden kaynaklanan olaylardı. Bunlar bizim ambulanslarla hastanelere nakil ettiğimiz hasta sayıdır. Hastanelerimizde kurban bayramını çok ağır geçirdiler. Bin 476 sıhhat işçimiz ailelerinden uzak vatandaşlarımıza hizmet ettiler. Sağlıklı günler dileriz" formunda konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin