blank
Mustafa Akgün tarafından
18 Ağustos, 2025 11:19 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Av Sezonu 23 Ağustos’ta Başlıyor

2025-2026 av sezonunun 23 tarihinde başlayacağı bildirildi.  Yapılan açıklamada; "Merkez Av Komisyonu, av döneminde geçerli olmak üzere ülkemizde kara avcılığıyla ilgili aşağıda yer alan avlanma usul ve esaslarını belirlemiştir.

Alınan karar 6 Temmuz 2025 tarihli ve 32948 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmıştır. Merkez Av Komisyonu avın açılış ve kapanış tarihlerini, avına izin verilen av hayvanları ile avcı başına avlanabilecek bir günlük av hayvanı limitlerini, avlanma günlerini, avlanmanın yasak olduğu avlaklar ile sahaları, devlet ve genel avlaklarda avlanmayla ilgili hususları, yasak avlanma esas ve usulleri, avda kullanılması ve avlaklarda bulundurulması yasaklanan araç gereçler, mücadele amaçlı avlanma usulünü belirlemiştir.

Buna göre avlanma; tüm bölgelerimizde aynı gün 23 Ağustos 2025 tarihinde bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacaktır. Alınan karar uyarınca Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmî tatillerde (idari tatiller de dahil) av yapılabilecektir. Yaban domuzu ve 1. grup kuşlar ile 3. grup kuşların avı ilave olarak salı günüde yapılabilecektir.

Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için avcılık belgesi almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini İl Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Müdürlüklerinin döner sermaye işletmesine ait hesaplarına yatırmaları gerekmektedir. Avcılar, Avlak Yönetim Bilgi Sisteminden (AVBİS), Avcı Avlakta Mobil Uygulamasından (AVA) ve 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezinden gerekli izni aldıktan sonra, genel ve devlet avlaklarda avlanabilecektir. Avcılar; Merkez Av Komisyonunun Resmi Gazete'de yayımlanan 24 sayılı kararındaki yer alan diğer avlanma esas ve usullerine uymaları zorunludur" denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Aralık, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Şarampole devrilen otomobilden sızan yakıt paniğe neden oldu

Bartın’da yoldan çıkan bir araç şarampole devrildi. Sürücü yaralanırken aracın deposundan sızan yakıt ise paniğe neden oldu.
Edinilen bilgiye göre, Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Buğurlar Köyü Kuzören Mahallesi’nde seyir eden S.A. idaresindeki 06 AU 604 plakalı araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak şarampole devrildi. Kazada yaralanan sürücüye olay yerinde ilk müdahalesi yapılırken, sürücü tedaviyi reddetti. Kazanın ardından aracın yakıt deposundan sızan yakıt ise panik yaşattı. Olay yerinde LPG ve benzin kokusu üzerine jandarma ekipleri, kaza yerinde geniş güvenlik tedbirleri alındı. Yol bir süreliğine trafiğe kapanırken, aracın yanına kimse yaklaştırılmadı. Olay yerine çağrılan itfaiye ekiplerinin müdahalesinin ardından araç şarampolden kurtarılarak, olay yerinden çekildi.
Aracın kaldırılmasının ardından yol yeniden ulaşıma açıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin