Karabük’te, bir aparman binasında bulunan ayakkabıyı montunun içine saklayıp çalan kişi güvenlik kamerasına yakalandı.
Olay, gece saatlerinde Beşbinevler semtinde bir apartmanda meydana geldi. Binaya girip asansörle en üst kata çıktıktan sonra spor ayakkabılarını eline alarak sessiz bir şekilde merdivenlerden inen şüpheli, giriş kattaki bir çift siyah botu gözüne kestirdi. Botları ayaklarına giyen şüpheli, spor ayakkabılarını da montunun içine saklayarak apartmandan çıktı. Ayakkabılarını bulamayan apartman sakinleri güvenlik kamerasını izleyerek hırsızlık olayını tespit etti. Polis, apartmanın güvenlik kameralarına yansıyan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. (İHA)
Ayakkabı Hırsızı Güvenlik Kamerasına Yakalandı
Karaca tarlada otlandı, kurt ise kar altında yiyecek aradı
Karabük’ün Safranbolu ve Eskipazar ilçelerinde yaban hayatına ait dikkat çeken görüntüler kaydedildi. Safranbolu’da tarlaya inen bir karaca kayda alınırken, Eskipazar’da ise karlı arazide yiyecek arayan kurt fotokapanla görüntülendi.
Safranbolu ilçesinde doğa çekimi yapan vahşi yaşam fotoğrafçısı Ömer Faruk Korkmaz, tarlada otlayan bir karacayı fark etti. Sessizliğini koruyarak hayvanın doğal davranışlarını bozmayan Korkmaz, karacayı fotoğraf makinesiyle görüntüledi. Görüntülerde, taze otlarla beslenen karacanın zaman zaman başını kaldırarak çevresini kontrol ettiği görüldü. Bir süre tarlada kalan karaca, daha sonra ormanlık alana yönelerek gözden kayboldu.
Eskipazar ilçesine bağlı Çakmakkaya Yaylası’nda ise karla kaplı arazide yiyecek arayan bir kurt, bölgeye yerleştirilen fotokapanlar tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, kurdun ormanlık alandan çıkarak karlı zeminde bir süre dolaştığı ve çevresini kokladığı yer aldı. Yiyecek aradığı değerlendirilen kurt, daha sonra sis altında ağaçların arasına girerek gözden kayboldu.
Kaydedilen görüntüler, Karabük’ün zengin yaban hayatını bir kez daha ortaya koyarken, bölgedeki biyolojik çeşitliliğin korunmasının önemine dikkat çekti.


