Av yasağının kalkmasıyla Doğu Karadeniz’de palamut bolluğu yaşanmaya başlandı.
Denizlerde av yasağının 1 Eylül’de sona ermesiyle daha önce tezgahlarda fiyatı 200 TL’yi aşan palamut, ilk gün 100 TL’ye inmişti. Dün gece balıktan dönen motorların bol miktarda palamut avı gerçekleştirmesiyle bugün tezgahlar şenlendi. Önceleri el yakan palamutun tanesi tezgahlarında 50 TL’den satışa sunuldu. Sabahın ilk saatlerinde balıkçı tezgahlarında müşteriler ucuz palamut almaya başlarken, fiyatlardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Rize Pazar’da balıkçı esnafı Murat Kurt, dün 100 TL’den sattıkları palamudun bugün yarı fiyata düştüğünü söyleyerek, “Dün gece balıkçı tekneleri bol miktarda palamut yakaladı. Bu da fiyatlara indirim olarak yansıdı. Bu sene iyi bir sezon geçireceğimizi tahmin ediyorduk. İlk günlerden bu bolluk yaşanmaya başladı. İnşallah sezon boyu devam eder” dedi.
Tanesi 50 TL’den palamut alan vatandaşlar da, fiyattan memnuniyet duyduklarını belirterek, “Dönerin kilosu 2 bin TL’ye geliyor. Lokantada 100 gram döner yedim 200 lira verdim. Palamudun tanesi 50 TL bedava. Vatandaş bu sezon palamuda doyacak inşallah” şeklinde konuştu.
Sezonun ilk günleri olmasına rağmen bazı vatandaşların kasa işi fiyat sorması da dikkatlerden kaçmazken, fiyatın ilerleyen zamanlarda yükselebileceği endişesinde oldukları gözlendi.


Av yasağı bitti, tezgahlar palamutla doldu
55 kadın bir araya geldi, hayatın stresini darbuka öğrenerek attı
Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde kadınlar, darbuka eğitimi alarak günlük hayatın stresinden uzaklaşıyor. Sayıları kısa sürede 60’a yaklaşan ritim grubu, verdikleri açık hava konseriyle izleyenlerden büyük beğeni topladı.
Kozlu’da faaliyet gösteren 42 yıllık geçmişe sahip KOFDER ve Atölye Mavi iş birliğiyle kadınlara yönelik vurmalı çalgılar kursu düzenlendi. Kısa bir süre önce sadece 5 kişiyle başlayan çalışmalara ilgi artınca katılımcı sayısı 55-60 bandına ulaştı. Birlik, beraberlik ve dostluk ortamında eğitim alan kadınlar, hem sosyalleşme imkanı buluyor hem de ritim tutarak ev hayatının stresini atıyor. Ritim grubu, bayram etkinlikleri kapsamında Kozlu meydanında sahne alarak yeteneklerini sergiledi.
“5 kişiyle başladık, sayımız 60’a dayandı”
Kadınların sosyal hayata katılımını ve rahatlamalarını amaçladıklarını belirten KOFDER Başkanı Hikmet Sinan, şunları kaydetti:
“Karadeniz’in incisi Zonguldak’ımızın Kozlu ilçesinde 42 sene önce kurulmuş olan derneğimizde, bayanlarımızla birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk içerisinde günün stresini atmak için bir araya geldik. İlk başta iki ay kadar önce 5 kişiyle başladık. Şu anki sayımız 55-60 arası değişiyor. Günün stresini atıyorlar. Evdeki sıkıntıları, stresleri atıp derneğimize gelip orada rahatlamayı yaşayan bayanlarımız var. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Halkımızla birlikte, beraberlik içinde güzel bir eğlence ortamı yaşattık. Bizim de bir katkımız olması bu bayramda ne mutlu bizlere.”
“Gösterilerimiz devam edecek”
Kursiyerlere liderlik eden usta öğretici Ceyhun Yamakoğlu ise meydan konserinin büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Kozlu KOFDER’de ve Atölye Mavi’de yaklaşık 8-9 aydır ekip arkadaşlarımızla beraber çalışıyoruz. Kozlu’da güzel gösteriler yaptık. Meydanda güzel bir eğlence oldu. Biz de elimizden geldiği kadar katkıda bulunduk. Çok güzel geçti. Gelen, dinleyen herkese teşekkür ediyoruz. Etkinliklerimiz devam edecektir mutlaka” ifadelerini kullandı.
Ekibin en küçüğü Duru oldu
Grubun en genç üyesi olan ve performansıyla dikkat çeken 12 yaşındaki Duru Özdemir ise sadece 3 aylık bir eğitim sürecinden geçtiğini söyleyerek, “Mükemmel geçti. Kendimi çok mutlu hissediyorum. Rahat yani. En fazla 3 ay olmuştur öğreneli. Bugünkü konser mükemmel geçti. Çalmaya devam edeceğim” dedi.

