Atık Malzemeler Özel Öğrencilerin Elinde Şekilleniyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Aralık, 2022 14:48 tarihinde yayınlandı
0
0

 Atık Malzemeler Özel Öğrencilerin Elinde Şekilleniyor

Karabük’te Yaşama Sevinci Özel Eğitim Meslek Okulu’nda eğitim gören hafif düzeyde zihinsel engelli 55 öğrenci el becerilerini geliştirmek için atık malzemelerden hediyelik eşya üretiyor.
Yaşları 14 ila 18 arasında değişen özel eğitimli öğrenciler ahşap, el sanatları, tekstil ve gıda atölyelerinde gördükleri eğitim sayesinde el becerilerini geliştiriyor. Atık malzemelerden üretilen hediyelik eşyalardan da gelir sağlamaya çalışan öğrenciler yeteneklerini keşfetme imkanı da yakalıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş Yaşama Sevinci Özel Eğitim Meslek Okulunu ziyaret ederek özel öğrencilerin atölye çalışmalarını yerinde inceledi. İlk olarak Okul Müdürü Yurdaer Uysal’dan okulun eğitim öğretim faaliyetleri, fiziki durumu hakkında bilgi alan Akbaş, daha sonra sırasıyla ahşap, el sanatları, tekstil ve gıda atölyelerini gezerek atölye şefleri ve öğrenciler ile yaptıkları çalışmalar hakkında bir süre sohbet etti.
Öğrencilerin, ahşap atölyesinde öğretmenleri gözetiminde hediyelik eşya tasarladığını aktaran İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, “Tekstil atölyesinde ise el becerilerini geliştirerek çeşitli makineler kullanmayı öğrenmektedirler. Gıda atölyesinde gül böreği gibi çeşitli börekler ve yemekler yapmaktadırlar. El sanatları atölyesinde ise, farklı bir çalışmaya şahit olduk. Öğrencilerimiz atık malzemeleri değerlendiriyorlar. Özel eğitim öğrencilerimizin eğitim ve öğretim faaliyetlerini yakından takip ediyoruz. Devletimizin güçlü imkanları çerçevesinde, her türlü imkanı onlara seferber etmeye çalışıyoruz. Fiziki imkanlarımız çok iyi. Daha da iyi yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
23 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Nisan, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Tıp Fakültesi’nde POCUS Atölyesi düzenlendi

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik Odaklanmış Ultrasonografi Atölyesi (POCUS Workshop) gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi, Can Sağlığı Vakfı ve Acil Tıp Uzmanları Derneği iş birliğiyle düzenlenen atölye, Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda yapıldı. Programda öğrencilere hem teorik bilgi hem de uygulamalı ultrasonografi eğitimi verildi.

“HEKİMLİK YALNIZCA TEORİK BİLGİDEN İBARET DEĞİL”

Programın açılışında konuşan Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, hekimliğin sadece teorik bilgiyle sınırlı olmadığını belirterek, uygulama ve tecrübenin mesleki gelişimde kritik rol oynadığını vurguladı. Solmaz, farklı hasta vakalarının hekimlik deneyimini artırdığını ifade ederek kursun öğrenciler için faydalı olacağını söyledi.

Can Sağlığı Vakfı Karabük Temsilcisi Bartu Çelik ise etkinliğin, sahada hızlı ve doğru karar vermeyi destekleyen önemli bir becerinin geliştirilmesine katkı sunduğunu belirtti. Ultrasonografinin özellikle acil tıpta kritik bir yere sahip olduğunu vurgulayan Çelik, öğrencilerin sahaya yönelik etkinliklerle desteklenmesine önem verdiklerini kaydetti.

Can Sağlığı Vakfı Karadeniz Bölgesi Mesleki Kariyer Çalışmaları Sorumlusu Alperen Asiltürk de etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen akademisyenlere teşekkür ederek programın verimli geçmesini temenni etti.

“EĞİTİMLER ULUSAL VE ULUSLARARASI DÜZEYDE DEVAM EDİYOR”

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Bora Çekmen, 2023 yılından bu yana rotasyon eğitimleri yürüttüklerini ve ulusal ile uluslararası düzeyde çeşitli eğitimler gerçekleştirdiklerini belirtti. Çekmen, bu deneyimi Karabük Üniversitesi’ne taşımayı hedeflediklerini ifade ederek atölyenin ilerleyen dönemlerde tekrarlanmasının planlandığını aktardı.

TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİMLER VERİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından Dr. Öğr. Üyesi Büşra Bildik tarafından “Ultrason Fiziği ve Knoboloji”, Doç. Dr. Bora Çekmen tarafından ise “Temel Kardiyak Ultrasonografi (FoCUS)” başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.

Atölye kapsamında acil ve klinik pratikte yaygın olarak kullanılan odaklanmış kardiyak ultrasonografi (FoCUS) ve genişletilmiş travma odaklı ultrasonografi (e-FAST) başta olmak üzere temel ultrason prensipleri ele alındı. Eğitimde ayrıca ultrason fiziği, cihaz kullanımı, kardiyak ultrasonografi uygulamaları ve travma hastalarında e-FAST değerlendirmesi gibi konular işlendi.

ÖĞRENCİLER ULTRASON CİHAZLARIYLA PRATİK YAPTI

Uygulamalı oturumlarda öğrenciler, küçük gruplar halinde ultrason cihazlarını aktif olarak kullanarak öğrendikleri bilgileri pratiğe dönüştürme imkânı buldu. Eğitmenler, bu tür uygulamaların öğrencilerin klinik becerilerini geliştirmede önemli katkı sağladığını belirtti.

Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz tarafından katılımcılara hediye takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin