Son bahar mevsiminin gelmesiyle yaz turizm sezonu sona erdi ve Ayder Yaylası sessizliğe büründü.
Yaz aylarında sıcaktan bunalan vatandaşların ilk tercihi olan doğa harikası Ayder Yaylası, bugünlerde sessizliğe büründü. Son bahar mevsiminin gelmesi, hava sıcaklıklarının düşmesi ve okul sezonunun da başlamasıyla yaz mevsiminin en uğrak noktası olan Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası bir anda sessizliğe büründü. Yabancı turistlerin gitmesiyle doğa harikası yaylada yerli turistler baharın tadını çıkarmaya başladı.
İstanbul’dan Rize’ye gelerek Ayder Yaylası’na çıkan Cafer Gezer, “Eylül ayının son zamanlarında Ayder’de bulunmak ve böyle güzel bir havada Ayder’i çok farklı bir şekilde görmek çok güzel. Bu mevsimde Ayder’in ne kadar güzel olduğunu, çok daha yakından gördük. Hava çok güzel, ortam çok güzel. Gerçekten buradan insanın hiç gidesi yok. Ayder’in çok güzel bir zamanı. Bütün dostlara tavsiye ederim. Bu mevsimde, bu zamanda gelip Ayder’de vakit geçirmelerini ve kedilerini dinlemelerini isterim. Ayder’den herkese selam ve sevgiler gönderiyorum” dedi.
(HFD-OK-


Ayder Yaylası yerli turistlere kaldı
28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu, kız arkadaşı gözaltında
Zonguldak’ta kız arkadaşının “3 kişi geldi bıçakladı” ihbarının ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri 28 yaşındaki Ercan Kolçak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Gencin kız arkadaşı ise olaydan sonra gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre olay merkeze bağlı Hacıali köyünde gece saatlerinde yaşandı. İddialara göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan K.Ç. eve gelen 3 kişinin erkek arkadaşı Ercan Kolçak’ı bıçaklayarak yaraladığı ihbarında bulundu.
İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıkları gencin bıçak darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Kolçak’ın cansız bedeni otopsi işlemleri için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından cenazesi ailesi tarafından hastane morgundan alınan Ercan Kolçak’ın cenazesi, öğlen namazını müteakiben öldürüldüğü evinin 200 metre yakınındaki köy mezarlığında toprağa verildi.
Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri Kolçak’ın kız arkadaşı K.Ç.’yi gözaltına aldı. K.Ç.’nin jandarmadaki sorgusu sürerken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

