Avrupa Birliği Projesi’nin 2. Çalıştayı Yapıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Temmuz, 2017 14:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Avrupa Birliği Projesi’nin 2. Çalıştayı Yapıldı

Karabük Üniversitesi Orman fakültesinin de yürütücü olarak yer aldığı ormancılıkla ilgili AB projesinin 2. Çalıştayı Karabük Öğretmenevi’nde yapıldı.

Çalıştaya Orman Bölge Müdürü Ahmet Beşel, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Bahattin Çelik, Ormancılar Derneği Başkanı Nihat Öz, akademisyenler, proje sahasında yer alan köylerin muhtarları ve diğer ilgililer katıldı.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Beşel, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Bahattin Çelik ve Ormancılar Derneği Başkanı Nihat Öz’ün birer konuşma yaptığı programda, projenin Karabük Üniversitesi Orman Fakültesi, Türkiye Ormancılar Derneği ve Almanya NABU Doğa Koruma Derneği tarafından ortaklaşa yürütüldüğü belirtildi.

Yapılan konuşmaların ardından gerçekleştirilen Çalıştay’da sunum yapan Orman Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Cumhur Güngöroğlu, proje içeriği, bütçesi ve ortakları oluşturulan ‘’Practicability of EU Natura 2000 concept in the forested areas of Turkey – Türkiye’nin ormanlık alanlarında AB Natura 2000 Alanlarının Uygulanabilirliği’’ isimli projede sona yaklaşıldığını belirtti. Ayrıca Güngöroğlu, proje sahasında ( Yenice Kavaklı ve Karabük Eğriova) bulunan ormanlık alanlarda Natura 2000 kapsamında Habitat tipleri ile yaban hayvanları tespit edildiğini dile getirdi.  Yaptığı sunumda proje sonuçlarını da açıklayan Güngöroğlu, bitki ve hayvan çeşitliliğinin Avrupa ülkelerine göre daha zengin olduğunu ve Natura 2000 kapsamında değerlendirilebilir olduğunu söyledi.

Yapılan Çalıştay projede ortak alan Almanya NABU Doğa koruma derneği yetkililerinin Natura 2000 konusunda bilgi verdikleri sunum ile son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kendilerini uyaran adami darp eden sahislar otomobili birakip kacti 3vR4Bp39
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kendilerini uyaran adamı darp eden şahıslar otomobili bırakıp kaçtı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 3 şahıs, trafikte kızını rahatsız ettikleri için kendilerini uyaran adamı darp edip otomobili yolda bırakarak kaçtı. Darp edilen vatandaş hastaneye kaldırıldı.

Olay, Tosya ilçesi Rıhtım Boyu Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, H.K. isimli vatandaş otomobiliyle, kızı S.K. ise motosikletiyle evlerine gitmek için arka arkaya seyir halindeyken, aynı yöndeki bir otomobildeki 3 genç, S.K. idaresindeki motosikleti taciz etti. Durumu fark eden H.K. aracını durdurarak, otomobildeki gençleri uyarmak istedi. Araçta bulunan 3 genç, çıkan tartışma sırasında H.K.’yi darp etti. Bu sırada sesleri duyan vatandaşlar araya girerek kavgayı ayırdı. Olayın ardından 3 genç, bulundukları otomobili olay yerinde bırakarak kaçtı.

Yaşlı adam hastaneye kaldırıldı

112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Darp edilen H.K. sağlık ekipleri tarafından Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerinde incelemelerde bulunan polis ekipleri, olay yerinde bırakılan otomobilin sahibinin oğlu olduğu öğrenilen ve olaya karıştığı değerlendiren 1 kişiyi olay yerinin yanında bulunan okulun bahçesinde yakaladı. Şahıs, polis merkezine götürdü. Şahısların olay yerinde bıraktığı otomobil ise otoparka çekildi.

Olayın S.K.’nin kullandığı motosikletin trafikte şahıslar tarafından taciz edilmesiyle başladığını ifade eden gördü tanığı Akif Dalsız, “Ben sesler üzerine geldiğimde, kızın babası, ‘ayıp değil mi, gençlik böyle olur mu’ diyordu. Daha sonra çocuk adamın yakasına yapıştı, adam da onun yakasına yapıştı. Büyüğe hiç saygı yok. Ayırmaya kalktığımızda ilk önce kıza vurdu. Babası, ‘ne yapıyorsun’ derken ona saldırdılar. Millette ahlak kalmamış, bu gençlik nereye gidiyor bilmiyoruz. Nereye kadar böyle devam edecek” dedi.

Polis ekipleri olay yerinden kaçan diğer 2 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin