Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2025 16:26 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

ATGB Genel Başkanı Orhan Buyurman’dan bayram mesajı

Avrupa’da yaşayan Türk iş insanlarını tek çatı altında buluşturan Avrupalı Türk Girişimciler Birliği (ATGB) Genel Başkanı ve Karabüklü gurbetçi iş insanı Orhan Buyurman, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Buyurman mesajında, Kurban Bayramı’nın sadece dini bir vecibe değil, aynı zamanda toplumsal dayanışmanın, paylaşmanın ve kardeşliğin en güçlü şekilde yaşandığı özel bir zaman dilimi olduğunu vurguladı.
"Gönüllerimizi Birleştirme Vakti"
Kurban Bayramı’nın, zorlukların üstesinden birlikte gelmenin, ihtiyaç sahiplerini gözetmenin ve uzakları yakın etmenin en güzel vesilesi olduğunu dile getiren Buyurman, şunları kaydetti:
"Bayramlar, bizleri birleştiren, kardeşlik bağlarımızı güçlendiren müstesna zamanlardır. Gerek Avrupa’da gerekse memleketimizde yaşayan vatandaşlarımızın bayram coşkusunu aynı samimiyetle paylaşıyor; büyüklerimizin ellerinden, küçüklerimizin gözlerinden öpüyorum. Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, Kurban Bayramı’nın barışa, sevgiye ve hoşgörüye vesile olmasını diliyorum."
Türk Girişimcilerden Bayramda Dayanışma Örneği
ATGB çatısı altındaki Türk girişimcilerin bu bayramda da ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımlarını artırarak sürdürdüğünü belirten Buyurman, "İş dünyasında başarılı olmak kadar, toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirmek de bizler için çok kıymetli. Avrupa’daki Türk girişimcilerimizle birlikte bu bayramda da sosyal projelere destek vermeye devam ediyoruz" dedi.
Orhan Buyurman, mesajının sonunda tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ederek, barış, huzur ve sağlık dileklerini iletti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Aralık, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Üniversite öğrencileri liderlik sunumlarıyla yarıştı

Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Bölümü’nde bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen etkinlikte liderlik sunumlarıyla yarışarak dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Bölümünde Prof. Dr. Engin Kanbur tarafından verilen "Liderlik ve Motivasyon" dersi kapsamında "liderlik sunumları" etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Kastamonu Vali Yardımcısı Mevlu¨t Özmen, Kastamonu Gençlik ve Spor İl Mu¨du¨ru¨ Sami Kuşçu, Kastamonu Sanayi ve Teknoloji İl Mu¨du¨ru¨ Selahattin Emirsu¨leymanoğlu, Kastamonu KOSGEB Mu¨du¨ru¨ Sayın Nevzat Erol, öğretim u¨yeleri, davetliler ve öğrenciler katıldı. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen etkinlikte öğrenciler bir dönem boyunca hazırlandıkları sunumlarıyla yarıştı.
Etkinlikte konuşan Prof. Dr. Engin Kanbur, "Bu sene dördu¨ncu¨su¨nü du¨zenlediğimiz liderlik sunumlarında öğrencilerimiz gerek teorik bilgilerini gerekse de sunum becerilerini sergilediler. Bir dönem boyunca ders kapsamında onlarca sunum dinledik ve titiz bir değerlendirmeden sonra yedi sunumu seçtik. Öğrencilerime dönem boyunca verdikleri emek için teşekku¨r ederim. Havacılık sektöru¨ değişen ve gelişen bir sektör olduğundan öğrencilerimizi de sektöre her yönu¨yle hazırlamak için farklı öğretim yöntemleri kullanıyoruz. Böylece sektöru¨n ihtiyacı olan kalifiye insan gu¨cu¨nu¨ yetiştiriyoruz" dedi.
Sunumların ardından jürinin titiz değerlendirmesiyle dereceye giren öğrenciler belirlendi. Birinci olan Buse Atik ve Sıla Aleyna Narcı’ya 7 bin TL, ikinci olan Ayşe Eryılmaz ve Gu¨llu¨ Çoban’a 5 bin TL, u¨çu¨ncu¨ olan Selma Demir ve Enes Aydın’a 3 bin TL para ödu¨lu¨ ve başarı belge protokol üyeleri tarafından verildi.
Etkinlik toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin