Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Temmuz, 2017 14:08 tarihinde yayınlandı
0

Avrupa Birliği Projesi’nin 2. Çalıştayı Yapıldı

Karabük Üniversitesi Orman fakültesinin de yürütücü olarak yer aldığı ormancılıkla ilgili AB projesinin 2. Çalıştayı Karabük Öğretmenevi’nde yapıldı.

Çalıştaya Orman Bölge Müdürü Ahmet Beşel, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Bahattin Çelik, Ormancılar Derneği Başkanı Nihat Öz, akademisyenler, proje sahasında yer alan köylerin muhtarları ve diğer ilgililer katıldı.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Beşel, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Bahattin Çelik ve Ormancılar Derneği Başkanı Nihat Öz’ün birer konuşma yaptığı programda, projenin Karabük Üniversitesi Orman Fakültesi, Türkiye Ormancılar Derneği ve Almanya NABU Doğa Koruma Derneği tarafından ortaklaşa yürütüldüğü belirtildi.

Yapılan konuşmaların ardından gerçekleştirilen Çalıştay’da sunum yapan Orman Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Cumhur Güngöroğlu, proje içeriği, bütçesi ve ortakları oluşturulan ‘’Practicability of EU Natura 2000 concept in the forested areas of Turkey – Türkiye’nin ormanlık alanlarında AB Natura 2000 Alanlarının Uygulanabilirliği’’ isimli projede sona yaklaşıldığını belirtti. Ayrıca Güngöroğlu, proje sahasında ( Yenice Kavaklı ve Karabük Eğriova) bulunan ormanlık alanlarda Natura 2000 kapsamında Habitat tipleri ile yaban hayvanları tespit edildiğini dile getirdi.  Yaptığı sunumda proje sonuçlarını da açıklayan Güngöroğlu, bitki ve hayvan çeşitliliğinin Avrupa ülkelerine göre daha zengin olduğunu ve Natura 2000 kapsamında değerlendirilebilir olduğunu söyledi.

Yapılan Çalıştay projede ortak alan Almanya NABU Doğa koruma derneği yetkililerinin Natura 2000 konusunda bilgi verdikleri sunum ile son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
esini odunla doverek oldurdu gWzArx4D
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Eşini odunla döverek öldürdü

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde bir kişi bugün eşini odunla döverek öldürdü.

Olay saat 14.15 sıralarında ilçedeki Merkez mahalle Değirmen yanı mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Halis Pekin (27) bilinmeyen bir nedenle eşi Arzu Pekin’i (26) evlerinin önündeki odun istiflenen alanda tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından Pekin eşini odunla döverek öldürdü. Ardından da kendisine ait kamyonet ile olay yerinde kaçtı. Şahsa ait kamyonet ilçe dışında Gümüşhane-Trabzon karayolu kenarından terk edilmiş halde bulunurken, Pekin’in yakalanması için çalışma başlatıldı.

Arzu Pekin’in cansız bedeni ise olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin