Reklam
Reklam

Ayder Yaylası’nda kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Kasım, 2024 20:45 tarihinde yayınlandı
0

Dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’nda son yağan karla birlikte kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı. Kış turizmi için hem turistlerin hem turizmcilerin yüzü güldü.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası her yıl yaz ve kış aylarında yüzbinlerce yerli ve yabancı turist ağırlıyor. Yaz aylarında cıvıl cıvıl olan yayla kış aylarında da bu özelliğini koruyor. Bu yıl Ayder Yaylası’na karın erken yağışı ve yoğun olması turizmcileri mutlu ettiği gibi turistlerin de ilgisini çekti. Zaman zaman yolda kalan turistlerin imdadına bölgede sürekli kar temizleme çalışması yapan ekipler yetişti.

Karın erken yağması bu yıl 25 Ocak ve 26 Ocak tarihlerinde gerçekleşmesi planlanan ‘Kardan Adam Festivali’ için de umut kaynağı oldu. Geçmiş yıllarda düzenlenen kar festivalleri kar yağışının az olması nedeniyle zaman zaman eleştirilere konu olmuş, hatta bazen yüksek yaylalardan festival alanına kar taşındığı bile olmuştu. Bu yılki bu erken yağan kar ve yoğun olmasının sevindirdiği festival zamanı sorun yaşanmayacağını, bu yıl turistlerin karın tadını doya doya çıkaracağını düşünüyor.

“Karın erken yağışı festivalde yüzümüzü güldürecek”

Karın erken yağışının kış turizmi açısından verimli olacağına vurgu yapan bölge turizmcilerinden İbrahim Yılmaz, “Karın yağışı biraz erken oldu ama bir hayli fazla oldu. Şu anda yaklaşık olarak 1 metreye yakın bir kar seviyesi var. Çarşamba gününe kadar devam edecek gibi gözüküyor. Tabii bunun güzel yanından ziyade biraz da sıkıntılı yanları yönleri de var tabii ki. Ulaşım birazcık problemli oluyor ama belediye genelde yol çalışmalarını yaptığı için tuzlamalar vesaire ana yollar açık oluyor. Festival tarihleri de netleşti. 25-26 Ocak’ta nasipse festival zamanı olacak. Karın erken yağışı festivalde yüzümüzü güldürecek gibi gözüküyor. Vakti zamanında yukarıdaki yaylalardan da kar taşıdıkları olmuştur ama bu sene daha güzel olacağını tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Karı görelim diye Rize’ye geldik”

İstanbul’da ikamet eden ve karın tadını çıkarmak için Rize’ye geldiğini kaydeden Merve Latif isimli vatandaş ise, “İstanbul’dan geldim 4 günlüğüne. İstanbul’da böyle güzel kar yağmıyor malum. Biz de karı görelim diye Rize’ye geldik. Ayder’e de gelmeden olmazdı. Bakalım, güzel yağıyor şu anda. İnşallah böyle devam eder” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük’te Vali Yardımcısı ve Kaymakam Atamaları

bf8068c0 f2de 420e a76f 30e4863078dd
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
17 Haziran, 2026 10:32 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi kapsamında Türkiye genelinde çok sayıda vali yardımcısı ve kaymakamın görev yerleri değiştirildi. Kararname doğrultusunda Karabük’te görev yapan bir vali yardımcısı ile bir kaymakam da başka illerde görevlendirildi.

Yaklaşık üç yıldır Eflani Kaymakamı olarak görev yapan Ömer Bulut, kararnameyle Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesine kaymakam olarak atandı. Görev süresi boyunca ilçede yürütülen kamu hizmetleri ile çeşitli projelerde aktif rol üstlenen Bulut, yeni görev yerinde çalışmalarını sürdürecek.

Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Şahin de atama kararı kapsamında Tekirdağ Vali Yardımcılığı görevine getirildi. Yaklaşık üç yıldır Karabük’te görev yapan Şahin, kentte kamu hizmetlerinin koordinasyonu ve yürütülmesinde önemli görevler üstlenmişti.

Öte yandan Karabük’e iki yeni vali yardımcısı atandı. Kararnameyle Adana Vali Yardımcısı Mehmet Öz ve Diyarbakır Vali Yardımcısı Muhammet Özyüksel, Karabük Vali Yardımcılığı görevine getirildi.

Yayımlanan atama kararnamesinde Eflani Kaymakamlığı için ise herhangi bir görevlendirme yapılmadığı görüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin