Avcı, "Kamuda istihdam edilen şehit madenci sayısı 496’ya ulaştı" - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ekim, 2023 04:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Avcı, “Kamuda istihdam edilen şehit madenci sayısı 496’ya ulaştı”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı kamuda, şehit madenci yakınlarının istihdam edilmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Vekil Avcı yaptığı açıklamada kamuda istihdam edilen şehit madenci yakınını sayısının 496’ya ulaştığını ifade ederken, işlemleri devam eden 255 kişinin ise kısa sürede iş başı yapacağını ifade etti. Avcı açıklamasında şöyle dedi:

“Bilindiği üzere; hükümetimiz tarafından getirilen yasal düzenleme ile birlikte; yer altı kömür madenlerinde bugüne kadar yaşanan kazalarda yaşamlarını yitiren madenci kardeşlerimizin yakınlarına bir kişilik istihdam hakkı tanınmıştı. Hayatını kaybeden kişinin yakınlarından biri kamuda sürekli işçi olarak iş başı yapmasına ilişkin süreç hızla devam ediyoruz Düzenlemeye göre; istihdam hakkından sırasıyla ölen madencinin eş ve çocuklarından birisi, eşi ve çocuğu yoksa kardeşlerinden biri yararlanıyor. Düzenlemenin Resmi Gazete ’de yayınlanması ile birlikte; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları, Bakanlığımız yakın takipleri ile alımlar devam ediyor. Zonguldak, Bartın ve Karabük’te yapılan başvurular neticesinde; 21 Eylül 2023 tarihi itibari ile 496 şehit madenci yakını kamuda iş başı yaptı. Başvuru süreci devam eden 255 kardeşimizde kısa sürede inşallah iş başı yapacaklar. Önemle belirtmek istiyorum ki; her daim minnet duyacağımız şehit madencilerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Bu vesileyle, tüm şehit madencilerimizi tekraren minnetle yâd ediyorum, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Aziz hatıraları daima yaşayacak. Mekânları cennet olsun. Cumamız mübarek, Allah’ın rahmet, bereketi üzerimize olsun.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
voleybol turnuvasinda kazakistanli ogrenciler sampiyon oldu QFQWYcSV
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Voleybol turnuvasında Kazakistanlı öğrenciler şampiyon oldu.

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) eğitim-öğretimlerine devam eden Kazakistanlı öğrenciler, 16 şehirden öğrencilerin yarıştığı “PANELSAN CUP 2026” voleybol turnuvasında şampiyon oldu.

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) eğitim gören Kazakistanlı öğrenciler, akademik başarılarının yanı sıra sportif faaliyetlerdeki performanslarıyla önemli dereceler elde ediyor. Bu kapsamda son olarak Kazakistan Büyükelçiliği tarafından Kazakistanlı öğrenciler arasında birlik ve beraberliği artırmak amacıyla düzenlenen “PANELSAN CUP 2026” voleybol turnuvasında BARÜ Kadın Voleybol Takımı şampiyon olma başarısı elde etti.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan turnuvada, Türkiye’nin 16 ilindeki üniversitelerde eğitimlerine devam eden Kazakistanlı öğrenciler yarıştı. Tamamı Kazakistanlı öğrencilerden oluşan takımlar, gün boyu süren müsabakalarda kıyasıya mücadele etti. Turnuva sonunda BARÜ Kadın Voleybol Takımı, sergiledikleri performanslarıyla birincilik kupasını kaldırmayı başardı. Böylece turnuva geleneği olarak BARÜ, gelecek yıl organizasyona ev sahipliği yapma hakkı kazandı.

Öğrencilerin elde ettiği şampiyonluktan duyduğu gururu dile getiren BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Kazakistanlı öğrencileri tebrik ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin