Reklam
Reklam
av yasagi bitti tezgahlar palamutla doldu 6IlROHFs jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Eylül, 2024 16:22 tarihinde yayınlandı
0

Av yasağı bitti, tezgahlar palamutla doldu

Av yasağının kalkmasıyla Doğu Karadeniz’de palamut bolluğu yaşanmaya başlandı.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül’de sona ermesiyle daha önce tezgahlarda fiyatı 200 TL’yi aşan palamut, ilk gün 100 TL’ye inmişti. Dün gece balıktan dönen motorların bol miktarda palamut avı gerçekleştirmesiyle bugün tezgahlar şenlendi. Önceleri el yakan palamutun tanesi tezgahlarında 50 TL’den satışa sunuldu. Sabahın ilk saatlerinde balıkçı tezgahlarında müşteriler ucuz palamut almaya başlarken, fiyatlardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Rize Pazar’da balıkçı esnafı Murat Kurt, dün 100 TL’den sattıkları palamudun bugün yarı fiyata düştüğünü söyleyerek, “Dün gece balıkçı tekneleri bol miktarda palamut yakaladı. Bu da fiyatlara indirim olarak yansıdı. Bu sene iyi bir sezon geçireceğimizi tahmin ediyorduk. İlk günlerden bu bolluk yaşanmaya başladı. İnşallah sezon boyu devam eder” dedi.

Tanesi 50 TL’den palamut alan vatandaşlar da, fiyattan memnuniyet duyduklarını belirterek, “Dönerin kilosu 2 bin TL’ye geliyor. Lokantada 100 gram döner yedim 200 lira verdim. Palamudun tanesi 50 TL bedava. Vatandaş bu sezon palamuda doyacak inşallah” şeklinde konuştu.

Sezonun ilk günleri olmasına rağmen bazı vatandaşların kasa işi fiyat sorması da dikkatlerden kaçmazken, fiyatın ilerleyen zamanlarda yükselebileceği endişesinde oldukları gözlendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
rektor kirisiktan universitenin gelecek vizyonuna iliskin degerlendirmeler WFubRUXh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Haziran, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Rektör Kırışık’tan üniversitenin gelecek vizyonuna ilişkin değerlendirmeler

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, iki fakültede düzenlenen akademik genel kurul toplantılarında üniversitenin hedef ve çalışmalarını değerlendirdi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesinin akademik genel kurul toplantılarına katıldı.

İlk olarak İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde gerçekleştirilen toplantıya Fakülte Dekanı Prof. Dr. Muhittin Kapanşahin, dekan yardımcıları, bölüm başkanları ve akademisyenler katıldı.

Toplantının açılışında Kapanşahin, fakültenin son bir yıllık akademik ve idari faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesinde düzenlenen toplantıda ise Dekan Prof. Dr. Müslüm Kuzu tarafından fakültenin eğitim, araştırma ve toplumsal katkı faaliyetlerine ilişkin değerlendirmeler paylaşıldı.

Toplantılarda konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesinin kuruluş yıl dönümünün bundan sonraki süreçte her yıl 29 Mayıs’ta kutlanacağını belirterek kurumsal hafızanın ve geleneklerin üniversiteler için önemli olduğunu söyledi.

Üniversitenin araştırma üniversitesi olma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Kırışık, akademik yayın, atıf, proje ve uluslararası görünürlük alanlarında önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti.

Araştırma kapasitesinin artırılması amacıyla çok sayıda yükseköğretim kurumu ile iş birliği yürüttüklerini kaydeden Kırışık, farklı üniversitelere gerçekleştirilen ziyaretlerde araştırma, kalite ve yönetişim uygulamalarının yerinde incelendiğini dile getirdi.

Yapay zekâ ve dijital dönüşüm çalışmalarına da değinen Kırışık, bilişim altyapısının güçlendirildiğini, yapay zekâ odaklı lisansüstü programların açıldığını ve akademisyenlerin bu teknolojileri bilimsel üretim süreçlerinde etkin şekilde kullanmasının önem taşıdığını vurguladı.

Karabük Üniversitesinin sosyal inovasyon alanında da öncü olmayı hedeflediğini ifade eden Kırışık, bu kapsamda yürütülen çalışmaların merkezinde Sosyalfest’in yer aldığını söyledi.

Program kapsamında, kalite güvencesi çalışmaları sonucunda akreditasyon almaya hak kazanan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümüne akreditasyon belgesi takdim edildi. Ayrıca akademik unvan değişikliği gerçekleşen öğretim üyelerine plaket verildi.

Toplantılarda akademik birimlerin mevcut çalışmaları değerlendirilirken, Karabük Üniversitesinin araştırma odaklı büyüme, kalite güvencesi, uluslararasılaşma ve toplumsal katkı hedefleri doğrultusunda yürüttüğü çalışmalar ele alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin