Atık plastik şişe ve galoşlardan kostüm tasarlayıp çevre sorunlarıyla savaşlara dikkat çektiler - Karabük Haber Postası
atik plastik sise ve galoslardan kostum tasarlayip cevre sorunlariyla savaslara dikkat cektiler kd9O8YhN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ocak, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Atık plastik şişe ve galoşlardan kostüm tasarlayıp çevre sorunlarıyla savaşlara dikkat çektiler

Amasya’da bayan sanatkarlar, atık plastik şişe ve galoşlardan tasarladıkları kostümlerle etraf problemlerinin yanı sıra savaşların yıkıcı tesirlerine dikkat çekti. Amasya Olgunlaşma Enstitüsü’nün düzenlediği projede tasarlanan kostümler huzur manasına gelen lila ve siyah renge boyanarak savaşların yıkıcı tesirine karşı barış hayalleriyle renklendirildi.

“Sessiz çığlık” temalı kostümler

Moda dizayncısı ve etraf aktivisti Elif Kılıç’ın öncülük ettiği atölye çalışmasıyla Amasya Olgunlaşma Enstitüsü’ndeki usta öğreticiler atık materyaller kullanılarak kostümler hazırladı. Savaşların en büyük mağdurları olan annelerle çocuklarına ithaf edilen “Sessiz Çığlık” temalı kostümler dünya genelinde huzurun, barışın, umudun ve hayallerin rengi olan lila rengi ile savaşın yıkıcı tesirlerini vurgulamak için siyah renkle şekillendirildi.

‘Atıktan sanata kostüm tasarımı’

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün Olgunlaşma Enstitüleri ile yürüttüğü Klasik ve Sanatsal Sözle İklim Değişikliği Projesi çerçevesinde geri dönüşüm faaliyetlerine katkı emelli ‘Geri Dönüşümden Sanata’ bahisli söyleşi de düzenlendi. Söyleşide moda dizayncısı ve etraf aktivisti Kılıç, uzun müddettir yürüttüğü faaliyetleri anlatıp farkındalık oluşturmak hedefli uyguladığı çalışmalarını paylaştı.

Atık pet şişelerin ve kullanılmış galoşların toplanıp sanat yapıtına dönüştürüldüğü çalışmanın bir ayda tamamlandığını belirten Elif Kılıç, “Moda, bulunduğu yüzyılın meselelerini yansıtan bir yapıya sahip. Bilhassa iklim değişikliği günümüzün ve gelecek yüzyılın en büyük sorunlarında biri. Bu hususta tüm bayanların takviyesine gereksinimimiz olduğuna dikkat çekip davranış değişikliği sağlamak için bu projeyi gerçekleştirdik” dedi.

Hitit kraliçesi Puduhepa da tasvir edildi

3 bin 300 yıl evvel Kadeş Antlaşması’nın yapılmasını sağlayan Anadolu’nun en güçlü bayan figürlerinden Hitit Kraliçesi Puduhepa’yı da tasvir ettiklerini anlatan Kılıç, “Puduhepa’nın Anadolu topraklarında savaşı barışa çevirdiği için bayanların dönüştürücü tesirinin altını çizen bir çalışmaya imza attık” diye konuştu.

Amasya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Niyazi Şişik, tecrübeleriyle projeye takviye sağlayan Kılıç’a teşekkür etti. Proje koordinatörü Güleç Toprak da manalı projenin tesirli sonuçlar vereceğine inandığını söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk demir kartal sahasinda fenerbahceye maglup oldu eVg7sOE4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Demir Kartal, sahasında Fenerbahçe’ye mağlup oldu

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Karabük Demir Kartal Spor Kulübü, sahasında karşılaştığı Fenerbahçe’ye 96-44 mağlup oldu.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi 20.haftasında Karabük Demirkartal GSK, Fenerbahçe’yi konuk etti. Yenimahalle Kapalı Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan konuk ekip, ilk devreyi 51-26 önde tamamladı. Mücadelenin ikinci devresinde skor avantajını koruyan Fenerbahçe, Karabük temsilcisini 96-44 mağlup etti. Konuk ekip bu galibiyetle Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi’nde zirve takibini sürdürdü.

Mücadeleyi Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, siyasi parti il temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleri, sporcular ve sporseverler takip etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin