Ayılar kışın yayla meskenlerine, yazın da otomobillere ziyan veriyor - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ağustos, 2023 08:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Ayılar kışın yayla meskenlerine, yazın da otomobillere ziyan veriyor

Sakarya’nın Akyazı ilçesinden yaz tatilini geçirmek üzere memleketi Trabzon’un Şalpazarı ilçesine gelerek Alaca Yaylası’na çıkan Kemal Söyler sabah kalktığında ayının arabasına verdiği ziyanı görünce büyük şok yaşadı.

Otomobilinin ön camının kırıldığını, sol kapısının parçalandığını, yakıt kapağı ve tamponunun söküldüğünü, aracında çok sayıda hasarın bulunduğunu gören Kemal Söyler kasko yaptırdığı sigorta şirketine başvurduğunda ise ayının arabasına verdiği hasarın sigorta kapsamı dışında olduğunu öğrenince ise ne yapacağını şaşırdı. Söyler cep telefonu ile çektiği görüntü kaydı ile reaksiyonunu lisana getirdi.

Trabzon’un yaylalarında kışın yayla konutlarına giren, ortalığı talan ederek yiyecek arayan, yayla konutlarının kapı pencerelerini kırıp maddi hasara yol açan ayılar yazın da yaylaya gelenlerin otomobillerine ziyan vermeye başladı. Sakarya’nın Akyazı ilçesinden Şalpazarı ilçesinin 2 bin 130 metre yükseklikteki Alaca Yaylası’na tatilini geçirmek üzere gelen Kemal Söyler, sabah kalktığında gördüğü görüntü karşısında şaşkına döndü.

Sigorta şirketinden “Biz bir şey yapamayız, kasko karşı tarafın hasarını öder” yanıtını alınca ne yapacağını şaşırdı

Ayı tarafından aracının parçalandığını fark eden Kemal Söyler çabucak aracını sigortalattığı sigorta şirketini aradı. Sigorta şirketi yetkilisi kendisine “Biz buna bir şey yapamayız, kasko karşı tarafın hasarına ödeme yapar” deyince Söyler, cep telefonu ile çektiği görüntü ile reaksiyonunu lisana getirdi. Söyler, “Desene aracımda kan izi var ayı yaralanmış gidip ayıyı bulup tedavi ettirip tedavisini ettireceğiz. Bizim ziyanımızı kim ödeyecek?” diyerek yansısını lisana getirdi. Ayının aracın yürüyen aksamına ziyan vermemesi nedeniyle aracını Beşikdüzü ilçesindeki oto endüstriye getiren Söyler, 100 bin liraya yaklaşan araç tamir maliyetini öğrenince ise ikinci şoku yaşadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gun kapak
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
12 Nisan, 2026 16:10 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te “Yetim Gülerse Dünya Güler” Etkinliği Düzenlendi

Karabük’te faaliyet gösteren İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından “Kardeşlik Buluşması Yetim Şenliği” kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

“Yetim Gülerse Dünya Güler” adıyla düzenlenen programa, Karabük Üniversitesi Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Geleneksel El Sanatları Programı öğrencileri de aktif olarak katıldı.

Etkinlikte hattat Niyazi Ünal ile birlikte bölüm öğrencileri çeşitli sanatsal çalışmalar gerçekleştirerek yetim çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı.

Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Durmuş Gür yaptığı açıklamada, bu tür organizasyonların öğrenciler üzerindeki olumlu etkisine dikkat çekerek, “Bu etkinlikler hem bölüm öğrencilerimizi hem de yapılan iyilikleri dinç ve dinamik tutmaktadır. Son yıllarda öğrencilerimizle birçok etkinlik yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Gür, öğrencilere rehberlik eden Niyazi Ünal başta olmak üzere etkinlikte görev alan öğrenciler Melike Köroğlu, Serranur Karataş, Çiğdem Üstün, Hacer Kaluk, Yasemin Sakarya, Elvan Pekuzun Gökyurt, Ayşe Düzyer, İhsan Kapanşahin ve Adem Özçetin’e teşekkür etti.

Etkinlikte konuşan hattat Niyazi Ünal ise organizasyona destek veren İHH ve El Sanatları Bölümü öğrencilerine teşekkür ederek, gençlere sanat hayatlarında başarılar diledi. Ünal, öğrencilerin her zaman iyilikle anılması ve güzel işler başarması gerektiğini vurguladı.

Akademisyenler ayrıca bölümde yürütülen uygulamalı eğitimlerin devam ettiğini belirterek, öğrencilerin aldıkları eğitimler sayesinde hem sanatsal anlamda gelişim gösterdiklerini hem de yeni iş imkanlarına ulaştıklarını ifade etti. Mezun öğrencilerin ise el emeği ürünlerini yurt içi ve yurt dışında pazarlayabildiği ve farklı sektörlerde istihdam edildiği kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin