Ayakkabı, çanta ve valizde yeni trend: Tamir - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Eylül, 2024 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Ayakkabı, çanta ve valizde yeni trend: Tamir

Ayakkabı, çanta ve valizlerin pahalı olması, tamircilerin işine yaradı. İşleri 2-3 kat artan tamirciler, başka ustalardan destek alarak taleplere yetişmeye çalışıyor.

Pandemi sonrası insanların davranış biçimleri de değişti. Önceden deforme olan bir eşya kıymetsiz görülüp çöpe atılırken, artık tamir yolu tercih ediliyor. Artık deforme olan eşyaların çöpe atılmayıp tamir edildiğini belirten tamirciler, ayakkabı, valiz ve çanta onarım işlerinin önceki yıllara göre 2-3 kat arttığını söyledi.

“Tamirci esnafının işleri 2-3 kat arttı”

Çanta, ayakkabı ve valiz gibi eşyaların sıfır fiyatının cep yaktığını ve bu nedenle tamir işlerinin oldukça arttığını ifade eden 33 yıllık tamirci Mecnun As, “İşimi severek yapıyorum. Özellikle pandemi öncesi işlerimiz rutininde ilerliyor, yoğunluk olmuyordu. Covid-19 sonrası alım gücü değiştiğinden birçok tamirci esnafının işleri 2-3 kat arttı. İşlere yetiştiremediğimizden takviye olarak başka ustalardan destek alıyoruz. Alttan yetişen çırak yok ama yine de piyasadaki ustalarla işi götürüyoruz” dedi.

Ayakkabıların yanı sıra valiz ve çanta tamirinde de artış yaşandığını anlatan As, “Ufak tefek tamir işlerinden ayakkabı altı değişme 400-500 TL, spor ayakkabıların yama tamir işleri 50 TL’den başlayıp yukarıya doğru çıkıyor. Yapacağımız işin emeğine göre ücret değişiyor. Bugün ortalama bir ayakkabı 2 bin TL’den satılıyor. Markalarda ise 10 bin TL’ye kadar bile ayakkabı var. Bugünlerde en çok spor ayakkabı tamiri yapıyoruz. Önümüz kış. Yavaş yavaş botlar gelmeye başladı. Bunların yanı sıra üniversite öğrencilerinin valiz ve küçük yaştaki çocukların çanta tamir işleri de oldukça fazla geliyor. Çantalar ve valizlerde çekme sapları, tutma sapları, fermuar ve yama gibi tamirler yapıyoruz” diye konuştu.

Tamircilerin yer aldığı pasajda dükkanların önündeki çanta, ayakkabı ve valizler tamir sırasını bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gw2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
23 Nisan, 2026 10:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Belediyesini çocuklar yönetti

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya bugün birbirinden kıymetli misafirlerini ağırladı. Şehit Metin Arslan İlkokulu öğrencileri Sadık Efe Bal, Elvin Deren Demirsoy, Ece Aslan, ve Ömer Karakavuz ile Atatürk Kamer Kreşi’nden gelen minik öğrencileri belediyede ağırladı. 23 Nisan’ın coşkusu cıvıl cıvıl belediyeyi sararken Başkan Çetinkaya geleceğin büyüklerine başkanlık makamını devretti.

Başkan Özkan Çetinkaya, Karabük’ün güzel çocuklarını belediyede ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, ziyaretçileriyle tek tek ilgilendi.

Çocuklara duyulan sevginin ve güvenin, yarınlara olan inancın en kıymetli göstergesi olduğunu vurgulayan Çetinkaya, geleceği emanet edeceğimiz nesiller için çalışmanın en büyük sorumlulukları olduğunu dile getirdi. Ziyaret sırasında makam koltuğunu çocuklara bırakan Çetinkaya, “Bu koltuklar, yarın ülkesine hizmet edecek evlatlarımızın emanetidir” sözleriyle çocuklara duyduğu güveni dile getirdi. Karabük Belediyesi, 23 Nisan’ın ruhuna yakışan sıcak ve samimi anlara ev sahipliği yaptı.

Çocuklarla yakından ilgilenen ve onların hayallerini dinleyen Başkan Çetinkaya, vatan sevdasının ve çocuklara duyulan sevginin aynı yürekte buluştuğunu belirterek, her hizmetin merkezinde bu anlayışın yer aldığını ifade etti. Miniklerin gözlerindeki umut ve heyecanın, geleceğe dair en güçlü motivasyon olduğunu söyledi.

Karabük Belediyesi KAMER kreşinden gelen çocuklar Başkan Çetinkaya’ya kendi çizdikleri resimleri hediye etti. Çetinkaya miniklerle özel olarak ilgilenirken bütün resimleri tek tek değerlendirdi. Neşeli anlara ev sahipliği yapan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya da çocuklara hediyeler takdim ederek bayramlarını kutladı. Başkan amcaları ile keyifli bir gün geçiren Atatürk KAMER kreş öğrencileri Belediyeden mutlu ayrıldı.

Ziyaret, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş’ın yanı sıra, Şehit Metin Arslan İlkokulu Müdürü Recep Türkoğlu, Sınıf Öğretmeni Ayşe Ünal, Atatürk KAMER Kreş Öğretmeni Perihan Özbek ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Bizi sosyal medyadan takip edin