Reklam
Reklam

Ayakkabı, çanta ve valizde yeni trend: Tamir

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Eylül, 2024 04:00 tarihinde yayınlandı
0

Ayakkabı, çanta ve valizlerin pahalı olması, tamircilerin işine yaradı. İşleri 2-3 kat artan tamirciler, başka ustalardan destek alarak taleplere yetişmeye çalışıyor.

Pandemi sonrası insanların davranış biçimleri de değişti. Önceden deforme olan bir eşya kıymetsiz görülüp çöpe atılırken, artık tamir yolu tercih ediliyor. Artık deforme olan eşyaların çöpe atılmayıp tamir edildiğini belirten tamirciler, ayakkabı, valiz ve çanta onarım işlerinin önceki yıllara göre 2-3 kat arttığını söyledi.

“Tamirci esnafının işleri 2-3 kat arttı”

Çanta, ayakkabı ve valiz gibi eşyaların sıfır fiyatının cep yaktığını ve bu nedenle tamir işlerinin oldukça arttığını ifade eden 33 yıllık tamirci Mecnun As, “İşimi severek yapıyorum. Özellikle pandemi öncesi işlerimiz rutininde ilerliyor, yoğunluk olmuyordu. Covid-19 sonrası alım gücü değiştiğinden birçok tamirci esnafının işleri 2-3 kat arttı. İşlere yetiştiremediğimizden takviye olarak başka ustalardan destek alıyoruz. Alttan yetişen çırak yok ama yine de piyasadaki ustalarla işi götürüyoruz” dedi.

Ayakkabıların yanı sıra valiz ve çanta tamirinde de artış yaşandığını anlatan As, “Ufak tefek tamir işlerinden ayakkabı altı değişme 400-500 TL, spor ayakkabıların yama tamir işleri 50 TL’den başlayıp yukarıya doğru çıkıyor. Yapacağımız işin emeğine göre ücret değişiyor. Bugün ortalama bir ayakkabı 2 bin TL’den satılıyor. Markalarda ise 10 bin TL’ye kadar bile ayakkabı var. Bugünlerde en çok spor ayakkabı tamiri yapıyoruz. Önümüz kış. Yavaş yavaş botlar gelmeye başladı. Bunların yanı sıra üniversite öğrencilerinin valiz ve küçük yaştaki çocukların çanta tamir işleri de oldukça fazla geliyor. Çantalar ve valizlerde çekme sapları, tutma sapları, fermuar ve yama gibi tamirler yapıyoruz” diye konuştu.

Tamircilerin yer aldığı pasajda dükkanların önündeki çanta, ayakkabı ve valizler tamir sırasını bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Okul sporları minik kızlar hentbol il birinciliği sona erdi

Okul sporlari minik kizlar hentbol il birinciligi sona erdi
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
17 Haziran, 2026 11:33 tarihinde yayınlandı
0 0

Okul Sporları faaliyet programı kapsamında düzenlenen Minik Kızlar Hentbol İl Birinciliği müsabakaları, büyük heyecana ve çekişmeli karşılaşmalara sahne olarak tamamlandı.

İl genelinden okulların katılımıyla gerçekleştirilen turnuvada minik sporcular, centilmence mücadele ederek yeteneklerini sergiledi. Karşılaşmalar sonunda Ünsal Tülbentçi İlkokulu il birinciliğini elde ederken, Kurtuluş İlkokulu ikinci, Şehit Adem Yavru İlkokulu üçüncü ve Altın Safran İlkokulu dördüncü sırada yer aldı.

Dereceye giren takımların kupa ve madalyaları düzenlenen törenle takdim edilirken, organizasyona katılan tüm sporcular, öğretmenler ve okul yöneticileri gösterdikleri emek ve performans nedeniyle tebrik edildi.

Yetkililer, okul sporlarının çocukların fiziksel gelişimlerinin yanı sıra takım ruhu, disiplin ve özgüven kazanmalarına önemli katkılar sunduğunu belirterek, sporun birleştirici gücüyle geleceğin başarılı sporcularını yetiştirmeye devam edeceklerini ifade etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin