Avustralya’da ABD Konsolosluğu’na balyozlu saldırı - Karabük Haber Postası
ec197a29 623a 411a 9a42 abbd6de21b0f frame at 0m9s jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2024 14:43 tarihinde yayınlandı
0
0

Avustralya’da ABD Konsolosluğu’na balyozlu saldırı

Avustralya’da kimliği belirsiz bir şahıs, ABD’nin Sydney Konsolosluğu’na balyozla saldırdıktan sonra binanın kapısına sprey boyayla kırmızı üçgen çizdi.

Avustralya’da ABD konsolosluğu kimliği belirsiz bir şahıs tarafından hedef alındı. Ülkenin en büyük şehri Sydney’deki ABD Konsolosluğu’na yerel saatle 03.00 sıralarında balyozla saldıran Filistin destekçisi şahıs, binanın camlarını kırdıktan sonra sprey boyayla binanın kapısına kırmızı üçgen çizdi.

Konsolosluğun 9 penceresinin hasar gördüğünü aktaran polis, “Koyu renk kapüşonlu ve yüzü kapalı bir kişinin küçük bir balyoz taşıdığını gösteren bir kamera görüntüsü elde edildi” ifadelerini kullandı.

Konsolosluk görevlisi ise, saldırıda hiçbir personelin zarar görmediğini ve operasyonların etkilenmediğini belirterek, “Avustralya Federal Polisi ve Yeni Güney Galler Polisi olayı soruşturuyor” diye konuştu.

Olayın ardından açıklama yapan Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, saldırıyı kınadı. Albanese, “İnsanların saygılı bir şekilde siyasi tartışma ve söylemde bulunmaları gerekiyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
spor yaparken fenalasan hemsire hayatini kaybetti ZpOyJGRl
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Spor yaparken fenalaşan hemşire hayatını kaybetti

Zonguldak’ta bir salonda spor yaptığı esnada fenalaşarak hastaneye kaldırılan hemşire, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Edinilen bilgiye göre, olay akşam saatlerinde Bahçelievler Mahallesi’ndeki bir spor salonunda yaşandı. Türk Kızılay Zonguldak Şubesi’nde görev yapan hemşire Eda Kerim Tekin (47), spor salonunda antrenman yaptığı esnada rahatsızlandı. Fenalaşan Tekin için salona çağrılan sağlık ekipleri, hemşireye ilk müdahaleyi yaptı. Ambulansla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Tekin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Eda Kerim Tekin’in 21 yıldır Kızılay’da görev yaptığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin