Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Kasım, 2024 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ayder’de sonbahar kış ile birleşti, manzara mest etti

Ayder Yaylası’nda sonbahar ile kış renklerinin birleşmesiyle ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.
Rize’deki Ayder Yaylası’na mevsimin ilk karı yağdı. Kar kalınlığının 10 santimetrenin üzerine çıktığı bölgede tepelerdeki yeşil çamların üzerine gelin tülü gibi serilen kar ortaya kartpostallık görüntüler çıkmasına neden oldu. Manzaranın ve karın tadını çıkarmak isteyen yerli ve yabancı turistler ise yaza nazaran daha sakin olan Ayder Yaylası’nın festival alanında poşetlerle kayarak, kar topu oynadı. Son yıllarda Kardan Adam Festivali’nde kar sorunu yaşanan yaylada bu yıl karın beklenenden erken yağması turizmcileri de sevindirdi.
Sakin bir tatil geçirmek için Ayder’e geldiğini belirten Zühre Demir, “Ayder Yaylası her haliyle çok güzel. Yazın daha kalabalık, daha yoğun. Bu haliyle de ayrı güzel. Sessizlik, huzur, sakinlik, şehirden kaçma, işte yeşillik, doğa falan bizi buraya getirdi” dedi.
Karın erken yağışının kış festivallerinde Ayder Yaylası’nda kar problemi yaşanmayacağının habercisi olduğunu gösterdiğini dile getiren turizmci İbrahim Yılmaz ise, “Bölgeye karın erken yağışı biraz canlandıracak gibi duruyor. Birkaç senedir bölge festivallerde kar problemi yaşıyordu. Şu anda kışa hazırlıklarımız tamam. Misafirlerimizi bekliyoruz. Karın erken yağışı rezervasyonları da etkileyecektir haliyle. Önümüzde okulların tatil oluşu, bir haftalık tatilden beklentimiz var. Bölge kalabalık olacaktır büyük ihtimalle. Yılbaşı yaklaşıyor. Yılbaşı etkinliklerimiz devam ediyor olacak. Ardından ocak ayında Kardan Adam Festivalleri üç gün boyunca sürecek. Onda da karın erken yağışı büyük ihtimalle kar problemini aradan kaldırıyor olacak. Şu anda karın erken yağışı festivalin coşkulu geçeceğinin habercisi. Tabii ki evet tatilleri fırsata çevirme zamanı. Bütün yerli, yabancı misafirlerimizi Ayder bölgesine bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Haziran, 2025 00:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Traktör römorkuna çarpan cip hurdaya döndü: 2’si ağır 6 yaralı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde cipin traktörün römorkuna arttan çarpması sonucunda meydana gelen trafik kazasında 2’si ağır 6 kişi yaralandı.
Kaza, Sungurlu ilçesi Boğazkale-Sungurlu Karayolu Salmanköy mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Berat S. idaresineki 19 SU 823 plakalı cip, tıpkı istikamette seyir halinde olan Resul M. idaresindeki 19 SB 662 plakalı traktörün römorkuna geriden çarptı. Kazada şoförler ile cipte yolcu olarak bulunan Eren A., Hilmican D., Mustafa K. ve Yunus Emre Ç. yaralandı.
Kazayı gören öteki şoförlerin durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirmesi üzerine olay yerine sıhhat, jandarma ve itfaiye takımları sevk edildi. Olay yerine gelen sıhhat grupları tarafından birinci müdahaleleri yaralılardan Resul M. Sungurlu Devlet Hastanesi’ne, öbür yaralılar ise Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan 2’sinin ise durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Jandarma takımları kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin