Reklam
Reklam

Ayçiçek tarlası fotoğraf stüdyosu oldu

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Ağustos, 2023 15:24 tarihinde yayınlandı
0

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yetişen ayçiçekleri Trakya’yı aratmayan görüntüler oluştururken vatandaşlar fotoğraf çekmek için bölgeye akın ediyor.
Her hafta Hakkari ve ilçelerini karış karış gezip tanıtan Gezgin ve Doğa gözlemcisi olarak bilinen öğretmen Ümit Bartın bu hafta Yüksekova’da gözde mekan olan ayçiçek tarlasını kadrajına aldı. İlçede bu sene güzel bir şekilde renk veren ayçiçek tarlası vatandaşların ilgisini çekerken, öğretmen Bartın, Trakya’yı aratmayan görüntüleri kayıt altına aldı. 10 dönümlük araziyi sarı renge boyayan ayçiçek tarlası yoldan geçenlerin uğrak mekanı oldu.

‘’İçinde gezen Trakya sanır’’
Trakya’yı aratmayan görüntüler sunduğunu belirten gezgin öğretmen Bartın, ‘’Köy gezilerimi gerçekleştirmek için Şemdinli’ye doğru yol aldım. Yüksekova merkezden çok da uzakta olmayan Demirkonak köyü bölgesinden geçerken yolun kenarında ayçiçek tarlasının olduğun farkederek biran bu güzel manzara karşısında çok mutlu oldum. Aslında Trakya bölgesinde bu gibi ayçiçek manzaraları var ama biran yaşadığımız muazzam güzellik elbette büyük bir sevinç. Sonra insanların arabalarından inip burada fotoğraf çekmeleri ve buranın ilgi odağı olması da çok güzel. Özellikle hepimizin buraları çok iyi koruması gerekiyor. Gözümüz gibi bakmamız ve etrafı kirletmememiz gerekiyor. Memleketimizde böyle yerlerin olması her açıdan güzellikler sunuyor insana” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Ordu’da 3 aracın karıştığı kazada 6 kişi yaralandı

orduda 3 aracin karistigi kazada 6 kisi yaralandi mID4WIbs
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Ordu’nun Ünye ilçesinde sağanak nedeniyle kayganlaşan yolda 3 aracın karıştığı trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

Kaza, Ünye Çevre Yolu üzerindeki Yunus Emre Tüneli çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ordu istikametinden Samsun yönüne seyir eden Cihan Başaran (52) yönetimindeki 34 CHA 716 plakalı hafif ticari araç, yoğun yağış nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çarptı. Kazayı görünce yaralılara yardım etmek isteyen Mehmet Gölkem Ustaoğlu, 52 AFP 990 plakalı minibüsünü emniyet şeridine park etti. Bu sırada aynı yönde seyreden Murat Aksu yönetimindeki 34 BHR 40 plakalı otomobil de yağmur nedeniyle kontrolden çıkarak park halindeki minibüse çarptı. 3 aracın karıştığı kazada hafif ticari araç sürücüsü Cihan Başaran ile araçta yolcu olarak bulunan Nermin Başaran ve Recai Güven ile otomobilde bulunan Bahar Aksu, Zümra Aksu ve Serra Aksu yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Ünye ilçesindeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Serra Aksu’nun hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kaza nedeniyle bölgede trafik bir süre kontrollü olarak sağlanırken, araçların kaldırılmasının ardından yol normale döndü.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin