Avcı, "Kamuda istihdam edilen şehit madenci sayısı 496’ya ulaştı" - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ekim, 2023 04:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Avcı, “Kamuda istihdam edilen şehit madenci sayısı 496’ya ulaştı”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı kamuda, şehit madenci yakınlarının istihdam edilmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Vekil Avcı yaptığı açıklamada kamuda istihdam edilen şehit madenci yakınını sayısının 496’ya ulaştığını ifade ederken, işlemleri devam eden 255 kişinin ise kısa sürede iş başı yapacağını ifade etti. Avcı açıklamasında şöyle dedi:

“Bilindiği üzere; hükümetimiz tarafından getirilen yasal düzenleme ile birlikte; yer altı kömür madenlerinde bugüne kadar yaşanan kazalarda yaşamlarını yitiren madenci kardeşlerimizin yakınlarına bir kişilik istihdam hakkı tanınmıştı. Hayatını kaybeden kişinin yakınlarından biri kamuda sürekli işçi olarak iş başı yapmasına ilişkin süreç hızla devam ediyoruz Düzenlemeye göre; istihdam hakkından sırasıyla ölen madencinin eş ve çocuklarından birisi, eşi ve çocuğu yoksa kardeşlerinden biri yararlanıyor. Düzenlemenin Resmi Gazete ’de yayınlanması ile birlikte; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları, Bakanlığımız yakın takipleri ile alımlar devam ediyor. Zonguldak, Bartın ve Karabük’te yapılan başvurular neticesinde; 21 Eylül 2023 tarihi itibari ile 496 şehit madenci yakını kamuda iş başı yaptı. Başvuru süreci devam eden 255 kardeşimizde kısa sürede inşallah iş başı yapacaklar. Önemle belirtmek istiyorum ki; her daim minnet duyacağımız şehit madencilerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Bu vesileyle, tüm şehit madencilerimizi tekraren minnetle yâd ediyorum, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Aziz hatıraları daima yaşayacak. Mekânları cennet olsun. Cumamız mübarek, Allah’ın rahmet, bereketi üzerimize olsun.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
kendini savci olarak tanitip yasli kadinin altinlarini alan 2 supheli yakalandi ay1EcpBA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kendini savcı olarak tanıtıp yaşlı kadının altınlarını alan 2 şüpheli yakalandı

Bolu’da, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, “Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti” yalanıyla 71 yaşındaki kadını 350 bin TL dolandıran 2 şahıs, polis ekiplerinin 250 saatlik güvenlik kamerası incelemesi sonucu İstanbul’da yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, 7 Nisan’da Bolu il merkezinde meydana geldi. İddiaya göre, 71 yaşındaki F.A.’yı telefonla arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan şüpheliler, yaşlı kadını “Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti” diyerek korkuttu. Paniğe kapılan F.A., toplam 350 bin TL değerindeki nakit para ve ziynet eşyasını ikametine gelen dolandırıcılara elden teslim etti. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan yaşlı kadının ihbarı üzerine Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.

250 saat kamera izlemesi

Şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki çok sayıda güvenlik kamerasını ve şüpheli aracı mercek altına aldı. Yaklaşık 250 saatlik kamera kaydını saniye saniye izleyen polis, olayı gerçekleştirenlerin F.A. (30) ve P.E. (42) olduğunu tespit etti. Şüphelilerin İstanbul’un Esenyurt ilçesinde olduğunu belirleyen ekipler, 16 Nisan’da iki farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda F.A. ve P.E. yakalanarak gözaltına alındı. Bolu’ya getirilen ve emniyetteki işlemleri tamamlanan biri kadın olmak üzere 2 şüpheli, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin