Avustralya’da ABD Konsolosluğu’na balyozlu saldırı - Karabük Haber Postası
ec197a29 623a 411a 9a42 abbd6de21b0f frame at 0m9s jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2024 14:43 tarihinde yayınlandı
0
0

Avustralya’da ABD Konsolosluğu’na balyozlu saldırı

Avustralya’da kimliği belirsiz bir şahıs, ABD’nin Sydney Konsolosluğu’na balyozla saldırdıktan sonra binanın kapısına sprey boyayla kırmızı üçgen çizdi.

Avustralya’da ABD konsolosluğu kimliği belirsiz bir şahıs tarafından hedef alındı. Ülkenin en büyük şehri Sydney’deki ABD Konsolosluğu’na yerel saatle 03.00 sıralarında balyozla saldıran Filistin destekçisi şahıs, binanın camlarını kırdıktan sonra sprey boyayla binanın kapısına kırmızı üçgen çizdi.

Konsolosluğun 9 penceresinin hasar gördüğünü aktaran polis, “Koyu renk kapüşonlu ve yüzü kapalı bir kişinin küçük bir balyoz taşıdığını gösteren bir kamera görüntüsü elde edildi” ifadelerini kullandı.

Konsolosluk görevlisi ise, saldırıda hiçbir personelin zarar görmediğini ve operasyonların etkilenmediğini belirterek, “Avustralya Federal Polisi ve Yeni Güney Galler Polisi olayı soruşturuyor” diye konuştu.

Olayın ardından açıklama yapan Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, saldırıyı kınadı. Albanese, “İnsanların saygılı bir şekilde siyasi tartışma ve söylemde bulunmaları gerekiyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
vavavava
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
21 Nisan, 2026 13:33 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük, 2. GençTek Zirvesi’nde başarıyla temsil edildi

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) öncülüğünde düzenlenen 2. GençTek Zirvesi, 13-14 Nisan 2026 tarihlerinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. “Akran Öğrenme ve Genç Bilişim Ekosistemi” ana temasıyla gerçekleştirilen etkinlik, Türkiye’nin farklı illerinden gelen öğrenci ve öğretmenleri buluşturdu.

Bilişim teknolojileri alanında kendini geliştirmek, projeler üretmek ve çalışmalarını daha ileri düzeye taşımak isteyen gençlere yönelik önemli fırsatlar sunan zirvede, katılımcıların iletişim, iş birliği ve disiplinler arası üretim becerilerini artırmaları hedeflendi. Türkiye genelinde 63 ilden yaklaşık 1200 kişinin katıldığı etkinlikte Karabük, güçlü bir varlık gösterdi.

Karabük’ten zirveye katılan İl Koordinatörü Ahmet Akyol, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ceren Özdem ve 12 öğrenci, iki gün boyunca düzenlenen çeşitli etkinliklerde aktif rol alarak ili başarıyla temsil etti. Öğrenciler; Oyun Tasarımı Maratonu, Hack the Idea, Sahne Senin ve Öğrenci Forumu gibi programlara katılırken, farklı alanlardaki projeleri inceleme ve kendi çalışmalarını tanıtma şansı yakaladı.

Zirve süresince öğrenciler; e-ticaret, dijital sanatlar, açık kaynak yazılım, siber güvenlik, robotik ve sanal gerçeklik gibi güncel teknoloji başlıklarında bilgi ve deneyim edinerek önemli bir farkındalık kazandı. Ayrıca bakanlık yöneticileri tarafından ziyaret edilen stantlarda projelerini sunma imkânı bulan öğrenciler, çalışmalarını üst düzey yetkililere anlatmanın heyecanını yaşadı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin