Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde fındık bahçesine giren 2 ayı cep telefonu kamerasına anbean yansıdı.
Olay, Çamlıhemşin ilçesine bağlı Sıra köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiyle nazaran, Sıra köyünde bir vatandaş, fındık bahçesinden sesler geldiğini fark etti. Sese yanlışsız giden vatandaş 2 ayının ağaçlara tırmanarak fındıklarını yediğini gördü. O anları cep telefonu ile saniye saniye kaydeden vatandaş, “Adamlar fındık yevmiyecisi bulamıyor bunlar çift kişi gelmiş. Bir de karısını da getirmiş. O kadar taze fındık yeme hasta eder” diyerek ayılara seslendi.


Ayıların fındık keyfi kameraya yansıdı
Fikri Mülkiyet Günü’nde Zonguldak’ta farkındalık programı
Zonguldak’ta Dünya Fikri Mülkiyet Günü kapsamında program düzenlendi. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Uygar Keskin, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya, BEUN öğretim üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladı.
Zonguldak Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen programda, il genelinde farkındalık oluşturulması hedeflendi. Etkinlikte Bülent Ecevit Üniversitesi, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Devrek Dev Bazaar Kooperatifi ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı temsilcileri sunum yaptı.
Katılımcılara; patent, faydalı model, marka, tasarım ve coğrafi işaret süreçleri hakkında detaylı bilgiler verildi.
Programda konuşan Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Şermin Akkayalı, fikri mülkiyetin öğrenciler açısından önemine değinerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
2026 yılı teması “Spor” kapsamında ortaokul öğrencilerine yönelik “Spor Alanında İnovasyon” yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri, İl Milli Eğitim Müdürü Uygar Keskin tarafından takdim edildi.

