Reklam
Reklam
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
24 Ekim, 2023 15:21 tarihinde yayınlandı
0

Ayı Ailesi Safranbolu’da Görüldü

Ayı ailesi Karabük’ten sonra şimdi de Safranbolu İlçesinde görüldü. Ormandan şehre inen ayı ve yavrusu cep telefonu ile görüntülendi.

Safranbolu Bağlarbaşı Mahallesinde seyir halindeyken bir evin bahçe duvarına tırmanmaya çalışan yavru ayıyı gören aracın sürücüsü hızını yavaşlatırken, yanındaki arkadaşı cep telefonu ile ayıları kayıt etti. Görüntüde  bir süre sonra duvarda beliren anne ayının  ağzıyla ısırarak yavrusunu yukarıya çekmeye çalıştığı, ancak anne ayının bunda  başarılı olamadığı görülüyor.

Yanına indikten sonra duvarı aşıp tekrar bahçeye geçen annesinin peşinden gidemeyince yolda koşmaya başlayan yavru ayı park halindeki otomobilin üzerine çıkarak, bahçeye geçmek istedi. Kıs süreli panik yaşayan sürücü ve arkadaşı güzergahlarına devam ederken, kaydın sona ermesiyle ayı ve yavrusunun akıbeti ise bilinmiyor. (Ramazan Öztürk)

AYI 4 jpg

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta sel alarmi alinan tedbirler masaya yatirildi mpUITvIY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta sel alarmı: Alınan tedbirler masaya yatırıldı

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar sonrası Turhal’da kurulan İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde alınan tedbirler değerlendirildi.

Tokat’ın Turhal ilçesinde, kent genelinde etkili olan yoğun yağışların ardından alınan tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Tokat Valisi Abdullah Köklü’nün yanı sıra AFAD yetkilileri, belediye ekipleri, DSİ temsilcileri ve ilgili kurum amirleri katıldı. Toplantıda özellikle Yeşilırmak Havzası’nda artan su debisi, taşkın riski bulunan bölgeler ve sahada yürütülen çalışmalar ele alındı. İl genelinde ekiplerin 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtilirken, riskli bölgelerde iş makineleri ve personelin hazır bekletildiği öğrenildi. Bazı köylerde ise tedbir amaçlı tahliye ve güvenlik önlemlerinin sürdüğü ifade edildi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, vatandaşların resmi kurumların uyarılarını dikkate almasını istedi. Kent genelinde tüm kurumların koordinasyon içerisinde çalıştığını belirten Köklü, can ve mal kaybının yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.

Öte yandan bölgede yağışların etkisini sürdürmesi nedeniyle dere yatakları ve taşkın riski bulunan alanlarda güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin